Taalmentor basisscholier gezocht

Gevraagd
Ontmoeten

Het project Taalmentoraten richt zich op kwetsbare kinderen bij wie de taalbeheersing een belemmering vormt in de schoolontwikkeling. Als taalmentor begeleid je wekelijks individueel een Utrechtse basisschoolleerling, groep 5-8, uit een anderstalig gezin.

Na het volgen van een introductiecursus, start je met het begeleiden van een kind. Deze begeleiding focust zich op het vergroten van leesplezier en taalvaardigheid door op een laagdrempelige en plezierige manier aan de slag te gaan met taal. Bijvoorbeeld door samen een boek te lezen, taalspelletjes te doen of naar de bibliotheek te gaan. Je gaat wekelijks op huisbezoek en hebt waar nodig contact met de school. Daarnaast word je begeleid door een vrijwillige mentorcoördinator waar je regelmatig mee afstemt over de voortgang, het contact met je pupil en jouw eigen ontwikkeling als taalmentor.

Wat heb jij in huis?

– Je hebt affiniteit met kinderen, taal en culturen;

– Je houdt van taal en bent goed in het begeleiden en enthousiasmeren van mensen;

– Je staat open voor nieuwe ontmoetingen;

– Je bent leergierig en kunt goed zelfstandig functioneren;

– Je bent zo’n twee uur per week beschikbaar en bent betrouwbaar;

– Je bent bereid om je voor een periode van een schooljaar (september- juli) te committeren;

– Je bent bereid je te ontwikkelen, neemt deel aan een verdiepende workshop of training en bent je bewust van je valkuilen.

Wat krijg jij ervoor terug?

Door jouw inzet draag je er aan bij dat taal geen barrière meer vormt voor de schoolontwikkeling van een kind. Taalvaardigheid en leesplezier is onmisbaar voor een goede overgang naar de middelbare school en om later mee te kunnen doen in de Utrechtse samenleving. Taal heb je immers nodig om vrienden te maken, een baan te vinden, je bankzaken te doen of je huiswerk te maken. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer jij andere culturen kennen, krijg je een hoop enthousiaste Taal doet meer collega’s erbij en kun je je ontwikkelen door diverse passende trainingen.

Lees hier alvast het ervaringsverhaal van taalmentor Annemarie: https://www.taaldoetmeer.nl/2019/07/23/taalplezier-voor-twee-een-schooljaar-taalmentor-van-martin-12-jaar/

Wie

Kinderen

Prijs

Gratis

Contact

Neem contact op met Taal:

Taal Doet Meer
Contactpersoon
-9