Willibrordlezing door Bisschop Gerard de Kort

Ontdek je wijk, ontmoet elkaar en organiseer mee

Willibrordlezing door Bisschop Gerard de Kort

Door:
Parochie Support Groep
8e Willibrord-lezing in Vleuten door Mgr. Dr. Gerard de Korte, bisschop van Den Bosch

Sinds 2012 organiseren de parochie Licht van Christus en de PKN wijkgemeente Torenpleinkerk in Vleuten de Willibrordlezing op de gedenkdag van Willibrord, 7 november. Willibrord bracht in de eerste helft van de 8e eeuw het Evangelie naar onze streken. Zijn naam is sinds mensenheugenis verbonden met Vleuten Hij herinnert rooms-katholieken en protestanten in Nederland aan hun gezamenlijke oorsprong toen de kerk in ons land nog ongedeeld was. Het is daarom goed om hem samen te gedenken en vooral ons af te vragen wat zijn boodschap en zijn optreden voor ons kan betekenen in deze tijd en op de plaats waar wij wonen.
Afwisselend komen wij bij elkaar in de r.k. Willibrordkerk of Torenpleinkerk op de plek van de Middeleeuwse Willibrordkerk. Ieder jaar nodigen we een bekende spreker uit om een inleiding te verzorgen.
Van de gast wordt verwacht dat hij of zij in de inleiding de vraagt stelt wat we van persoon en werk van Willibrord kunnen leren voor de verkondiging en verbreiding van het Evangelie in onze en in ons woonplaats, de Utrechtse stadswijk Leidsche Rijn/Vleuten-De Meern.
We zijn blij dat we mgr. dr. Gerard de Korte bereid hebben gevonden om dit jaar de Willibrordlezing te houden. Hij is een veelgevraagd spreker. Hij werd geboren in 1955, studeerde geschiedenis en theologie. In 1987 werd hij tot priester gewijd. Hij werkte lange tijd in de kathedraal van Utrecht en was tevens rector van het Ariënsconvict. In 1999 werd hij benoemd tot deken van Salland. In 2001 werd hij hulpbisschop van het aartsbisdom Utrecht en in 2008 bisschop van het bisdom Groningen-Leeuwarden. Sinds 2016 is hij bisschop van het bisdom ’s-Hertogenbosch.
De titel van de lezing is: “Willibrord als onze gemeenschappelijke erflater: de toekomst van de oecumene”
Deze bijzondere avond begint om 19.00 uur met het vieren van de vespers in de H. Willibrordkerk Pastoor Ohllaan 34 Vleuten. De inleiding begint om 19.30uur
Deel via sociale media Stuur mij een bericht Doe mee
Wanneer
  • Op 07-11-2019 van 19:00 tot 21:30 (heeft al plaatsgevonden)
Waar
Pastoor Ohllaan 34
Vleuten
Deelname
gratis
Meer informatie
Reageer