Theatergroep De Hangouderen

non-profit organisatie
Theater
Meedoen

Wij zijn een theatergroep voor en door ouderen, met als doelstelling ouderen actief te laten meedoen in het maken van een toneelvoorstelling. De voorstellingen spelen we op verschillende locaties, zoals buurt- en zorgcentra. Zo brengen we het toneel ook dichterbij onze belangrijkste doelgroep, namelijk ouderen.

De Hangouderen werken met een paar teams: allereerst natuurlijk de spelers, dan is er een team voor het maken van interviews, een publiciteitsteam en een productieteam. Binnen deze teams is zeker nog plaats voor nieuwe leden! Vooral bij de productie en publiciteit is dat zeer gewenst. Je kunt uiteraard in meerdere teams meedoen.

We werken met professionele theatermakers, die ons helpen met het schrijven van een script en met de regie. Voor dat script verzamelen we inhoud door ouderen in onze wijken te interviewen. Aan de hand van de thema's die daar aan de orde komen en improvisaties komen de scènes tot stand die uiteindelijk een voorstelling vormen.

We repeteren in buurtcentrum Bij de Buren in Parkwijk, Eerste Oosterparklaan 76, op woensdagmiddag van 13.30-16.30 uur. 1x per maand hebben we een gezamenlijke lunch, in het buurtcentrum, heel gezellig, en de plek om andere leden te ontmoeten en te spreken.

De vereniging is eind 2017 opgericht na het succesvolle project dat in 2016 werd opgezet door Cultuur19, Doenja en ArtOloco.

DOCK (voorheen Doenja) en Cultuur19 ondersteunen ons nog steeds in raad en daad.

Inmiddels hebben we 2 voorstellingen gespeeld. 'Geen Man Overboord en Gewoon Super.

Vanwege de coronapandemie die ons trof in maart 2020 kon de derde voorstelling op het laatste moment niet doorgaan.

Maar ondanks lockdowns en andere coronamaatregelen zijn we doorgegaan met repeteren wanneer dat mogelijk was en nu is het zo ver, eind maart / begin april spelen we Verkassen op de volgende data en locaties:

27 maart in de CultuurCampus in Vleuterweide, aanvang 15.00 uur

1 april in De Schalm in de Meern, aanvang 20.30 uur

6 april in Kerk aan het Lint in het Máximapark, aanvang 15.00 uur.

13 april in De Schakel in Vleuten, aanvang 15.00 uur.

Nadere informatie binnenkort in de VAR en lokale websites.

De foto's op deze pagina zijn gemaakt door Birgit Schuch (www.skidiz.nl) en Fotoclub LeidscheRijn.

Wie

Volwassenen
Senioren

Waar

Eerste Oosterparklaan 76
Utrecht

Meer informatie

Contact

Wobke van der Kolk
Contactpersoon

Neem contact op met Wobke:

-4