Oproer Brouwerij biercafé

Door:
Mark Strooker

Ben je een bierliefhebber? En ga je graag op ontdekkingstocht naar nieuwe smaken, lokale specialiteiten en bijzondere verhalen achter bier? Dan ben je bij Oproer aan het juiste adres. Eigenaren Mark en Bart-Jan zijn als bierfanaten begonnen met het zelf brouwen van bijzondere bieren. In het prachtige pand op het Cartesiusterrein in Utrecht West, naast station Zuilen, vind je meer dan alleen een brouwerij. Je vindt hier een brewpub met bieren van Oproer en andere brouwerijen en het beste veganistische restaurant van Nederland.

Duurzaamheid, eerlijke handel en aandacht voor het milieu en dier zijn waarden waar Oproer voor staat. Onafhankelijkheid, doen wat ze zelf willen. Het is een Do It Yourself manier van werken.

Brouwerij

Oproer brouwerij brouwt creatieve, smaakvolle bieren die de brouwers zelf willen drinken. Zij volgen geen trends, maar gaan uit van hun eigen inventiviteit. Oproer experimenteert met smaken en werkt vaak samen met andere (internationale) brouwers. De bieren zijn ook al over de landsgrenzen verkrijgbaar, tot aan Amerika aan toe. In de brewpub brouwt Oproer experimentele bieren, waaronder de Lab Series. Elders in Utrecht brouwt Oproer in eigen brouwerij op grote schaal onder andere hun andere vaste bieren.

Biercafé

In het Oproer biercafé zijn altijd bieren van Oproer te drinken en ook bieren van bevriende brouwerijen. De pub heeft naast goed bier ook een breed assortiment aan andere dranken.

Bij het bouwen van het café hebben wij zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecyclede materialen vanuit de brouwerij, zoals pallets en lege fusten en andere tweedehands spullen. Hergebruik en efficiënt gebruik maken van grondstoffen en energie staat ook centraal in de brouwerij. Wij hebben ook een groot terras om lekker buiten te zitten.

Restaurant

De chefs van Oproer zijn trots op het eten dat zij met veel creativiteit en zorg maken. Wij kiezen voor organische en plantaardige ingrediënten om mensen zo bewust te laten worden van hoe en wat ze eten. Wij gebruiken seizoensgebonden en verse producten van lokale boerderijen. Ons brood is gemaakt van gebruikt graan uit ons brouwproces (bostelbrood). Net als de bieren van Oproer is het eten constant in ontwikkeling. Elke maand hebben wij een nieuw menu.

Lokaal
We geloven in de kracht van lokaal en werken veel samen met lokale leveranciers. Deze buurtfunctie zouden we graag met jou als wijkbewoners verder vormgeven. Er is al een kinderhoek, optredens en veel ruimte voor je eigen initiatief. Oproer is gevestigd in het CAB-gebouw (waar ook dB's zit) in Utrecht West, net naast station Zuilen.

Bezoek ons

CAB-rondom 90a
3534BE Utrecht

vaste nummer: 06 83033194
  Contact

Openingstijden

woensdag 16:00 - 23:00
donderdag 16:00 - 23:00
vrijdag 15:00 - 24:00
zaterdag 15:00 - 24:00
zondag 15:00 - 22:00