Duurzaamheid

Circulaire Werkplaats Utrecht

De Circulaire Werkplaats Utrecht is een plek waar het heel leuk is om te werken aan duurzaamheid. Een inspirerende werkplaats waar je nieuwe designproducten maakt van gebruikte materialen. 

We maken designmeubels van bijvoorbeeld stoelen en kasten die kringloopwinkels niet meer kunnen verkopen. De Circulaire Werkplaats is onderdeel van WIJ 3.0 en opgezet samen met Kringloop De Arm UtrechtEmmaus Haarzuilens en Emmaus Domstad.

Samen zorgen we ervoor dat we niets meer hoeven weg te gooien. Onze designproducten zijn bedacht door slimme circulaire ontwerpers, zoals Louise Cohen en haar Upcycle Collection. Ze zijn te koop in het kringloopwarenhuis Hoograven van De Arm Utrecht en bij Emmaus Domstad.

Wat vragen we van je?

Bij ons kun je enthousiasme en doorzettingsvermogen goed gebruiken, maar vooral de wens om met je handen te werken. Veel meer dan dat is niet per se nodig. Je werkt samen met een groep collega’s. Iedereen kan daarin een eigen taak hebben.

Begeleiding

Een werkbegeleider zorgt voor ondersteuning. Hij helpt je op gang en biedt begeleiding waar dat nodig is om het werk goed uit te voeren en vol te houden. Verder bieden we je:

  • leren werken met verschillende materialen en gereedschap 
  • samenwerken met collega’s 
  • een onkostenvergoeding 
  • mogelijkheden om je verder te ontwikkelen 

Goed om te weten

De Circulaire Werkplaats is bestemd voor mensen zonder werk, die moeite hebben om weer actief bezig te zijn. Je hebt een WMO-indicatie ‘arbeidsmatige activering’ nodig. Het buurtteam wijst die toe als je moeite hebt met zelfstandig werken, of als je daar ondersteuning bij nodig hebt. Onze activeringscoaches helpen je bij het aanvragen van de indicatie.

Locatie

Je vindt de Circulaire Werkplaats Utrecht bij Kringloop De Arm in Hoograven, Verlengde Hoogravenseweg 63 in Utrecht.

Impressie van de producten

Kijk op circulairewerkplaatsutrecht.nl voor meer informatie over de producten van de Circulaire Werkplaats Utrecht.

Waar

Verlengde Hoogravenseweg 63 Utrecht

Aanmelden

Jasper van Vooren - aanmelden@wij30.nl - 06 25 64 52 41
Kleding

Naaiatelier Naald & Draad de Arm

In het atelier van Naald & Draad repareren deelnemers kleding of maken zij in opdracht kleding. Bijvoorbeeld jassen voor een muziekvereniging of poncho’s waar een ontwerper naam mee wil maken. Het atelier is er niet voor grote bulk-opdrachten. De specialisatie ligt in kleine oplages die de nodige creativiteit en ambachtelijke aandacht vragen.

Leren en werken

Naald & Draad is een leerwerkomgeving voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hier leren alle deelnemers de fijne kneepjes van het naaivak. De deelnemers die zich goed ontwikkelen en het leuk vinden kunnen direct werken aan het maken van bestelde opdrachten. Hiermee zetten ze een eerste stap naar een vervolg, bijvoorbeeld een baan in de textielbranche.

Waar

Verlengde Hoogravenseweg 63 Utrecht

Aanmelden

Suzanne de Zwart - suzanne.de.zwart@wij30.nl
Advies

Gemeente Utrecht

gemeente Utrecht

Aanmelden

Diana Min - diana.minnaert@utrecht.nl
Auto

Twee deelauto's in Hoograven

Hallo buren,

Wij zijn Vince, Frank en Bram en wij delen elektrische auto's met mensen die we kennen of leren kennen. Door met een besloten groep mensen de auto's te delen kun je met elkaar in contact blijven over de auto's en heb je de gemakken van een auto, zonder de lasten. Op dit moment staan de auto's op de Julianaweg, maar dit kan natuurlijk veranderen als we met zijn allen beslissen dat we ze beter ergens anders kunnen neerzetten.

Op https://samenslimrijden.nl/hoograven staat meer informatie en kun je je inschrijven. We hebben tot 20 Augustus een actie waarbij je 25 euro rijtegoed krijgt als je je inschrijft.

Aanmelden

Frank Boon - frankboon@onzeauto.com - 0616232091
Reisbureaus

Reisbureau Personal Touch Travel

Elke reis is een bijzondere ervaring, van een weekendje weg tot een verre reis. Het is vaak wel een klus om uit te zoeken wat een goede prijs-kwaliteit verhouding is en welke accommodatie en bestemming bij je past. Bij een rondreis kan onbekendheid met het land meespelen. Een deskundig adviseur kan je dan goed helpen en een reisadvies op maat voor je maken. Dat wil ik graag voor je zijn en voor je doen!

Wie ben ik?

Mijn naam is Liesbeth Wellner en ik woon met mijn man en 2 kinderen in Utrecht. Ik heb veel reiservaring in met name Europa, Azië, Australië, Noord- en Midden-Amerika. Ik heb een jaar in de Verenigde Staten gewoond en 10 jaar in Griekenland. Al deze ervaringen bundel ik nu in het vak van zelfstandig reisadviseur. Ik sta je graag met raad en daad terzijde bij het uitzoeken van je reis, waar ook ter wereld.

Wat kunt u verwachten?

Of het nu gaat om een strandvakantie, een all-inclusive vakantie, een rondreis, een cruise, een reis om een sportevenement bij te wonen, een wintersport, een huwelijksreis, een avontuurlijke reis, een stedentrip of welke reis dan ook, ik regel alles voor je. Je hoeft alleen van een ontspannen en onbezorgde vakantie te genieten!

In een persoonlijk gesprek, op een tijd die jou het beste uitkomt (ook ’s avonds en in het weekend), kom ik bij je thuis of op het werk langs om jouw wensen te inventariseren. Vervolgens maak ik een persoonlijk reisadvies op maat. Hierin neem ik alles mee wat jij wenst; van de parkeerplaats op Schiphol, tot het verzorgen van een visum of een vaccinatieservice aan huis en de hele vakantie daarna natuurlijk!

Dit alles kost je niets meer dan dat je naar het reisbureau zou gaan of zelf urenlang op het internet zou zoeken.

Waarom bij mij boeken?

  • Brede bestemmingskennis
  • Een reisvoorstel gebaseerd op jouw wensen
  • Flexibele bereikbaarheid, een afspraak op een tijd die jou uitkomt
  • Ik regel alles van het vertrek tot de terugkomst, een perfecte service zonder meerprijs
  • Eén contactpersoon vóór, tijdens en na de reis
  • Zekerheid: Via de franchiseformule van Personal Touch Travel ben ik aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds.

Bel of mail gerust voor informatie of het maken van een afspraak.

Vriendelijke groet,

Liesbeth Wellner

 

Vrijwilligerswerk

Kamers met Aandacht

'Een beetje aandacht voor elkaar' 

Weet u nog het moment dat u uit huis ging?

Als je net op eigen benen staat kun je soms ook wat eenzaam voelen en heb je vaak nog hulp nodig van familie en vrienden. Maar wat als dat sociale vangnet er niet is en je geen vertrouwde plek hebt om naar terug te keren?  

Kamers met Aandacht helpt deze kwetsbare groep jongeren bij het zoeken van een thuis. U kunt meehelpen door tijdelijk een kamer te verhuren aan een jongere, als tussenstap voordat zij weer zelfstandig kunnen wonen. Een kamer mét aandacht! Het maakt niet uit hoe oud u bent of hoe vaak u thuis bent. Iedere woonruimte kan een kamer met aandacht worden.  

Misschien vindt u het gezellig als een jongere af en toe een hapje mee eet, lijkt het u leuk om samen te sporten of helpt u liever met de administratie. Jongeren kunnen een klusje voor u doen, even oppassen, de hond uitlaten of boodschappen doen. Zo ontstaat er voor beiden een win-win situatie. 

Aanmelden

Sabine - sabine@kamersmetaandacht.nl
Sport

Stichting Aapjeskooi

Ken je dat gevoel nog dat je een gymzaal vol toestellen binnen loopt en denkt: ''Yes we gaan Apenkooien vandaag!'' Dat gevoel willen wij in onze gymlessen overbrengen op de aller-kleinsten. Met iedere week een nieuwe uitdagende zaalopstelling laten wij kinderen (tussen 1,5 en 6 jaar) op een speelse manier ervaren dat bewegen naast leerzaam vooral heel leuk is!

De Aapjeskooi is een non-profit organisatie met een maatschappelijk doel: zoveel mogelijk jonge kinderen met plezier laten bewegen! De lessen zijn ontwikkeld vanuit het kind: aangepast op hun leefwereld, fantasie en ontwikkeling. Binnen een ongedwongen sfeer is er ruimte voor alle kinderen op eigen tempo en niveau te ontdekken wat zij al kunnen en durven in de gymzaal. Daarnaast bieden we gezamenlijke spelletjes en oefeningen aan waarbij we iedere les kinderen iets nieuws leren op motorisch en/of sociaal vlak. Dreumesen en peuters worden in de lessen vergezeld door een ouder. Samen met je kind heb je daarmee een leuke en sportieve ochtendactiviteit (quality-time).

Waar

Duurstedelaan Utrecht

Aanmelden

Aapjeskooi - info@aapjeskooi.nl
Speeltuinen

Speeltuin kameleon

Speeltuin Kameleon is een groene natuurlijke speeltuin.

Hier is iedereen welkom voor kinderen van basisschoolleeftijd om te komen spelen. Waarbij wij het belangrijk vinden dat de ouders ook eens een kijkje komen nemen.

Waar

Verlengde Hoogravenseweg 37 Utrecht

Aanmelden

Yvonne van Druten - yvdruten@dock.nl - 610634713
-

DOCK Zuid

buurtcentrum Hart van Hoograven

Aanmelden

Marlies Bosch - mdock@dock.nl
Mondhygienisten

Mondzorg Utrecht Zuid

Mondhygienepraktijk Utrecht Zuid Düzgün

Waar

Kanaalweg 17 Utrecht

Aanmelden

Serife Düzgün - info@mondzorgutrechtzuid.nl - 638387030
Gezondheid

Wilt u een leefstijlmaatje voor uw kind?

Wat doet Stichting BalanceBuddy?

Stichting BalanceBuddy koppelt leefstijlmaatjes aan gezinnen. De leefstijlmaatjes helpen het gezin naar een gezondere leefstijl. Hierbij ligt de focus op het kind, maar de ouders worden natuurlijk ook betrokken bij het proces. We helpen hiermee een te zwaar gewicht tegen te gaan of te voorkomen. Samen met u en uw kind zullen we praten over welke hulp er nodig is. 

Hoe helpen we uw kind?

We koppelen uw kind aan een leefstijlmaatje. Dit maatje is vaak een student met kennis en ervaring met een gezonde leefstijl. Het leefstijlmaatje helpt uw kind bijvoorbeeld met meer bewegen, gezonder eten en het doen van boodschappen en koken. Ook het zelfvertrouwen van uw kind komt aan bod. Het leefstijlmaatje komt een keer per week, ongeveer 1-3 uur, bij u langs.

De kosten zijn €25 voor 6 maanden.

Aanmelden

Noa Trollmann - voorzitter@balancebuddy.nu - +31 6 36503466
Yoga

Bridge of Life studio

Hatha yoga en meditatie lessen op Nieuw Rotsoord in Hoograven/Tolsteeg.

Ik heb een enorme passie voor yoga, meditatie en een gezonde en natuurlijke levensstijl. Met veel plezier geef ik hatha yoga en meditatie groepslessen en mocht je meer aandacht nodig hebben of dieper willen gaan dan zijn er de privélessen die ik helemaal kan aanpassen op jouw behoeftes.

Naast de yoga en meditatielessen ben je hier ook aan het goede adres voor aromatherapie.

Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op de website www.bridgeoflifestudio.com

Waar

Briljantlaan 101 Utrecht

Aanmelden

Eva Jacobs - bridgeoflifestudio@gmail.com
Zoom