Vriendschappelijk Huisbezoek

non-profit organisatie
Ontmoeten
Sociaal

Vriendschappelijk Huisbezoek brengt contact tot stand tussen twee 75+ bewoners uit Leidsche Rijn. Iemand die zich eenzaam voelt en een vrijwilliger die de ander daarbij wil ondersteunen. Jullie zijn elkaars maatje.



Als vrijwilliger hebt u gedurende ongeveer een jaar om de twee weken contact met uw maatje. U biedt een luisterend oor en praat over wat iemand bezighoudt. Ook ondersteunt u bij het zetten van kleine stappen en verkent u samen wat Leidsche Rijn te bieden heeft. Het doel is de eenzaamheid te doorbreken en ervoor te zorgen dat uw maatje meer plezier krijgt in het leven. Vanwege corona is het mogelijk om het contact telefonisch of digitaal te laten verlopen.

Ik wil tijd en aandacht schenken

U kunt maatje worden als u: 

  • woonachtig bent in Leidsche Rijn en 70 jaar of ouder bent.
  • het leuk vindt om met uw tijd en aandacht iets te betekenen voor een leeftijdsgenoot uit Leidsche Rijn die zich alleen voelt. 
  • het leuk vindt om met iemand te werken aan het zetten van kleine stappen die aansluiten bij de wensen en behoeften van uw maatje. Bijvoorbeeld het opbouwen van een sociaal netwerk.
  • Leidsche Rijn goed kent en/of het leuk vindt deze wijk beter te leren kennen. 
  • ongeveer een jaar lang, om de week 1,5 tot 2 uur beschikbaar bent. Jullie bepalen samen wanneer jullie elkaar zien.

Begeleiding

U krijgt begeleiding van een vrijwillig coördinator. Daarnaast bieden wij een kennismakingsbijeenkomst en intervisie aan, omdat wij geloven dat u zo beter bent toegerust om mensen te helpen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. En zo doet u uw vrijwilligerswerk met meer plezier.

Samenwerking Humanitas en de Zonnebloem

Vriendschappelijk Huisbezoek is een project van Humanitas en richt zich op eenzame bewoners van Utrecht. Dankzij een subsidie van ZonMw kunnen wij extra aandacht schenken aan 70+ ‘ers in Leidsche Rijn. Dit doen we in samenwerking met de Zonnebloem. 

Wie

Senioren

Waar

Christiaan Krammlaan 2
Utrecht

Contact

Neem contact op met Humanitas:

Humanitas Utrecht
Contactpersoon
-6