De Stadsbrug Wij3.0

non-profit organisatie
Activiteitencentrum
Meedoen

Welkom op de Stadsbrug!

We zijn een centrum voor uiteenlopende activiteiten. Onder het dak van de Stadsbrug vind je:

  • een ICT-werkplaats voor het verhelpen van software-problemen en het maken van software-toepassingen, een website bijvoorbeeld.
  • een Fietswerkplaats die fietsen voor bedrijven en particulieren onderhoudt en repareert, en nieuwe fietsen van eigen snit verkoopt.
  • een Administratiekantoor die goed is in kleine boekhoudingen van bijvoorbeeld de muziekvereniging of sportclub.
  • Vergaderfaciliteiten zodat u verzorgd en wel mensen kunt spreken of een training kunt doen in een bijzondere omgeving.
  • een Sportschool om met conditie en spieren bezig te zijn, alleen of in groepsverband met lessen.
  • het Wijkbedrijf (een klusbedrijf) dat er dagelijks in groepjes op uit trekt om voor bedrijven, maatschappelijke organisaties of particulieren te schilderen, te verhuizen, het groenonderhoud te doen, mailings te verzorgen en dergelijke
  • een onderzoek- en adviesbureau (Meetellen) die direct met en vanuit de doelgroep (O)GGZ kennis haalt en onderzoek doet naar bijvoorbeeld klanttevredenheid of het belang van vrijwilligerswerk en activering.
  • het Klienteam dat dagelijks in de ochtend er op uit trekt om in de stad een gebied schoner te maken.

Vind je dit veel? En het is nog niet alles! Om het pand in bedrijf te houden zijn er tal van belangrijke ondersteunende diensten die vrijwilligers uitvoeren. Zo is er een kantine waar dagelijks door de kantinegroep een lunch voor c. 50 mensen wordt verzorgd. Is er een receptie en een magazijn. En wordt er schoongemaakt.

De Stadsbrug in perspectief

De Stadsbrug is een belangrijke plek in de stad voor mensen die te kampen hebben met dak- en thuisloosheid en structuur en ritme zoeken. Door te werken bij de Stadsbrug krijgen ze dat. Hetzelfde geldt voor mensen die te maken hebben met psychische problematiek. Ook hen biedt de Stadsbrug afleiding en kansen om zichzelf te beteren en al doende en lerende weer een actieve plek in de samenleving in te nemen.

Meer weten?

We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons met ideeën of eigen vaardigheden bijstaan en ons aanbod voor alle bezoekers verrijken. Wil je meer weten over de Stadsbrug, neem dan contact op met Josien Leurdijk of Alison Pieter, via josien.leurdijk@wij30.nl of alison.pieter@wij30.nl

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren