Taal Doet Meer

Door: info@taaldoetmeer.nl 0618210427 0302947594

Taal Doet Meer is een professioneel geleide vrijwilligersorganisatie, die werkt aan een laagdrempelige, duurzame ontmoeting tussen Nederlandse Utrechters en van oorsprong anderstalige Utrechters. We geloven in het verbinden van mensen. Taal is daarbij belangrijk. We stimuleren Utrechters om te leren en maken de onderlinge ontmoeting mogelijk. Taal verbindt mensen en wij verbinden mensen met taal.

Dit doen wij op een heel praktische en tegelijk ook persoonlijke manier. We bieden taaltrajecten aan voor volwassenen, én we begeleiden met verschillende projecten jongeren van verschillende leeftijden. Ons aanbod strekt zich inmiddels uit van 0 – 100 jaar!

Vrijwilligers staan centraal

Bij Taal Doet Meer zijn jaarlijks zo’n 900 vrijwilligers actief, bijvoorbeeld als taalcoach van een volwassene, mentor van een brugklasser of voorlezer in een gezin. Steeds vaker zijn deze vrijwilligers ook op andere terreinen actief, bijvoorbeeld als coördinator, administratief medewerker of als adviseur op het gebied van communicatie en sponsoring. Samen bereiken we zo’n 1.000 cursisten per jaar. Door in te spelen op de drijfveren van Utrechters, willen we een diversiteit aan mensen aan ons binden en samen werken aan het versterken van de taalvaardigheid van Utrechters en het onderlinge contact tussen inwoners bevorderen.

Bezoek ons

Koningin Wilhelminalaan 8
3527LD Utrecht

vaste nummer: 0302947594
  Contact