Mentor School's cool

Gevraagd
Helpen

“Als mentor voor School’s cool houd ik mij bezig met het aanbrengen van structuur, het helpen bij het bepalen van prioriteiten en een stukje huiswerkbegeleiding. Het kost mij gemiddeld een à twee uur per week. Ik begeleid nu een Syrisch jongetje, Mahmoud, dat ontzettend graag beter wil leren. Wat voor mij als mentor heel motiverend werkt, is dat Mahmoud de hulp ook echt zelf wil, net als zijn ouders overigens. Ik heb verschillende kinderen begeleid en het is boeiend om te zien dat ieder kind weer anders is. Steeds is een andere aanpak nodig en dat houdt het vrijwilligerswerk voor mij interessant.” - Kelly Wams, mentor School’s cool.

Wat doe je als Mentor School’s Cool?

Als mentor begeleid je wekelijks individueel een Utrechtse jongere in de leeftijd van 12-14 jaar uit een anderstalig gezin. Na het volgen van een introductiecursus, start je met het begeleiden van een jongere (pupil). Deze begeleiding focust zich op studievaardigheden, huiswerk en taalvaardigheid, maar ook op de algemene ontwikkeling van je pupil. Je gaat wekelijks op huisbezoek en hebt waar nodig contact met de school. Daarnaast word je begeleid door een vrijwillige mentorcoördinator waar je regelmatig mee afstemt over de voortgang en het contact met je pupil.

Wat heb jij in huis?

Je hebt affiniteit met jongeren, taal en culturen;

Je bent goed in het begeleiden en enthousiasmeren van mensen;

Je staat open voor nieuwe ontmoetingen;

Je bent leergierig en kunt goed zelfstandig functioneren

Je bent zo’n twee uur per week beschikbaar en bent betrouwbaar

Je bent bereid om je voor een periode van anderhalf jaar te committeren;

Je bent bereid je te ontwikkelen en neemt deel aan een verdiepende workshop of training en je bent bewust van je valkuilen.

Wat krijg jij ervoor terug?

Door jouw inzet zorg je ervoor dat jongeren (12-14 jaar) een goede start maken in de brugklas en later mee kunnen doen in de Utrechtse samenleving. Taal heb je immers nodig om vrienden te maken, een baan te vinden, je bankzaken te doen of je huiswerk te maken. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer jij andere culturen kennen, krijg je een hoop enthousiaste Taal Doet Meer collega’s erbij en kun je je ontwikkelen door diverse passende trainingen.

Lees hier alvast het verhaal van School's cool mentor Marieke: https://www.taaldoetmeer.nl/2019/01/29/oud-mentor-marieke-schools-cool-me-op-t-lijf-geschreven/

Heb je belangstelling voor de functie van School’s cool mentor? Stuur dan een mailtje naar: jeugd@taaldoetmeer.nl

Wie

Kinderen
Jongeren

Prijs

Gratis

Contact

Neem contact op met Taal:

Taal Doet Meer
Contactpersoon
3