Mensen verbinden in de Wijk
Dat is onze missie

Voor non-profit organisaties

"Gevonden en benaderd worden in de wijk"

Beste non - profit organisatie,

Welkom op WijkConnect. Leuk dat je meer te weten wilt komen over ons wijkplatform. Graag vertellen we je meer over WijkConnect en hoe we voor jou als non - profit organisatie een behoefte zouden kunnen vervullen.

1. Ontdekt worden

Kan iedereen je stichting, vereniging of sociale organisatie goed vinden? Kun je goed overweg met internet en social media? Is je informatie compleet en actueel? Bekende vragen waarmee je als non - profit organisatie mee te maken kan krijgen.

WijkConnect geeft non - profit organisaties de mogelijkheid online vindbaar te zijn in de wijk. De Organisatiepresentatie is het persoonlijke visitekaartje van je organisatie of initiatief aan de wijk. In de WijkAgenda kun je al je activiteiten gemakkelijk presenteren.

Wellicht heb je ook (deels) commerciële diensten zoals verhuur of advies, die deel je in de WijkEtalage.

2. Vraag - en aanbod verbinden

Een andere belangrijke behoefte is het kunnen verbinden van vraag - en aanbod. Of het nu professionele zorg of burenhulp is, het bij elkaar brengen van mensen, of de juiste locatie bij een initiatief vinden.

WijkConnect lost dit op door het WijkPrikbord toegankelijk te maken voor bewoners én professionals. Waar nodig, helpen Sociaal Makelaars, Opbouwwerkers of Wijkcoaches om de match tot stand te brengen. Zo kun je bewoners verder helpen en zelf vrijwilligers vinden.

3. Sociale kaart online

Informatie over de voorzieningen, faciliteiten en hulp in de wijk is vaak incompleet, verouderd en gefragmenteerd. Hoe zorg je dat je Sociale Kaart actueel en toegankelijk is? Met WijkConnect proberen we hierop in te spelen. Door iedere professional of bewoners zélf te helpen zijn of haar informatie te beheren. Zo heb je niet alleen een betrouwbare bron van sociale informatie, het is tegelijk je netwerk van mensen in de wijk.