Maatjesproject Slachtoffers van Mensenhandel - Humanitas Ondiep en Pijlsweerd

non-profit organisatie
Helpen
Ontmoeten
Sociaal

Kijken naar de toekomst.

Slachtoffers van binnenlandse en buitenlandse mensenhandel, van eergerelateerd en huiselijk geweld of (ex)prostituees vinden het vaak lastig om nieuwe contacten op te bouwen en om mensen weer te durven vertrouwen. Door oude banden en gevoelens is het soms lastig om op de toekomst te richten.

Als vrijwilliger bij MSM onderneem je met je maatje leuke activiteiten zoals koken, winkelen of naar de sportschool gaan. Ook kan je maatje behoefte hebben aan een luisterend oor of een goed gesprek. Het doel is dat je maatje weer vertrouwen in anderen en in zichzelf krijgt. Het contact is gericht op de toekomst, niet het verleden.

Als vrijwilliger bij MSM:

  • spreek je (ongeveer) een jaar regelmatig af met je maatje
  • bepaal je samen wat voor activiteiten jullie ondernemen
  • krijg je scholing en begeleiding door Humanitas

Humanitas - OvervechtHumanitas is er voor mensen die een tijdelijk steuntje in de rug nodig hebben. We zijn er ook voor Utrechters die voor een ander van betekenis willen zijn. Mensen kunnen een beroep op ons doen voor onder andere het doorbreken van eenzaamheid, het (beter) leren spreken van de taal, het verwerken van verlies en het aanpakken van financiële problemen. Kijk voor meer informatie op www.humanitas.nl/utrecht.

Wie

Volwassenen

Waar

Christiaan Krammlaan 2
Utrecht

Contact

Neem contact op met Humanitas:

Humanitas Utrecht
Contactpersoon
-54