Peutercentrum De Blokkendoos-Paars

Ontdek je wijk, ontmoet elkaar en organiseer mee

Peutercentrum De Blokkendoos-Paars

Door: Voor info - PC De Blokkendoos deblokkendoos@spelenderwijsutrecht.nl 06 10995717

In het midden van de multi-culturele Rivieren-Dichterswijk bevindt zich Peutercentrum De Blokkendoos. De kinderen kunnen hier zowel binnen als buiten spelen. In de groepsruimten hebben we genoeg ruimte tot onze
beschikking waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Buiten hebben we een eigen speelplaats, waar de kinderen mogen rennen, fietsen, enz. en al hun beweegkriebels kwijt kunnen.

Groep Paars heeft een mooi lokaal in de W.G. van de Hulstschool aan de Lingestraat in Rivierenwijk. Doordat de peutergroep in het pand van de W.G. van de Hulstschool zit, is er een nauwe samenwerking met de basisschool. Als de peuters 4 jaar worden, stromen ze door naar de basisschool. Het gebouw is dan al vertrouwd. Dat maakt de overgang makkelijker.
Er is een prachtige eigen buitenruimte ingericht waar de kinderen veilig kunnen spelen.

We werken met thema's en passen deze zoveel mogelijk aan de belevingswereld van de kinderen aan. Daarom proberen we alles, als dat mogelijk is, echt te laten zijn. Als we bijvoorbeeld koekjes of pepernoten bakken of we maken soep, dan doen we dat in een echte keuken.
De ouders hebben inspraak in onze themaplanning en activiteiten; zij worden zoveel mogelijk bij alles betrokken. Ouders kunnen, als zij dat willen, een dagje mee draaien in een groep. Als wij naar de bibliotheek gaan of naar bijv. een museum, dan vragen we altijd één van de ouders mee.
Er wordt gewerkt met het speelse totaalprogramma Uk & Puk. Naast de 'Puk-thema's' zijn er natuurlijk thema's gericht op de seizoenen, Sinterklaas, Kerst. Ook 'Vreedzaam' is zo'n onderwerp. We zijn een vreedzame school en al spelenderwijs leren de kinderen op een goede manier met elkaar om te gaan. Ook hebben wij een doorgaande lijn met de basisscholen in onze wijk.

Bezoek ons

Lingestraat 2a
3522TM Utrecht

mobiele nummer: 06 10995717
  Contact