Organisaties in Hoograven

Ontdek onze 226 organisaties en initiatieven

Dansscholen

West Coast Swing Utrecht

West Coast Swing Utrecht is een dansschool en community waar dansers met verschillende nationaliteiten en achtergronden bij elkaar komen voor het volgen van danslessen, en het delen van een gezamenlijke passie voor West Coast Swing dansen tijdens onze social dance party's. We inspireren elkaar de dansers te worden die we kunnen en willen zijn.

West Coast Swing is een dans die gekenmerkt wordt door een hoge mate van improvisatie, zowel door de leider als de volger. West Coast Swing wordt gedanst op een brede variëteit van muzieksoorten, van hedendaagse Top40, R&B tot blues en alle denkbare genres daartussen.

Aanmelden

Miranda Lam - info@westcoastswingutrecht.nl
Theatermakers

SpringinTheater - Improvisatie cursussen

SpringinTheater

verzorgt open cursussen, workshops en coaching voor particulieren op gebied van improvisatietheater, en incompany bedrijftheater en teamtrainingen, workshops op gebied van toegepaste improvisatie en organisational en corporate storytelling voor bedrijven en organisaties.

Voor particulieren

verzorgen we op regelmatige basis o.a. de Basiscursus Theatersport en de Introductiecursus Improviseren voor mensen die geen enkele ervaring op gebied van theater, toneel of improvisatie hebben. Voor twijfelaars organiseren we regelmatig een proefles, waar je in vogelvlucht kennis maakt met de verschillende aspecten van (theater)improvisatie. Gevorderde spelers kunnen doorgroeien naar de cursussen Verdiepend Improviseren, de Vervolgcursus Theatersport of de Productiecursus Improviseren. De laatste twee zijn inclusief eindvoorstelling (shortfom respectievelijk longform improvisatie). Op aanvraag organiseren we ook improvisatiecursussen speciaal voor jongeren (ook op scholen) en besloten groepsworkshops (bijvoorbeeld voor feesten en familiebijeenkomsten).

Voor organisaties

verzorgen we bedrijfstheater (bijvoorbeeld met terugspeeltheater of regietheater), workshops die omgaan met bedrijfsidentiteit), samenwerking, interne communicatie, creativiteit en lateraal denken, (zelf)vertrouwen, groeimindset, leiderschap en verantwoordelijkheid. Zakelijke workshops kunnen altijd in overleg op maat samengesteld en toegespitst op specifieke leerdoelen. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Waar

Spaarnestraat 11a
Utrecht

Aanmelden

Nico Groenenberg - info@springintheater.nl - 0634944350
Digitaal

Digitale Buddies in Lunetten

Aan de slag met de computer op basis van uw eigen interesses. Gedurende 10 weken gaat u met studenten in gesprek. Zij helpen u met digitale vaardigheden en u deelt uw levenservaring met hen. Win-win!

GeluksBV organiseert samen met partners in de stad, het 10-weekse programma Digitale Buddies. Het doel: meer gelukkige Utrechtse ouderen! Het middel: ROC-studenten gaan wekelijks met ouderen in gesprek, op basis van dat gesprek ontstaat de motivatie om te ontdekken wat de digitale wereld deze ouderen te bieden heeft.

We starten op vrijdag 12 mei 2023 in Buurtcentrum De Musketon (Hondsrug 19). De bijeenkomsten vinden plaats op de vrijdagochtend van 9.30 - 11.30 uur.

Aanmelden

Lieke Veltmaat - lieke@geluksbv.nl - 0620162916
Evenement

030netwerk

Radio, events, kunst en cultuur

Aanmelden

Triwish Hanoeman - info@3wish.nl - 0634286375
Advies

Vrijwilligerscentrale Utrecht

VC Utrecht staat midden in de stad. Letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons mooie kantoor in de binnenstad stimuleren, verbinden en versterken we het Utrechtse vrijwilligerswerk. En dat doen we inmiddels al 35 jaar. We zijn een informele organisatie en bieden voor (potentiële) vrijwilligers en organisaties/initiatieven die met vrijwilligers (samen)werken advies, workshops en innovatieve projecten.

Aanmelden

Mirjam van Dijk - mirjam.vandijk@vcutrecht.nl
Inloop

Koffietafel Samen naast Elkaar in De Arm

Bakkie doen, praatje of een vraag? Kom langs!

In kringloopwarenhuis De Arm ben je welkom aan de koffietafel van Samen Naast Elkaar. Aan onze koffietafel – achterin het kringloopwarenhuis – kun je terecht voor een (gratis) kop koffie of thee en ontmoet je andere mensen. Er zijn regelmatig leuke activiteiten, die we samen bedenken en organiseren.

Stel je vragen

Naast buurtbewoners zijn er ook altijd professionals aanwezig van een van de samenwerkingspartners van ‘Samen Naast Elkaar’: Abrona, De Wilg en WIJ 3.0. Je kunt gewoon een praatje met hen maken. Maar zij kunnen je ook verder helpen als je ergens mee zit. Laat het weten als je bijvoorbeeld iets wil betekenen voor anderen, vrijwilligerswerk wil doen of ideeën hebt voor een activiteit. Samen kan je meer dan alleen!

Activiteiten

 • Dinsdag van 10.00 – 12.00 uur: atelier en activiteit
 • Dinsdag van 13.00 – 15.00 uur: koffietafel en activiteit
 • Woensdag van 10.00 – 12.00 uur: atelier en koffietafel
 • Donderdag van 10.00 – 12.00 en 13.00 – 15.00 uur: koffietafel en activiteit

Wil je meer weten? Kijk dan op de Facebookpagina van Samen Naast Elkaar. Daar vind je meer informatie over alle activiteiten.

Adres:

Kringloopwarenhuis De Arm, Verlengde Hoogravenseweg 63 in Utrecht

Aanmelden

Maria van der Weegen - maria.vander.weegen@wij30.nl - 06 5549 3390
Ontmoetingsplaats

Utrecht In Dialoog

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier op vrijwillige basis voor inzetten. Het doel van Utrecht in Dialoog is om door inzet van een dialoog, mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek te brengen. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen en werken. Kernactiviteit van Utrecht in Dialoog is het jaarlijks met vrijwilligers en partners organiseren van de Week van de Dialoog. Daarnaast begeleidt Utrecht in Dialoog sinds 2014 de Pietendialoog en dialogen in organisaties.

Aanmelden

Utrecht in Dialoog - utrechtindialoog@gmail.com - 06 43 23 91 04
Sport

MONKEY MOVES - APELEUKE MULTISPORT

Ga je met ons mee op multisport junglereis? Onderweg leer je de basis van 11 sporten en nog veel meer. Je maakt vriendjes, leert sociale vaardigheden, wordt steeds slimmer en legt de basis van een leven lang gezond bewegen!

Onze multisport dreumesgym, peutergym, kleutergym en multisport lessen voor basisschoolkinderen zijn ontwikkeld door bewegingswetenschappers, fysiotherapeuten, docenten, psychologen en ouders. Ze bieden jouw apekoppie van 18 maanden t/m 9 jaar, op elk moment, precies wat hij/zij nodig heeft.

Voor heel veel ouders en kinderen is een Gratis Proefles het startpunt van een hele mooie junglereis van een paar jaar! Tijdens deze reis verzamelen jullie steeds meer vaardigheden in jullie eigen junglereis paspoortje. Elk levensjaar is er een uniek paspoort met unieke vaardigheden om te leren.

Tot snel in een van onze apeleuke lessen!

Sportdag:

Iedere vakantie organiseren wij Apeleuke sportdagen in Utrecht. De apekoppies gaan een hele dag lekker multisporten. Ze maken zo veel nieuwe vriendjes.

Kinderfeestje:

Hoera, hoera, hoera! Misschien ga jij binnenkort wel een kinderfeestje organiseren, Monkey Moves biedt de uitkomst! Wij hebben namelijk altijd een apeleuk kinderfeestprogramma klaar staan.

https://monkeymoves.com/regio/utrecht/

Aanmelden

Giel-jan Wittenberg - giel-jan@monkeymoves.nl - +31 6 28 24 71 92
Duurzaamheid

Circulaire Werkplaats Utrecht

De Circulaire Werkplaats Utrecht is een plek waar het heel leuk is om te werken aan duurzaamheid. Een inspirerende werkplaats waar je nieuwe designproducten maakt van gebruikte materialen. 

We maken designmeubels van bijvoorbeeld stoelen en kasten die kringloopwinkels niet meer kunnen verkopen. De Circulaire Werkplaats is onderdeel van WIJ 3.0 en opgezet samen met Kringloop De Arm UtrechtEmmaus Haarzuilens en Emmaus Domstad.

Samen zorgen we ervoor dat we niets meer hoeven weg te gooien. Onze designproducten zijn bedacht door slimme circulaire ontwerpers, zoals Louise Cohen en haar Upcycle Collection. Ze zijn te koop in het kringloopwarenhuis Hoograven van De Arm Utrecht en bij Emmaus Domstad.

Wat vragen we van je?

Bij ons kun je enthousiasme en doorzettingsvermogen goed gebruiken, maar vooral de wens om met je handen te werken. Veel meer dan dat is niet per se nodig. Je werkt samen met een groep collega’s. Iedereen kan daarin een eigen taak hebben.

Begeleiding

Een werkbegeleider zorgt voor ondersteuning. Hij helpt je op gang en biedt begeleiding waar dat nodig is om het werk goed uit te voeren en vol te houden. Verder bieden we je:

 • leren werken met verschillende materialen en gereedschap 
 • samenwerken met collega’s 
 • een onkostenvergoeding 
 • mogelijkheden om je verder te ontwikkelen 

Meewerken

De Circulaire Werkplaats is bestemd voor mensen zonder werk, die moeite hebben om weer actief bezig te zijn. Je hebt een WMO-indicatie ‘arbeidsmatige activering’ nodig. Het buurtteam wijst die toe als je moeite hebt met zelfstandig werken, of als je daar ondersteuning bij nodig hebt. Onze activeringscoaches helpen je bij het aanvragen van de indicatie.

Wil je meewerken in de Circulaire Werkplaats? Vul dan het aanmeldformulier in op de website van WIJ 3.0. Na ontvangst kijken we samen naar de mogelijkheden.

Locatie

Je vindt de Circulaire Werkplaats Utrecht bij Kringloopwarenhuis De Arm, Verlengde Hoogravenseweg 63 in Utrecht.

Impressie van de producten

Kijk op circulairewerkplaatsutrecht.nl voor meer informatie over de producten van de Circulaire Werkplaats Utrecht.

Aanmelden

Joost Mellink - joost.mellink@wij30.nl - 06 21 45 91 92
Kleding

Naaiatelier Naald & Draad de Arm

In het atelier van Naald & Draad repareren deelnemers kleding of maken zij in opdracht kleding. Bijvoorbeeld jassen voor een muziekvereniging of poncho’s waar een ontwerper naam mee wil maken. Het atelier is er niet voor grote bulk-opdrachten. De specialisatie ligt in kleine oplages die de nodige creativiteit en ambachtelijke aandacht vragen.

Leren en werken

Naald & Draad is een leerwerkomgeving voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hier leren alle deelnemers de fijne kneepjes van het naaivak. De deelnemers die zich goed ontwikkelen en het leuk vinden kunnen direct werken aan het maken van bestelde opdrachten. Hiermee zetten ze een eerste stap naar een vervolg, bijvoorbeeld een baan in de textielbranche.

Gratis inlooples op woensdagochtend

Maak je zelf kleding, maar zou je graag méér willen doen met je eigen naaimachine? Of loop je steeds tegen een probleem aan? Daarvoor heeft naaiatelier Naald & Draad een gratis inlooples, open voor iedereen. De werkbegeleiders van het naaiatelier helpen je graag met al je vragen. Neem je eigen machine en materialen. Heb je geen eigen naaimachine of een vraag? Neem dan van tevoren contact op.

 • Inlooples naaiatelier Naald & Draad in Hoograven: iedere woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur

Locaties

Naald & Draad de Arm vind je hier:

 • In Kringloopwarenhuis De Arm, Verlengde Hoogravenseweg 63 in Utrecht Hoograven.
 • Maar er is ook een vestiging in de wijk Overvecht op WIJ 3.0 locatie Ghanaplein, Ghanadreef 2, Utrecht.

Aanmelden

Wil je meewerken bij Naald & Draad? Vul dan het aanmeldformulier in op de website van WIJ 3.0. Na aanmelding kijken we samen naar de mogelijkheden.

Aanmelden

Suzanne de Zwart - suzanne.de.zwart@wij30.nl
Advies

Gemeente Utrecht

gemeente Utrecht

Aanmelden

Diana Min - diana.minnaert@utrecht.nl
Auto

Twee deelauto's in Hoograven

Hallo buren,

Wij zijn Vince, Frank en Bram en wij delen elektrische auto's met mensen die we kennen of leren kennen. Door met een besloten groep mensen de auto's te delen kun je met elkaar in contact blijven over de auto's en heb je de gemakken van een auto, zonder de lasten. Op dit moment staan de auto's op de Julianaweg, maar dit kan natuurlijk veranderen als we met zijn allen beslissen dat we ze beter ergens anders kunnen neerzetten.

Op https://samenslimrijden.nl/hoograven staat meer informatie en kun je je inschrijven. We hebben tot 20 Augustus een actie waarbij je 25 euro rijtegoed krijgt als je je inschrijft.

Aanmelden

Frank Boon - frankboon@onzeauto.com - 0616232091
Reisbureaus

Reisbureau Personal Touch Travel

Elke reis is een bijzondere ervaring, van een weekendje weg tot een verre reis. Het is vaak wel een klus om uit te zoeken wat een goede prijs-kwaliteit verhouding is en welke accommodatie en bestemming bij je past. Bij een rondreis kan onbekendheid met het land meespelen. Een deskundig adviseur kan je dan goed helpen en een reisadvies op maat voor je maken. Dat wil ik graag voor je zijn en voor je doen!

Wie ben ik?

Mijn naam is Liesbeth Wellner en ik woon met mijn man en 2 kinderen in Utrecht. Ik heb veel reiservaring in met name Europa, Azië, Australië, Noord- en Midden-Amerika. Ik heb een jaar in de Verenigde Staten gewoond en 10 jaar in Griekenland. Al deze ervaringen bundel ik nu in het vak van zelfstandig reisadviseur. Ik sta je graag met raad en daad terzijde bij het uitzoeken van je reis, waar ook ter wereld.

Wat kunt u verwachten?

Of het nu gaat om een strandvakantie, een all-inclusive vakantie, een rondreis, een cruise, een reis om een sportevenement bij te wonen, een wintersport, een huwelijksreis, een avontuurlijke reis, een stedentrip of welke reis dan ook, ik regel alles voor je. Je hoeft alleen van een ontspannen en onbezorgde vakantie te genieten!

In een persoonlijk gesprek, op een tijd die jou het beste uitkomt (ook ’s avonds en in het weekend), kom ik bij je thuis of op het werk langs om jouw wensen te inventariseren. Vervolgens maak ik een persoonlijk reisadvies op maat. Hierin neem ik alles mee wat jij wenst; van de parkeerplaats op Schiphol, tot het verzorgen van een visum of een vaccinatieservice aan huis en de hele vakantie daarna natuurlijk!

Dit alles kost je niets meer dan dat je naar het reisbureau zou gaan of zelf urenlang op het internet zou zoeken.

Waarom bij mij boeken?

 • Brede bestemmingskennis
 • Een reisvoorstel gebaseerd op jouw wensen
 • Flexibele bereikbaarheid, een afspraak op een tijd die jou uitkomt
 • Ik regel alles van het vertrek tot de terugkomst, een perfecte service zonder meerprijs
 • Eén contactpersoon vóór, tijdens en na de reis
 • Zekerheid: Via de franchiseformule van Personal Touch Travel ben ik aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds.

Bel of mail gerust voor informatie of het maken van een afspraak.

Vriendelijke groet,

Liesbeth Wellner

 

Vrijwilligerswerk

Kamers met Aandacht

Stichting Kamers met Aandacht zoekt mensen die een kamer willen verhuren, maar ook een steuntje in de rug bieden. Om jongeren tussen 18 en 23 jaar met een achtergrond in jeugd- of pleegzorg op weg te helpen naar zelfstandigheid en een kansrijke toekomst.  

Weet u nog het moment dat u uit huis ging?

Als je net op eigen benen staat kun je soms ook wat eenzaam voelen en heb je vaak nog hulp nodig van familie en vrienden. Maar wat als dat sociale vangnet er niet is en je geen vertrouwde plek hebt om naar terug te keren?  

Kamers met Aandacht helpt deze kwetsbare groep jongeren bij het zoeken van een thuis. U kunt meehelpen door tijdelijk een kamer te verhuren aan een jongere, als tussenstap voordat zij weer zelfstandig kunnen wonen. Een kamer mét aandacht! Het maakt niet uit hoe oud u bent of hoe vaak u thuis bent. Iedere woonruimte kan een kamer met aandacht worden.  

Misschien vindt u het gezellig als een jongere af en toe een hapje mee eet, lijkt het u leuk om samen te sporten of helpt u liever met de administratie. Jongeren kunnen een klusje voor u doen, even oppassen, de hond uitlaten of boodschappen doen. Zo ontstaat er voor beiden een win-win situatie. 

Aanmelden

Marjolein Buurman - marjolein@kamersmetaandacht.nl - 0652681859
Sport

Stichting Aapjeskooi

Ken je dat gevoel nog dat je een gymzaal vol toestellen binnen loopt en denkt: ''Yes we gaan Apenkooien vandaag!'' Dat gevoel willen wij in onze gymlessen overbrengen op de aller-kleinsten. Met iedere week een nieuwe uitdagende zaalopstelling laten wij kinderen (tussen 1,5 en 6 jaar) op een speelse manier ervaren dat bewegen naast leerzaam vooral heel leuk is!

De Aapjeskooi is een non-profit organisatie met een maatschappelijk doel: zoveel mogelijk jonge kinderen met plezier laten bewegen! De lessen zijn ontwikkeld vanuit het kind: aangepast op hun leefwereld, fantasie en ontwikkeling. Binnen een ongedwongen sfeer is er ruimte voor alle kinderen op eigen tempo en niveau te ontdekken wat zij al kunnen en durven in de gymzaal. Daarnaast bieden we gezamenlijke spelletjes en oefeningen aan waarbij we iedere les kinderen iets nieuws leren op motorisch en/of sociaal vlak. Dreumesen en peuters worden in de lessen vergezeld door een ouder. Samen met je kind heb je daarmee een leuke en sportieve ochtendactiviteit (quality-time).

Waar

Duurstedelaan
Utrecht

Aanmelden

Aapjeskooi - info@aapjeskooi.nl
Speeltuinen

Speeltuin kameleon

Speeltuin Kameleon is een groene natuurlijke speeltuin.

Hier is iedereen welkom voor kinderen van basisschoolleeftijd om te komen spelen. Waarbij wij het belangrijk vinden dat de ouders ook eens een kijkje komen nemen.

Waar

Verlengde Hoogravenseweg 37
Utrecht

Aanmelden

Yvonne van Druten - yvdruten@dock.nl - 610634713
-

DOCK Zuid

buurtcentrum Hart van Hoograven

Aanmelden

Marlies Bosch - mdock@dock.nl
Mondhygienisten

Mondzorg Utrecht Zuid

Mondhygienepraktijk Utrecht Zuid Düzgün

Waar

Kanaalweg 17
Utrecht

Aanmelden

Serife Düzgün - info@mondzorgutrechtzuid.nl - 638387030
Yoga

Bridge of Life studio

Hatha yoga en meditatie lessen op Nieuw Rotsoord in Hoograven/Tolsteeg.

Ik heb een enorme passie voor yoga, meditatie en een gezonde en natuurlijke levensstijl. Met veel plezier geef ik hatha yoga en meditatie groepslessen en mocht je meer aandacht nodig hebben of dieper willen gaan dan zijn er de privélessen die ik helemaal kan aanpassen op jouw behoeftes.

Naast de yoga en meditatielessen ben je hier ook aan het goede adres voor aromatherapie.

Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op de website www.bridgeoflifestudio.com

Waar

Briljantlaan 101
Utrecht

Aanmelden

Eva Jacobs - bridgeoflifestudio@gmail.com
Ontspanning

Massage boeken?

Een massagesalon in Utrecht voor de ultieme ontspanning. Het moment van rust in drukke tijden. Op adem komen en even helemaal opladen. Ontstressen in de hectiek van de dag.  

De massages bij Brisas zijn er er om volledig te ontspannen. Een mix van Oosterse en Klassieke massage technieken. In een prettige flow van aanraken. En met de combinatie van muziek en een heerlijk geurende olie hoef je even nergens aan te denken. Je kunt jouw favoriete geur kiezen. Cocos, Lavendel, Bergamot of Rozen. 

Een massage is het perfecte cadeau om te geven aan jezelf en anderen.   

Waar

Nolenslaan
Utrecht

Aanmelden

Judith Middelveen - brisas.massage@gmail.com - 683373530
Buurtinitiatief

Speelotheek Hoograven | Leen speelgoed

De Speelotheek Hoograven is een bibliotheek vol speelgoed. Je leent hier speelgoed voor kinderen van 0-12 jaar. Leuk, duurzaam en sociaal. Een abonnement kost maar €20 per jaar en voor U-pas maar €5 euro per jaar.

Aanmelden

Speelotheek Hoograven - info@speelotheekhoograven.nl
Buurtinitiatief

Voor je Stadsie - Hoograven

Via Voor je Stadsie kun je geld, hulp en materiaal ophalen voor jouw idee om Utrecht mooier, leuker, gezelliger of groener te maken. Meld je idee aan op https://voorjestadsie.nl/nl/ en wij begeleiden je bij jouw plannen.

Waarom Voor je Stadsie?

Waarom zou je kiezen voor een campagne via Voor je Stadsie? Hieronder noemen we de belangrijkste voordelen.

 • Het netwerk van landelijke en lokale partners die willen bijdragen om jouw initiatief tot een succes te maken met geld, middelen en kennis.
 • Individuele en intensieve begeleiding door één van onze experts bij jouw campagne, door andere initiatiefnemers gemiddeld beoordeeld met een 8. Ruim 80% van de campagnes op Voor je Stadsie is succesvol.
 • Workshops en andere evenementen waarin je leert hoe je een goede pitch schrijft, een campagne opzet en waarin je de eerste versie van je campagneplan maakt. Kijk op https://voorjestadsie.nl/nl/pages/meetings voor meer informatie!
 • Een handig platform, waarop jij jouw initiatief presenteert en bekendheid onder Utrechters vergroot, de tussenstand van je campagnes ziet en donaties, materiaal en mensen kan inzamelen.

Aanmelden

Voor je Stadsie - info@voorjestadsie.nl
Yoga

Anne Elberse Yoga

Op zaterdagochtend geef ik Hatha Flow les op de Saffierlaan in Utrecht van 9.30 - 10.45 uur. Van mei t/m september is deze les binnen en van oktober t/m april binnen in de grote zaal. Na afloop kun je gezellig een kopje koffie of thee drinken bij Kaffeetaria!

Ik deel met veel plezier mijn passie voor yoga en meditatie. In mijn praktijk op de Doelenstraat 28A (nét buiten de wijk) kun je terecht voor Privé Yogatherapie, een traject waarbij ik jou begeleid bij het vinden van meer balans en kracht in je leven.

Ook deel ik een aantal keer per jaar het online programma 'Beter slapen met yoga' een 5-weeks programma voor iedereen die behoefte heeft aan een goede nachtrust én meer energie.

Voor meer info mail gerust: info@anneelberse.nl.

Opgeven en meer info: www.anneelberse.nl.

Waar

Doelenstraat 28
Utrecht

Aanmelden

Anne Elberse - info@anneelberse.nl - 0628560795
Gezondheid

Stadsverlichting

Stiltemeditatie als landelijk initiatief van Tijn Touber.

Elke 2e zondag vd maand om 20.00u bij Nieuw Rotsoord achterzijde.

Waar

Rotsoord 20
Utrecht

Aanmelden

Hanneke Biegstraaten - info@be-in-touch.nl - 06-36290436
Leefstijl coaches

Be-in-Touch

Life skills coaching, rebalancing bodywork

Aanmelden

Hanneke Biegstraaten - info@be-in-touch.nl - 06-36290436
Ontmoeten

TrösT

Stichting TrösT wil een ontmoetingsplaats zijn voor mensen, die met verlies door de dood hebben te maken. Wij willen een plek bieden, waar sterfelijkheid, dood en rouw aandacht krijgen.

De dood maakt onmiskenbaar deel uit van ons leven. Vroeg of laat krijgt ieder er mee te maken. Het kan gaan om het sterven van ouders, partner, kinderen, familie, vrienden of van mensen buiten de kring van naasten. Recent of langer geleden. Verwacht of onverwacht. Ook voor onszelf is de dood een onontkoombaar gegeven. Verlies van dierbaren raakt vaak intens aan het leven van wie achterblijven. Er is verdriet, pijn, wanhoop maar ook dankbaarheid voor wat overledenen hebben betekend. Vragen en twijfels komen op over hoe verder en over de zin van het leven. De ‘voortbestaan-de’ wordt geconfronteerd met de eigen sterfelijkheid en angst voor het verlies van andere geliefden.

Aandacht voor de dood is in onze samenleving niet vanzelfsprekend. Deze aandacht kan helend en voedend zijn voor wie rouwt en zoekt naar het weer oppakken van het leven.

Aanmelden

Sabijn Lauwerier - stabijn@hotmail.com
Ondernemen

Starters4Communities - Hoograven

Wij helpen startende en (young) professionals aanjagers te worden van
sociale verandering. Met ons praktijkgericht trainingsprogramma gericht
op Sociaal Ondernemerschap
en “leren door te doen” methodiek helpen we jou op weg met een
betekenisvolle carrière, terwijl je direct impact maakt. Tijdens onze
programma’s werken we aan het versterken van het concept, bereik of
businessmodel van sociale start-ups en (impact)projecten uit de stad
Utrecht. Samen werken we bottom-up aan een sociaal ondernemende
samenleving.

Aanmelden

Ilse Lindenbergh - ilse@starters4communities.nl - 0629537519
Fitness

Beckys Bootcamp

De bootcamp lessen gegeven in de buitenlucht besteden aandacht aan o.a. je conditie, kracht, houding en techniek. Effectiviteit en plezier staan centraal in deze actieve bootcamp lessen. De lessen worden aangepast op jouw niveau en zijn altijd in de buurt. Ook Men Only lessen*Afvallen? Actief sporten? Uitgedaagd worden? Of gewoon weg je hoofd leeg maken?Meld je dan aan voor een GRATIS PROEFLES https://beckysbootcamp.nl/#afvallen #bootcampUtrecht #bootcamp #bootcamphoograven #utrecht #fitness #sportschool #dansles #HIIT #tolsteegplantsoen #camminghaplantsoen #rivierenwijk #hoograven #tolsteeg

Aanmelden

Rebecca Nijssen - rebeccanijssen@hotmail.com
Vrijwilligerswerk

U Centraal Bezoekdienst Hoograven

Waar

Pieterskerkhof
Utrecht

Aanmelden

Bezoekdienst - bezoekdienst@u-centraal.nl

Vreedzame Ouderraad Brede School Hoograven

Aanmelden

Vreedzame Ouderraad Brede School Hoograven - kjsmith@zonnet.nl
Netwerken

Burennetwerk Utrecht Zuid

Burennetwerk Utrecht Zuid is een netwerk van wijkbewoners in Utrecht Zuid die in hun eigen buurt vrijwillig hulp bieden aan mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Burennetwerk Utrecht Zuid is actief in Hoograven, Rotsoord, Tolsteeg, Bokkenbuurt en Lunetten.

Op de website kun je je aanmelden als hulpbieder en hulpvrager. Het gaat om kleine klusjes in en om het huis, gezelligheid door huisbezoek of een wandelingetje en hulp bij vervoer in de wijk. Kijk op burennetwerkutrechtzuid.nl voor meer informatie.Elke donderdagmiddag (uitgezonderd feestdagen en vakanties) kun je terecht bij het inloopspreekuur van het burennetwerk In Hart van Hoograven. Kom kennis maken en biedt je aan als hulpbieder óf dien je hulpvraag in. Tijd: van 13.00 tot 14.30 uur.

Burennetwerk Utrecht Zuid volgen op Facebook kan ook: facebook.com/burennetwerkutrechtzuid

Waar

't Goylaan 66
Utrecht

Aanmelden

Cees van den Brink - cees.vdbrink@nizu.nl
Educatie

Enik Recovery College, locatie Hoograven

Bij Enik kom je om te leren

Enik Recovery College is een centrum voor ontwikkeling en scholing rondom herstel van psychische ontwrichting. Uniek aan Enik is dat het voor 100% wordt gerund door ervaringsgenoten (peers). Het idee is dat deelnemers zich beter leren ontwikkelen binnen een omgeving met mensen met gelijksoortige ervaringen – zonder tussenkomst van ggz-hulpverleners. Door het uitwisselen van ervaringen leer, inspireer en steun je elkaar.

Waar

Vaartscherijnstraat 51
Utrecht

Aanmelden

Enik Recovery College - enik@lister.nl - (030)2891204
Opvoeding

Home-Start Hoograven

Opvoeden gaat niet altijd vanzelf. Elk gezin

maakt wel eens een periode door waarin het niet zo goed gaat. Meestal lossen de

ouders deze problemen zelf op. Maar soms hebben gezinnen meer dan anders

behoefte aan een luisterend, praktische hulp of iemand die met hen meedenkt in

de opvoeding. Home-Start ondersteunt deze gezinnen door wekelijkse bezoekjes

van een getrainde Home-Start vrijwilliger. De ouders geven zelf aan op welke

gebieden zij steun wensen; hun vragen staan centraal.

Aanmelden

Home-Start Utrecht - info@home-start-utrecht.nl - 06-10780546
Cultuur

Radio EL Mundo.NL

Radiozender voor de wereld, gericht op internationale samenwerking, fairtrade, fashion, duurzaamheid en reizen. Met Utrechtse programma U talks bieden we een podium aan iedereen die zich actief inzet voor een betere wereld en aandacht vraagt voor de Global Goals.

Waar

IJsselsteinlaan 6
Utrecht

Aanmelden

Menno van der Geugten - menno@radioelmundo.nl
Welzijn

Zin in Utrecht Hoograven

Centrum voor levensvragen

Zin in Utrecht is een samenwerkingsverband van professionele geestelijk verzorgers en vrijwilligers die aan inwoners van de gemeente Utrecht ondersteuning bieden op het terrein van zingeving, levensvragen en spiritualiteit. Dit doen wij in de vorm van individuele gesprekken en door het organiseren van bijeenkomsten.

Daarnaast ondersteunen wij professionals en vrijwilligers in de hulpverlening. Ons uitgebreide trainings- en scholingsaanbod is gericht op het herkennen van en inspelen op zingevingsvragen bij cliënten en op een diepere afstemming op zichzelf en de ander.

Aanmelden

Zin in Utrecht - info@zininutrecht.nu
Hulpverlening

Plushome - Hoograven

Plushome staat voor het begeleiden van mensen naar een zelfstandig en vervuld leven.

Ons team is gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met psychische problematiek en/of een verstandelijke beperking. Dit varieert van mensen met psychische stoornissen, zoals autisme, verslavingsproblematiek of een ontwikkelingsstoornis, tot aan mensen met een verstandelijke beperking, eventueel in combinatie met huiselijk geweld en/of financiële problemen. Mensen met een hoge begeleidingsvraag, die niet in een instelling terecht kunnen of willen, worden ook door Plushome begeleidt. Daarnaast biedt Plushome opvoedingsondersteuning aan ouders die hulp nodig hebben bij het opvoeden van hun kind. Aanvullend op de begeleiding in het dagelijks leven, biedt Plushome ook behandeling die gericht is op verschillende probleemgebieden.

Ons doel is om samen met cliënten problemen te verminderen, zodat zij een zo gelukkig en zelfstandig mogelijk leven kunnen leiden, midden in de maatschappij.

De begeleiding richt zich op het kunnen uitvoeren van de dagelijkse levensverrichtingen, het structureren van het persoonlijk leven en het voeren van de eigen regie, zoals:* op orde brengen van financiën;* contact leggen met instanties;* schuldhulpverlening;* aanbrengen van goede dag structuur;* structuur aanbrengen in de huishoudelijke taken; * vinden van werk/dagbesteding/school;* psychosociale behandeling;* opvoedingsondersteuning.

* begeleiding

Plushome kent geen wachtlijsten, de begeleiding wordt direct opgestart. Wanneer de cliënt een wens heeft met betrekking tot zelfstandig wonen, gaan we samen met de cliënt op zoek naar woonruimte via de reguliere woonvoorzieningen. Dit wordt vervolgens gecombineerd met ambulante begeleiding.

Ons kantoor is gevestigd in Kanaleneiland maar wij werken bij de mensen thuis in alle wijken in de Regio Utrecht en enkele gemeentes buiten Utrecht.

Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelding op www.plushome.nl of bel onderstaand telefoonnummer. Mailen mag ook naar info@utrecht.plushome.nl

Waar

Europalaan 2
Utrecht

Aanmelden

Plushome Utrecht - trudydegroot@plushome.nl
Sportverenigingen

Algemene Utrechtse Studenten Roeivereniging Orca

Waar

Verlengde Hoogravenseweg 13
Utrecht

Aanmelden

Jasper Heuer - extern@orcaroeien.nl
Fotografen

Wijkfotograaf

De wijkfotograaf maakt foto's in de wijk en voor de wijk. Naast fotografie kan ik ook ondersteunen in het maken, monteren en publiceren van impresie video's. Tevens beschik ondertussen over een aardig archief na 20 jaar fotografie in de wijk Hoograven. Voor een eerste indruk kunt u mijn site bezoeken www.wijkfotograaf.nl

Aanmelden

Ted van Arnhem - arnhemt@gmail.com
Ontmoeten

De Saffier

De Saffier is een speciaal project,onderdeel van U, JIJ & WIJ. Dit initiatief richt zich op een goede dynamiek tussen twee doelgroepen: jongeren en ouderen.

Bij De Saffier heeft de komst van de jongere bewoners, naast een groter sociaal contact, er ook voor gezorgd dat de bedrijvigheid van het pand bewaard is gebleven. Met het vertrek van de zorginstelling uit het gebouw, zouden namelijk ook veel van de activiteiten en voorzieningen, waar veel bewoners van de voormalige aanleunwoningen gebruik van maakten, verdwijnen. Socius heeft een manier gevonden om met behulp van de jongeren en andere partners een nieuwe invulling aan de voorzieningen te geven, zodat de bewoners van de voormalige aanleunflats en de buurt daar gebruik van kunnen blijven maken.

Waar

Saffierlaan 10
Utrecht

Aanmelden

De Saffier - receptie@de-saffier.nl

DAAR

DAAR bestaat helaas niet meer

Aanmelden

contact@daar.space
Gewichtconsulenten

Olijf in balans

Als voedingscoach geef ik kookworkshops en begeleid ik op individuele basis mensen die gewicht willen verliezen en/of gezonde levensstijl willen ontwikkelen. Dit doe ik op een interactieve wijze. Dwz naast de gesprekken gebruik ik praktische hulpmiddelen als een keukenkastje- of boodschappen check up en maak ik gebruik van groepsbijeenkomsten (met als doel informatie uitwisselen en elkaar te steunen). Daarnaast geef ik voorlichting op basisscholen en buurtcentra voor zowel kinderen als volwassenen.

Waar

Verlengde Hoogravenseweg 125
Utrecht

Aanmelden

Maaike Pauwels - maaike_mp@hotmail.com
Kunst

Barbaras Droomtuin Beeldende kunst De Droomvrouw

Plantenasiel voor verbinding tussen mens en natuur.

In de Saffier is een heus plantenasiel waar zielige plantjes weer tot zichzelf kunnen komen en ook opgezocht kunnen worden om een nieuw thuis te verkrijgen.

Creatieve werkplaats

Iedere maandagavond kun je in de Saffier aan de slag om met je eigen klusje verder te gaan. Of een activiteit organiseren, of volgen. Er is van alles mogelijk. Kom gerust eens kijken.

Waar

Saffierlaan 8
Utrecht

Aanmelden

Barbara van Beers - barbara.vanbeers@gmail.com
Hulpverlening

Buurtteam Hoograven-Tolsteeg

Bij de buurtteams kan iedereen in Utrecht terecht met vragen over zorg, hulp en ondersteuning. Heeft u vragen of problemen waar u zelf niet uitkomt? Bijvoorbeeld over uw woonsituatie, werk, echtscheiding, verslaving, eenzaamheid of overlast? Of kunt u wel wat hulp gebruiken bij de opvoeding van uw kind(eren)?

Met deze en andere vragen kunt u bij Buurtteam Hoograven-Tolsteeg terecht. Bij het buurtteam werken professionele hulpverleners met veel ervaring in de wereld van zorg, welzijn, wonen, werk en onderwijs. Zij denken met u mee, zoeken samen met u naar een oplossing die bij u en/of uw gezin past en bieden concrete hulp. Het gaat erom dat u zelf weer verder kunt.

U kunt bellen, een e-mail sturen of gewoon binnen lopen om een afspraak te maken.

Het buurtteam is er voor alle vragen waar u zelf even niet meer uitkomt:

* Echtscheiding* Opvoeden & opgroeien* Werkeloosheid* Huiselijk geweld* Psychische problemen* Eenzaamheid* Schulden* Overlast* Onderwijs* Verslaving

Waar

't Goylaan 77
Utrecht

Aanmelden

Buurtteam Hoograven-Tolsteeg - hoograventolsteeg@buurtteamsutrecht.nl
Hulpverlening

Buurtteam Lunetten

Bij de buurtteams kan iedereen in Utrecht terecht met vragen over zorg, hulp en ondersteuning. Heeft u vragen of problemen waar u zelf niet uitkomt? Bijvoorbeeld over uw woonsituatie, werk, echtscheiding, verslaving, eenzaamheid of overlast? Of kunt u wel wat hulp gebruiken bij de opvoeding van uw kind(eren)?

Met deze en andere vragen kunt u bij Buurtteam Lunetten terecht. Bij het buurtteam werken professionele hulpverleners met veel ervaring in de wereld van zorg, welzijn, wonen, werk en onderwijs. Zij denken met u mee, zoeken samen met u naar een oplossing die bij u en/of uw gezin past en bieden concrete hulp. Het gaat erom dat u zelf weer verder kunt.

U kunt bellen, een e-mail sturen of gewoon binnen lopen om een afspraak te maken. Het buurtteam is er voor alle vragen waar u zelf even niet meer uitkomt:

* Echtscheiding* Opvoeden & opgroeien* Werkeloosheid* Huiselijk geweld* Psychische problemen* Eenzaamheid* Schulden* Overlast* Onderwijs* Verslaving

Waar

Hondsrug 17
Utrecht

Aanmelden

Buurtteam Lunetten - lunetten@buurtteamsutrecht.nl
Evenement

Stichting BeurzenHoograven

Al jarenlang een begrip in Hoograven: BeurzenHoograven. Met zo'n 80 vrijwilligers organiseren we 3 keer per jaar een beurs: in het voorjaar en najaar een tweedehands kinder- en tienerkledingbeurs en in de herfst - vlak voor Sinterklaas! - een tweedehands speelgoedbeurs. De beurzen vinden plaats in Buurthuis Hart van Hoograven. Op onze website www.beurzenhoograven.nl vind je meer informatie over onze stichting. Je kunt ons ook volgen op Facebook: www.facebook.com/beurzenhoograven. Heel graag tot ziens op een van onze beurzen!

Waar

't Goylaan 77
Utrecht

Aanmelden

Agnes Wild - info@beurzenhoograven.nl
Computerwinkels

Slimme Computerhulp

Wij bieden Slimme Computerhulp aan huis en op kantoor in Utrecht en heel Nederland. Wij zorgen ervoor dat u zonder zorgen thuis of op kantoor verder kunt werken op uw computer/laptop!

Vele klanten willen graag ter plaatse meteen geholpen met hun computerprobleem. Voor klanten is dit bovendien prettig en natuurlijk voordelig om ter plaatse geholpen te worden. De klanten besparen tijd en geld om niet de deur uit te gaan voor hun computerprobleem en natuurlijk veel klanten hebben ook niet vaak zo'n zin om de deur uit te gaan voor een computerprobleem.

Slimme Computerhulp biedt service aan voor het oplossen van computers, laptops, internet/e-mail, mobiele apparaten en overige apparaten. Daarnaast geven wij ook computerles zowel prive als in groepsverband.

Bent u al stiekem enthousiast geworden? Surf dan snel www.slimmecomputerhulp.nl en klik op de rode knop voor het maken van een afspraak op onze website.

Tot snel!

Wij zijn naast andere kanalen ook via WhatsApp bereikbaar voor een snel en direct antwoord: 06 293 660 26

Facebook: SlimmeComputerhulp.nlWebsite: www.slimmecomputerhulp.nl

Aanmelden

Slimme Computerhulp - info@slimmecomputerhulp.nl
Bibliotheek

Bibliotheek Lunetten

De Bibliotheek Utrecht is er voor iedereen. Met 13 vestigingen is er altijd een bibliotheek in de buurt. De collectie boeken, dvd’s, luisterboeken, kranten en tijdschriften is actueel en gevarieerd. Je kunt bij ons studeren, werken, lezen of ontspannen. Met activiteiten om te ontdekken, creëren, ontmoeten, debatteren en participeren.

Nog geen lid van de Bibliotheek Utrecht? Word nu lid, een abonnement is zo online geregeld. Kijk hier voor een van onze vestigingen bij u in de buurt.

Klik hier voor de openingstijden, faciliteiten, activiteiten en overige informatie van Bibliotheek Lunetten.

Je bent van harte welkom in de Bibliotheek Lunetten!

Aanmelden

secretariaat@bibliotheekutrecht.nl
Vrijwilligerswerk

Present Utrecht - Hoograven

Present Utrecht: Vele handen maken licht werk!

Present Utrecht is in alle Utrechtse wijken actief om een brug te slaan tussen groepen enthousiaste vrijwilligers en mensen die hun hulp en aandacht kunnen gebruiken.

Denk daarbij aan: zaken in en rond het huis waar veel handjes nodig zijn zoals schilderen, grote schoonmaak en tuinen opruimen en opknappen. Ontmoeting met elkaar is altijd deel van de projecten.

“Nu durf ik weer vriendjes mee naar huis te nemen” zei een jongen na afloop van een klus bij zijn moeder thuis.

Voor wie? Groepen gaan aan de slag bij wijkbewoners die weinig of geen netwerk hebben, weinig financiële middelen of een slechte gezondheid. We werken altijd samen met een buurtteam of andere maatschappelijke organisatie. De groepen vrijwilligers zijn afkomstig van studentenverenigingen, kerken of bedrijven.

Hulpvraag indienen? Neem contact met ons op!

Waar

Vliegend Hertlaan 4
Utrecht

Aanmelden

Erica Euving - erica.euving@presentutrecht.nl
Delicatessenwinkels

Utrechtse Notenhandel

Wij zijn al ruim 45 jaar actief als biologische notenhandel op de markt met als doeleinde onze klanten een kwalitatief eerlijk en puur product te verkopen. Ons uitgebreid assortiment bestaat uit noten, zaden, pitten, gedroogd fruit, zuidvruchten, reform, superfood, chocolade, voedingssupplementen, thee, kruiden en glutenvrije producten. Kom een keer langs proef en ervaar het verschil! Je vindt ons in Hoograven tijdens de markt op Smaragdplein, elke dinsdag van 07.00-14.00.

Waar

Smaragdplein
Utrecht

Aanmelden

John Klabbers - john.klabbers@kpnmail.nl
Hoorspecialisten

Van Boxtel hoorwinkels Smaragdplein

Sommige mensen worden geboren met een verminderd gehoor, maar de meeste mensen ontwikkelen gehoorverlies naarmate ze ouder worden. Omdat het gehoor één van onze belangrijkste zintuigen is, is het van groot belang tijdig een hooroplossing te zoeken bij gehoorverlies.

Stel, u hoort mensen praten maar kunt niet verstaan wat ze zeggen. Regelmatig vraagt u hen iets te herhalen. Ook is het moeilijker om in rumoerige omgevingen zoals bij vergaderingen, in restaurants of drukke ontmoetingsruimten mensen te verstaan. Dit kan frustratie teweeg brengen en er uiteindelijk voor zorgen dat u zich terugtrekt uit sociale activiteiten. Dit kan zelfs leiden tot depressie en eenzaamheid. Dus als u deze tekenen herkent, raden wij u van harte aan om uw gehoor te laten testen. Wij staan klaar om u te helpen.

Het gehoor is belangrijk voor de verbinding met de mensen om u heen. Daarom is het tijdig signaleren van gehoorverlies zo belangrijk. De Campagne voor Beter Gehoor geeft voorlichting en roept alle 55-plussers op om jaarlijks een hoortest te doen!

Voor meer informatie kijk op:

www.vanboxtelhoorwinkels.nl

www.campagnevoorbetergehoor.nl

Waar

Smaragdplein 248
Utrecht

Aanmelden

Andy De Hoon - utrecht@vanboxtelhoorwinkels.nl
Zoom