Yoga Hoograven

Door:
Anne Hodgkinson

Hatha Yoga in Tolsteeg/Hoograven

- nu zomerpauze/now on summer break -

ochtendlessen beginnen weer op 22 augustus,

avondlessen beginnen weer op 5 september

donderdagochtend/Thursday mornings - drop-in

10:00-11:15 Vredenburgzaal, Saffierlaan 10, Utrecht (NIET te zien op kaart)

'Drop-in' class (je hoeft je niet te verbinden), kosten op donatiebasis.


donderdagavond/Thursday evenings

19.15-20.30, Rijnhuizenlaan 2, Utrecht


De nieuwe serie avondlessen begint weer in september maar je kunt je altijd aansluiten.

The new series of evening classes will start again in September, but you can start any time.


ik geef ook regelmatig de community class (maandag van 17:00-18:15) bij iYoga Utrecht, Amsterdamsestraatweg 227. Details: http://www.iyogautrecht.nl/nl/


Wat is yoga? (for more information in English please contact me - details below)

Yoga is een combinatie van lichamelijke oefening en (concentratie op de) ademhaling.

Yoga is voor iedereen. Yoga verbetert je conditie, geeft je meer flexibiliteit, helpt je om stress te verminderen, te ontspannen en balans te vinden, én het geeft je energie. Dus goed voor lichaam, hoofd en geest. Ondanks alle reclames/tijdschriften/etc is het niet nodig om fit, blank, slank, jong, of zelfs vrouw te zijn!

Er zijn verschillende stijlen van yoga. In de Hatha Yoga lessen werken we vooral met lichamelijk houdingen en ademhaling. Deze lessen zijn een combinatie van een dynamisch deel waarin je met de adem beweegt, met een meer statisch ogend deel waarin je een houding langer aanhoudt, plus ademhalingsoefeningen. De lessen zijn in principe op beginnerniveau terwijl er ook mogelijkheden zijn tot meer uitdaging voor gevorderden, b.v. om een moeilijker variant van een houding te doen. Door "props" zoals blokken en riemen te gebruiken kun je soms in een houding komen die in het begin niet kan, of die anders onmogelijk zou zijn vanwege stijfhied, blessures, etc.

Docent Anne Hodgkinson

Ik heb in 2012 de 'vinyasa' yogadocentenopleiding afgerond bij YogaMoves in Utrecht en ik ben lid van Yoga Alliance (hoofdkantoor VS). Ik heb net het examen gehaald als Iyengar-yogadocent (Introductory).

Ik waardeer de ontspannende aspecten van de vinyasa maar ik heb ook een grote waardering voor de voordelen van de Iyengar stijl waarin precisie en individuele aandacht centraal staan. De lessen zijn een combinatie van die twee vormen.

Classes have some elements of vinyasa/flow style and some elements of the Iyengar style such as an eye for alignment and more individual attention. Using props such as blocks and belts allows you to get into poses that are otherwise difficult, or even impossible otherwise due to stiffness, injuries, etc. I'm an American native English speaker and can also teach in English. Feel free to e-mail or phone for more information (info should be below, otherwise annechodgkinson@gmail.com / 06 29456687)

Je mag een gratis proefles volgen. You can always take a free trial class.

De lessen:


de kosten voor de avondlessen zijn €8,75/les als je een serie koopt , €9,75/les in een strippenkaartarrangement en €10 voor een losse les. De ochtendlessen hebben een andere prijsstructuur: ze zijn vanwege lage huurkosten goedkoper; ik werk op donatiebasis, met een voorstel van €5 (meer/minder mag ook).

Classes:

If you take a whole series of evening classes the cost is €8.75/class, or €9.75/class if you prefer a smaller number of classes over the series ('strippenkaart'); a single class costs €10. The morning classes are donation-based since my fee for renting the space is quite low: suggested donation is €5 but you can pay less (or more!).

Ervaring met yoga is niet nodig.

Kleding waarin je kunt bewegen, zoals een legging of sportbroek en T-shirt, is verder al wat je nodig hebt. Een eigen yogamat is wel fijn, maar niet nodig. Er zijn een aantal yogamatten aanwezig.

In dit artikel uit The Guardian wordt vermeld dat yoga de zelfde voordelen kan geven als b.v. fietsen en flink wandelen!

http://www.theguardian.com/lifeandstyle/2014/dec/1....

Bezoek ons

Rijnhuizenlaan 2
3523JA Utrecht

vaste nummer: 030-254-6716
mobiele nummer: 06 2945 6687
  Contact