Coördinator boodschappenhulp-dienst

Gevraagd
Idee

WIL in je buurt is een vrijwilligersorganisatie in de Utrechtse wijk Vleuten-De Meern (postcodes 3451 tot en met 3455). De afkorting ‘WIL’ staat voor ‘Wijk Informatie Lijnen’. De kernactiviteit van WIL is het geven van Burenhulp en het verstrekken van informatie over onze wijk. Dit wordt gedaan door ruim 100 enthousiaste vrijwilligers, die zich elke dag opnieuw inzetten voor buurtgenoten. Op onze website wilinjebuurt.nl kan je alles lezen over wie wij zijn en wat wij doen.

Elk burenhulp-dienst wordt geleid door 2 coördinatoren. Zij geven in feite leiding aan de betreffende dienst. Omdat 1 van de coördinatoren van de boodschappenhulp-dienst vertrekt, willen wij graag in contact komen met vrijwilligers die het leuk vinden ook leidinggevend bezig te zijn. Hierbij moet je vooral denken aan de volgende actitiveiten, die je in overleg met je collega-coördinator alleen of samen doet:

  • Je voert kennismakingsgesprekken met nieuwe vrijwilligers en je begeleidt nieuwe vrijwilligers gedurende hun inwerkperiode
  • Je beoordeelt een hulpvraag en toetst deze aan een aantal criteria
  • Uit de groep vrijwilligers kies je iemand die beschikbaar is en die naar jouw mening het beste past bij de specifieke vraag van de klant
  • Jij en de vrijwilligers onderhouden wederzijds contact en jij bent beschikbaar voor eventuele vragen (begeleiding)
  • Ca. 4 keer per jaar heb je een afstemmingsoverleg met de coördinatoren van de overige burenhulp-diensten

Wij zoeken iemand die al wat levenservaring heeft. Zorgvuldigheid, Betrokkenheid, Verantwoordelijkheid en Klantgerichtheid zijn belangrijke waarden voor je. Omdat je vooral met mensen werkt, zijn goede communicatieve vaardigheden een voorwaarde om te slagen. Wij verwachten dat je ca. 3 uur per week bezig bent met dit vrijwilligerswerk.

Wil je graag wat meer weten over dit leuke en uitdagende vrijwilligerswerk? Dat kan. Stuur een mail naar communicatie@wilinjebuurt.nl. Dan neemt je collega-coördinator contact met je op om je alles te vertellen wat je wilt weten.

Wie

Volwassenen
Senioren