WIL in je buurt

non-profit organisatie
Vrijwilligerswerk
Buurtinitiatief
WIL biedt burenhulp en informeert ook over de zorg en welzijn in Vleuten-De Meern (postcodes 3451 tot en met 3455)

Vrijwilligers van WIL (Wijk Informatie Lijnen) zetten zich met hart en ziel in om buurtbewoners te helpen en te informeren over wat er mogelijk is in Vleuten-De Meern. Deze Utrechtse wijk bestaat uit de postcodes 3451 tot en met 3455 en omvat de buurten Vleuten, De Meern, Haarzuilens, Haarrijn, Haarzicht, Vleuterweide, Veldhuizen, De Balije, Oudenrijn, Rijnenburg en Máxima Park.

WIL wijst de weg en weet waar wat te doen is, waar je terecht kunt als je actief wilt worden of nieuwe mensen wilt ontmoeten. Waar je mee kunt doen aan activiteiten en welke mensen in de buurt je verder kunnen helpen als je ergens naar op zoek bent. WIL helpt je de weg te vinden in de vele mogelijkheden en zoekt mee naar een antwoord op je vraag. Iedereen kan en mag bij WIL zijn of haar vraag stellen. 

De rechtsvorm van WIL is sinds 1 juni 2019 een Stichting. Deze Stichting staat onder leiding van 5 onbezoldigde bestuursleden. Er werken zo’n 100 vrijwilligers. De Stichting heeft in 2020 een ANBI status gekregen (Stichting WIL in je buurt – Vleuten, RSIN nummer 860271584) wat wil zeggen dat de overheid WIL accepteert als een Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit geeft vertrouwen. Giften aan WIL zijn bijvoorbeeld aftrekbaar voor de belastingen.

De doelstelling van WIL is om de wijk te voorzien van informatie op het gebied van informele zorg en welzijn in de wijk en burenhulp in de wijk te bevorderen. Wij maken dus alle informatie over informele zorg en welzijn in de wijk toegankelijk voor iedereen en bieden ook concrete burenhulp. WIL wijst je de weg en WIL helpt je op weg.

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren

Waar

Teunisbloemlaan 50
Vleuten

Contact

Neem contact op met Wil:

Wil in je buurt
Contactpersoon
8