Schrijftafel Elan

non-profit organisatie
Welzijn
Ontwikkeling

TERUGKEER NAAR DE LIEFDE - EEN HEEL SEIZOEN SCHRIJVEN MET ELAN

Schrijven is een uitgelezen manier om je eigen verhaal te vertellen. Al schrijvend haal je herinneringen op of doe je verrassende inzichten over jezelf op. Schrijven is dus niet alleen een doel maar kan ook als middel gebruikt worden. Bij de Schrijftafel van Elan nodigen we mensen uit te schrijven over hun eigen ervaringen. Dat doen we aan de hand van eenvoudige, creatieve schrijfoefeningen. Hiernaast gebruiken we andere werkvormen als het lezen van teksten, het luisteren naar muziek, werken met klei, het lopen van een labyrint. Het gaat niet om correcte spelling of zinsopbouw. Deze staan de creativiteit in de weg. Door de aanpak van Elan laat je alle oude lessen los en begin je fris opnieuw. Om herinneringen op te roepen die je al lang was vergeten en verrassende nieuwe inzichten op te doen. Annette Dubois en Elisabeth van Windt zijn beide werkzaam als geestelijk verzorgers in de regio Utrecht. Zij begeleiden particulieren en professionals, in groepen en individueel. In het samenwerkingsverband Elan bieden zij maandelijks een Schrijftafel aan. Aan de hand van eenvoudige, speelse oefeningen wordt de deelnemer uitgenodigd zijn of haar eigen levenservaringen op papier te zetten. Ter ondersteuning van de schrijfwerkvormen wordt er ook gebruik gemaakt van andere creatieve werkvormen.

In het nieuwe seizoen van de Schrijftafel komen wij negen keer bij elkaar rondom het mooie maar ook kwetsbare onderwerp ‘liefde’. Wij leven tegenwoordig vooral met het hoofd en durven of kunnen niet zo goed meer in ons hart te kijken naar wat ons ten diepste beroert. Voor velen heeft het woord liefde iets ‘softs; we zeggen te weinig dat we van onszelf, van anderen, van het leven of van God houden. Maar liefde is de hartenklop en ademtocht van ons leven, we kunnen er niet zonder. Ze is zo oud als de mensheid en laat zich zomaar vinden als je je ervoor openstelt! Daarom deze terugkeer naar deze bron van leven, in een gezamenlijke creatieve ontdekkingstocht. Verschillende (mystieke) bronnen worden ter inspiratie gebruik : van Franciscus tot Etty Hillesum, van Hadewych tot Nelson Mandela. Zij laten ons zien hoe je liefde vindt in de stilte, de mildheid, het gestalte geven van je roeping, het jezelf belangeloos geven. In het gastvrij ontvangen van alles wat zich in je leven voordoet en gehoor geven aan de uitnodiging om te buigen voor wat het leven brengt aan positieve én negatieve ervaringen. Teksten die herkenning oproepen of ontroering, maar ook weerstand. Speel ermee, ontdek wat ze je te zeggen hebben en merk hoe je lichter en zachter naar huis gaat. De schrijfbijeenkomsten staan los van elkaar en kunnen dus ook los bezocht worden, maar het verdient de aanbeveling mee te doen aan alle bijeenkomsten!

Praktische informatie:

  • Plaats: huiskamer Marowijnedreef 29 Utrecht.
  • Prijs: €15 per keer incl. koffie/thee. Passepartout: €115. Minder draagkrachtig: naar vermogen.
  • Contact en aanmelding: info@wijzijnelan.nl, T 06-28969036 (Annette).
  • Introductiebijeenkomsten : vr. 22-9 Wijnesteinlaan 2 (Marcuskerk), en wo 27-9 Marowijnedreef 29. (Beide van 10.00-12.00 uur; vrijwillige bijdrage; graag aanmelden)

Als geestelijk verzorgers zijn Annette en Elisabeth toegerust om mensen te begeleiden in hun eigen proces, bij dat wat er al schrijvend naar boven komt. Hiermee wordt er aan het plezier van het schrijven op zichzelf een extra dimensie toegevoegd, een waarin men eigen levenservaringen herbeleeft en ordent.

Waar

Contact

Elisabeth Van Windt
Contactpersoon

Neem contact op met Elisabeth: