Hangplek voor Ouderen

Door:
Herma

Wij zijn een toneelvereniging voor en door ouderen, met als doelstelling ouderen actief te laten meedoen in het maken van een toneelvoorstelling. De voorstellingen spelen we op verschillende locaties, zoals buurt- en zorgcentra. Zo brengen we het toneel ook dichterbij onze belangrijkste doelgroep, namelijk ouderen.

In de Hangplek voor Ouderen werken we met een paar teams: allereerst natuurlijk de spelers, dan is er een team voor het maken van interviews, een publiciteitsteam en een productieteam. Binnen deze teams is zeker nog plaats voor nieuwe leden! Vooral bij de productie en publiciteit is dat zeer gewenst. Je kunt uiteraard in meerdere teams meedoen.

We werken met professionele theatermakers, die ons helpen met het schrijven van een script en met de regie. Voor dat script verzamelen we inhoud door ouderen in onze wijken te interviewen. Aan aan de hand van de thema's die daar aan de orde komen worden scènes geschreven die uiteindelijk een voorstelling vormen. Iedere woensdagmiddag repeteerden we in De Schakel in Vleuten. Er worden toneeloefeningen gedaan en scènes gespeeld.

Vanaf 12 september repeteren we in het nieuwe buurtcentrum in Parkwijk, Eerste Oosterparklaan 76, ook op woensdagmiddag van 13.30-16.30 uur. 1x per maand hebben we een gezamenlijke lunch, in het buurtcentrum, heel gezellig, en de plek om andere leden te ontmoeten en te spreken.

De vereniging is eind 2017 opgericht na het succesvolle project dat in 2016 werd opgezet door Cultuur19, Doenja en ArtOloco. Dit jaar hebben we onze eerste voorstelling gespeeld als vereniging. 'Geen man Overboord' was een succes, in oktober speelden we zelfs 3x voor een uitverkochte zaal.

Foto's zijn gemaakt door Birgit Schuch (www.skidiz.nl) en Fotoclub LeidscheRijn. Doenja en Cultuur19 ondersteunen ons nog steeds in raad en daad.

Bezoek ons

Eerste Oosterparklaan 76
3544AK Utrecht

mobiele nummer: 0626019345
  Contact