Excursie Hooge Kampse Plas VOLGEBOEKT

Excursie Hooge Kampse Plas VOLGEBOEKT

Door:
Maurice van Lieshout
Op zaterdag 2 november organiseert de Activiteitencommissie Voordorp Veemarkt voor buurtbewoners een unieke rondleiding in het natuurgebied van de Hooge Kampse Plas.

De Hooge Kampse Plas, op enkele minuten gaans van Voordorp en Veemarkt, vormt samen met Polder Voordorp een 3,5 hectare groot natuurgebied in beheer bij het Utrechts Landschap. De plas, een voormalige zandwinput en stortplaats, is de afgelopen jaren ondieper gemaakt en heeft flauwe oevers gekregen waardoor er meer leefruimte voor planten en dieren ontstaat. Door de nieuwe inrichting, die voorjaar 2020 wordt afgerond, kan de plas zich ontwikkelen tot een hoogwaardig natuurgebied en belangrijke ecologische verbindingszone.
Boswachter Maarten den Hartigh neemt de bezoekers mee over paden die gewoonlijk niet toegankelijk zijn voor het publiek. Hij vertelt over het planten- en dierenleven in en rond de plas en laat zien wat het (voorlopige) resultaat is van de herinrichting.

De rondleiding start om 08.50 uur bij het informatiebord in de noordoosthoek (Hoge Kampse Pad aan de kant van Groenekan). Deelname is gratis. Omdat er een beperkt aantal deelnemers mee kan, is aanmelden noodzakelijk. Dat kan tot 25 oktober via acveedorp@gmail.com

Update 16 sept: de excursie is volgeboekt
Deel via sociale media Stuur mij een bericht Doe mee
Wanneer
  • Op 02-11-2019 van 08:50 tot 10:30 (heeft al plaatsgevonden)
Waar
Hoge Kampsepad
Groenekan
Deelname
gratis
Reageer