Sprekend de Buurt

onderneming
Sociaal
Sprekend de Buurt is een bijzondere audiotour door de wijk Voordorp en omgeving. Via de app spreken buurtbewoners zelf verhalen in en laten deze achter op een locatie in de wijk. Deze verhalen zijn tijdens een wandeling te beluistern. Hiermee wordt de om

Wij zijn Frank, Alène en Maurits, bewoners van Utrecht.

Samen zijn we het project Sprekend de Buurt gestart vanuit de missie om buurtbewoners op bijzondere wijze met elkaar in verbinding te brengen, juist in tijden van corona. Met het project Sprekend de Buurt onderzoeken we de mogelijkheden van verbinding tussen buurtgenoten in een tijd waarin fysieke afstand bewaren zo belangrijk is. We richten hierin op verbinding dwars door leeftijden, achtergronden, religie - en dus is iedereen jong en oud uitgenodigd mee te doen.

Het project gaat als eerst van start in Utrecht Voordorp en omgeving.

Sprekend de Buurt is een bijzondere audiotour door de wijk, dóór en vóór buurtbewoners. Via de Sprekend de Buurt app kunnen wijkbewoners zelf verhalen inspreken en op een locatie achterlaten. Hiermee wordt de omgeving van de wijk ingekleurd met interessante weetjes, persoonlijke verhalen en ervaringen van wijkbewoners. Deze zijn te beluisteren tijdens een wandeling langs de fragmenten.

Zo vertelt een brandweervrouw over haar vak en het leven in de kazerne. Een wijkbewoner over zijn favoriete plekje in de wijk. Een ander over wat er vroeger stond op de plaats van de basisschool.

Gedurende de gehele periode kan iedereen in de wijk een fragment inspreken. Hierdoor groeit de verzameling verhalen en wordt deze steeds rijker en veelzijdiger.

 

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren

Contact

Neem contact op met Alène :

Alène Moor
Contactpersoon
6