Theatergroep De Hangouderen

Ontdek je wijk, ontmoet elkaar en organiseer mee

Theatergroep De Hangouderen

Door:
Herma

Wij zijn een theatergroep voor en door ouderen, met als doelstelling ouderen actief te laten meedoen in het maken van een toneelvoorstelling. De voorstellingen spelen we op verschillende locaties, zoals buurt- en zorgcentra. Zo brengen we het toneel ook dichterbij onze belangrijkste doelgroep, namelijk ouderen.

De Hangouderen werken met een paar teams: allereerst natuurlijk de spelers, dan is er een team voor het maken van interviews, een publiciteitsteam en een productieteam. Binnen deze teams is zeker nog plaats voor nieuwe leden! Vooral bij de productie en publiciteit is dat zeer gewenst. Je kunt uiteraard in meerdere teams meedoen.

We werken met professionele theatermakers, die ons helpen met het schrijven van een script en met de regie. Voor dat script verzamelen we inhoud door ouderen in onze wijken te interviewen. Aan aan de hand van de thema's die daar aan de orde komen worden scènes geschreven die uiteindelijk een voorstelling vormen.

We repeteren in buurtcentrum Bij de Buren in Parkwijk, Eerste Oosterparklaan 76, op woensdagmiddag van 13.30-16.30 uur. 1x per maand hebben we een gezamenlijke lunch, in het buurtcentrum, heel gezellig, en de plek om andere leden te ontmoeten en te spreken.

De vereniging is eind 2017 opgericht na het succesvolle project dat in 2016 werd opgezet door Cultuur19, Doenja en ArtOloco. Inmiddels hebben we 2 voorstellingen gespeeld. 'Geen Nu repeteren we voor de derde voorstelling 'Kwijtraken' die in april wordt gespeeld

DOCK (voorheen Doenja) en Cultuur19 ondersteunen ons nog steeds in raad en daad.

De foto's op deze pagina zijn gemaakt door Birgit Schuch (www.skidiz.nl) en Fotoclub LeidscheRijn.

Bezoek ons

Eerste Oosterparklaan 76
3544AK Utrecht

vaste nummer: 0626019345
mobiele nummer: 0626019345
  Contact