Peutercentrum Spelenderwijs De Meern

Ontdek je wijk en leer elkaar kennen

Peutercentrum Spelenderwijs De Meern

Door: Voor info - PC Spelenderwijs De Meern demeern@spelenderwijsutrecht.nl 06 13135822 en 06 13146562

Locatie Spelenderwijs De Meern is een peutercentrum van Spelenderwijs, waar we beschikken over ervaren en enthousiaste pedagogisch medewerkers, die uw kind met open armen willen ontvangen. Wij hebben twee lokalen, gehuisvest in het kinderdagverblijf, en maken gebruik van de binnenhal en het buitenplein. Het buitenplein is prettig om te spelen met zowel zon als schaduw. Wij werken met heel veel vaste vrijwilligers op bijna alle groepen, die al vele jaren meedraaien. Soms zelfs al meer dan 20 jaar!

We werken met thema's volgens de methode 'Taalrijk met Puk'. Ouders worden bij elk thema betrokken d.m.v. een ouderactiviteit. Er zijn ook ouderavonden rond een bepaald thema. Bijvoorbeeld rond het thema “Vreedzaam". Uiteraard werken wij ook volgens “De richtlijnen van het Utrechts Kwaliteitskader voor Educatie van het Jonge Kind"
Ons pedagogisch beleid 'Jong leren 1' en ons Pedagogisch Handelen 'Jong leren 2' en ons pedagogisch werkplan liggen ter inzage op de locatie.

We gaan er vaak op uit met de peuters. Hier schakelen we dan ook ouders bij in. Zo bezoeken we de bibliotheek, gaan we naar het bos, gaan we picknicken bij een speeltuintje in de buurt of naar de kinderboerderij.
Zo vieren we ook jaarlijks ons Peuterfeest: (op een zaterdag in juni). Alle peuters worden dan uitgenodigd met hun ouders om samen een 'spelcircuit' te doen. Onderdelen hiervan zijn: bus gooien, ballonnen schieten, schminken, pannenkoeken eten, was ophangen. Voor de ouders is er koffie met cake. Als het weer een beetje meewerkt is dit altijd een hoogtepunt van het jaar.

We vinden gezonde voeding erg belangrijk. Daarom vragen we iedereen op de ochtend een stuk fruit mee te brengen. Dit kan zijn: een appel, peer, banaan, kiwi, mandarijn, wat druiven, aardbeien. Ook aanvullend tomaatjes, stukjes wortel en komkommer gaan er graag in. We drinken hier ook een beetje water bij. Als het erg warm is drinken we 's middags ook wat water. We vinden het fijn als ook de traktaties bestaan uit iets gezonds.

Bezoek ons

Mereveldlaan 10A
3454CG De Meern

mobiele nummer: 06 13135822 en 06 13146562
  Contact

Openingstijden

maandag 08:30 - 14:30
dinsdag 08:30 - 14:30
woensdag 08:30 - 11:00
donderdag 08:30 - 14:30
vrijdag 08:30 - 11:30