Odensehuis Andante

Ontdek je wijk, ontmoet elkaar en organiseer mee

Odensehuis Andante

Door:
Karin Meijer

Odensehuis Andante is een ontmoetingsplek voor mensen met geheugenproblemen en beginnende dementie die nog thuis wonen. We willen heel graag ook mensen die op jonge leeftijd met beginnende dementie te maken krijgen een plek bieden die ze elders vaak niet vinden. Ook naasten zijn welkom, of dit nu familieleden, buren of vrienden zijn.

Bij het Odensehuis waarderen en respecteren we u om wat u kunt en waar u goed in bent. Het gaat bij ons om wie u bent en niet om wat u heeft. Onze bezoekers voelen zich door onze activiteiten nuttig, gezien en begrepen. Niets moet en veel mag. U bepaalt zelf waaraan u wilt meedoen. Zo kunt u meehelpen met het dagelijks reilen en zeilen, meegaan met uitstapjes, uzelf creatief of muzikaal (verder) ontwikkelen, lezingen volgen of gewoon genieten van de ontmoetingen aan tafel. U heeft zelf de regie. Misschien ontstaat er een gesprek over hoe uw leven met dementie eruit ziet, maar ziektebeelden en symptomen staan lang niet altijd centraal. Het Odensehuis draait om ontmoeting met de mens als geheel.

De sfeer in het Odensehuis is informeel. Wij bieden een veilig plek waar iedereen zich thuis mag voelen en zijn zoals hij is. Respect, erkenning, veiligheid, structuur en rust zijn kernwaarden. En er is genoeg ruimte voor plezier!

Neem voor meer informatie en achtergrond een kijkje op onze facebookpagina of website.

Achtergrond

Doelstelling is het creëren van een werkruimte waarin eigen initiatief van deelnemers samen met anderen uitgevoerd kan worden. Daarbij staat het aanjagen van nieuwe beeldvorming over mensen met beginnende dementie als actieve leden van de maatschappij centraal.

De nadruk ligt op het ontwikkelen van werkvormen en activiteiten waar jong en oud samen aan deel kunnen nemen, en het voeren van campagnes die nieuwe beeldvorming over mensen met dementie versterken.

Er is geen diagnose of indicatie nodig om het Odensehuis te bezoeken en naasten zijn net zo welkom als mensen met geheugenproblemen.

We werken volgens de participatieve ‘GeheugenDok’ benadering. Activiteiten worden door coördinator en vrijwilligers zoveel mogelijk samen mét in plaats van vóór deelnemers ontwikkeld en uitgevoerd.

Bezoek ons

Oudwijkerdwarsstraat 148
5881LJ Utrecht

mobiele nummer: 06 19197810
  Contact

Openingstijden

vrijdag 10:00 - 16:00
donderdag 10:00 - 13:00
woensdag 10:00 - 16:00
dinsdag 10:00 - 16:00