Maatje achter de Voordeur

non-profit organisatie
Vrijwilligerswerk
Welzijn

www.maatjeachterdevoordeur.nl

Het taboe te lijf... dat kan jij ook!

Het doel van Maatje achter de Voordeur is om het taboe rondom huiselijk en seksueel geweld te lijf te gaan. En om samen een positieve beweging te vormen die de stilte over dit thema doorbreekt.

Innovatieve aanpak

Maatje achter de Voordeur kenmerkt zich als uniek project. Nog niet eerder werden er in Utrecht maatjes met ervaring met huiselijk geweld ingezet bij gezinnen en alleenstaanden met of zonder kinderen. Het project werd bedacht door ervaringsdeskundigen. Ervaringsmaatjes zijn de ontbrekende link in de keten tegen geweld achter de voordeur. Vanuit die gedachte ontstond Maatje achter de Voordeur: een innovatieve samenwerking van ervaringsdeskundigen, Movisie, U Centraal en Moviera.

Hoe werkt het?

Maatje achter de Voordeur werkt met vrijwilligers die zo ver hersteld zijn dat zij hun eigen ervaring op het gebied van huiselijk geweld kunnen inzetten voor anderen. Professionele ervaringsdeskundigen begeleiden deze vrijwilligers gedurende het hele traject. Door het uitwisselen van ervaringen en door van elkaar te leren. Aangevuld met persoonlijk contact. Hiervoor is een speciale training ontwikkeld, waarin een maatje handvatten krijgt aangereikt om mensen met een hulpvraag te ondersteunen. Maatje achter de Voordeur vormt een fysiek en digitaal netwerk: persoonlijk contact via begeleiding en bijeenkomsten, aangevuld met een online community.

Wie

Volwassenen

Contact

Neem contact op met Annemoon :

Annemoon van noorden
Contactpersoon
-2