Organisaties in Hoograven

Kom in contact met organisaties en initiatieven

Stichting Zuidbus

De Zuidbus vervoert minder-mobiele ouderen in de wijken Hoograven, Tolsteeg en Rotsoord, Lunetten, Rivierenwijk in het zuiden van de stad Utrecht van en naar de soos, bingo of eetgroep. Dankzij Stichting Zuidbus kunnen veel ouderen meedoen aan activiteiten in diverse wijken, waarmee eenzaamheid wordt voorkomen. De bus biedt ruimte aan 7 passagiers en maximaal 5 rollators (geen rolstoelen of scootmobielen).Tussen het reguliere vervoer door worden er van maart t/m december ook uitstapjes Lees meer...
Historische Kring Tolsteeg-Hoograven

Sinds 2003 kent de wijk Tolsteeg-Hoograven een eigen Historische Kring. Oprichters Walter en Peter hebben sinds de oprichting meer dan tienduizend oude foto's, verhalen en kaarten bijeengebracht met behulp van wijkbewoners.
Hoogravens Belang

Het hele jaar door organiseren we met hart en ziel activiteiten voor de wijk. Denk bijvoorbeeld aan de Happening Hoograven. Bij Happening Hoograven kun je denken aan een braderie, vrijmarkt, open podium, muziek,vermaak, dans, sport en spel.
Vogelopvang Utrecht

Vogelopvang Utrecht is een erkend vogelhospitaal voor wilde vogels op Rotsoord in Utrecht.De Vogelopvang is een veilige haven waar gewonde, zieke en verzwakte wilde vogels kunnen herstellen en aansterken, waarna ze weer losgelaten worden in de vrije natuur.
Oma's United

Oma’s United is een sociale onderneming van studenten van Enactus Utrecht. Wij brengen bij onze workshops oma’s samen die behoefte hebben aan sociaal contact. In deze workshops worden al onze producten door de oma’s gemaakt, alle opbrengsten komen vervolgens weer ten goede van activiteiten voor de oma’s.
Beurzen Hoograven

Ruim 70 vrijwilligers organiseren jaarlijks twee tweedehands kinder- en tienerkledingbeurzen en een speelgoedbeurs. Bewoners uit Utrecht-Zuid en omgeving kunnen kleding of speelgoed verkopen en kopen via de beurs.