MiraVita praktijk voor Haptotherapie & Coaching lichter denken en sterker voelen

onderneming
Gezondheid
Coaching

Haptotherapie slaat een brug tussen dat wat er lijfelijk te voelen is en wat er rationeel en/of emotioneel speelt. Haptotherapie gaat over voelen en communiceren met jezelf en is de therapeutische toepassing van de Haptonomie. Haptonomie (de studie naar het menselijke gevoel) is vanuit de fysiotherapie in de jaren '60 ontstaan.

MiraVita haptotherapie en coaching leert je weer voelen wat je lijf je te vertellen heeft, ernaar te luisteren en erop te vertrouwen ook in verbinding met anderen. Je wordt bewuster van jezelf, je gedachten, je gevoelens en je bewegingen. Door te luisteren naar deze signalen en er verantwoording voor te nemen kun je onbewuste patronen veranderen of doorbreken. Je leert je gevoel, je verstand en je handelen beter op elkaar af te stemmen om levenskeuzes te maken die voor jou goed voelen.

Hoe werkt het?

  • Gesprekken om bewust te worden van gedachten, gevoelens en beweging.
  • Lijfelijk ervaren en leren omgaan met gevoelens op een behandelbank.
  • Ervaringsoefeningen soms met behulp van materialen (bv. een bal, balanstol, etc)

Waar helpt haptotherapie o.a. bij?

  • stress en overbelasting (burn/bore out),
  • leren omgaan met gevoelens en emoties,
  • (faal)angsten en paniekklachten,
  • piekeren, rusteloosheid en somberheid,
  • intimiteit en relationele problemen,
  • onzeker zelfbeeld of lichaamsbeeld,
  • persoonlijke ontwikkeling,
  • ADD/ADHD/ASS en het leren omgaan met de bijkomende klachten,
  • lichamelijke klachten zonder duidelijk aanwijsbare medische oorzaak.

Wie ben ik ?

Ik ben Mira Kurris en als kind had ik al een fascinatie voor mensen. Ik ging personeelswetenschappen studeren en wilde de werkende mens in zijn/haar ontwikkeling ondersteunen. Ik heb vele jaren als HR manager in het bedrijfsleven gewerkt toch begon het te kriebelen want de budgetten, arbeidsvoorwaarden en spreadsheets kwamen mijn oren uit. Ik wilde terug naar mijn passie; de mens laten floreren en vitaliseren.

In die tijd ontmoette ik een fysiotherapeute die mij vertelde over haptonomie. Ik heb de 5 jarige post HBO opleiding aan de academie voor Haptonomie te Doorn afgerond en inmiddels ben ik geregistreerd GZ-haptotherapeut. Ik richt mij op kinderen, jongeren en volwassenen. Daarnaast organiseer ik samen met een collega haptonomie-reizen en haptonomie-workshops. De combinatie van mijn studies, werkervaring (ook als leidinggevende), sporten, mijn levenservaring als partner en moeder van twee kinderen kan ik goed gebruiken tijdens het (therapeutisch) proces van de mensen die ik begeleid.

Wat ik het leukste vind aan mijn werk; dat ieder mens uniek is met zijn of haar levensverhaal. Hoe jong of oud iemand ook is. Die nieuwsgierigheid naar de mens achter de mens en het avontuur wat we gaan beleven als we samen op pad gaan om de persoonlijke (hulp)vraag te beantwoorden maakt dat ik iedere dag weer van dit vak geniet.

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen

Waar

Graaf Janlaan
Zeist

Contact

Neem contact op met Mira:

Mira Kurris
Contactpersoon
-57