Taal Doet Meer Leidsche Rijn

Door:
Annemarie van Voorst

Taal doet meer zorgt er met 600 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is een rode draad in ons werk. Taal is nodig om een baan te vinden, met de leerkracht van je kinderen te praten, naar de huisarts te gaan, met een computer te werken of je huiswerk te maken.

Ook in Leidsche Rijn bieden vrijwillige taalcoaches taalcoaching en activering aan mannen en vrouwen die het Nederlands niet als moedertaal hebben. Onze vrijwillige mentoren en huiswerkbegeleiders ondersteunen risicoleerlingen op de middelbare school. Zij krijgen een extra steun in de rug om een goede start te maken in de brugklas en bij het maken van huiswerk.

Ons werk levert alle betrokkenen wat op: cursisten leren de taal en de samenleving kennen. Scholieren presteren beter op school. Vrijwilligers verbreden hun blikveld, ontwikkelen hun sociale vaardigheden en dragen bij aan begrip en samenhang binnen de Utrechtse samenleving.

In Leidsche Rijn zijn we actief met jongeren én volwassen projecten. Alex over zijn mentorproject met Damian (15): "Af en toe doen we ook wat anders dan huiswerk maken, zoals een bezoekje aan Dierentuin Artis. Damians enige onvoldoende op het rapport was voor biologie, dus dit uitje leek me een goede keuze!"Deel via sociale media

Bezoek ons
vaste nummer: 030-2947594
  Contact