DOCK Utrecht

non-profit organisatie
Buurtinitiatief
Meedoen
Sociaal

De kracht van wij samenDOCK
helpt mensen hun eigen leven en het leven van anderen te verbeteren. Ieder mens
heeft talenten om in te zetten voor zichzelf en voor anderen. Veel mensen zijn
bereid om anderen te helpen en iedereen heeft soms hulp nodig. DOCK
werkt in opdracht van de gemeente Utrecht.

Middenin de wijkDe sociaal makelaars van DOCK staan middenin in de samenleving en kennen de wijk goed. Ze zijn thuis in de buurtcentra, de huizen van de wijk, op straat of op school. Ze werken graag samen met bewoners, vrijwilligers, professionals en natuurlijk met onze opdrachtgevers. Want wat je samen doet en waar je samen werkt, ontstaan goede ideeën. En plezier en energie.

Talent ontwikkelenJong of oud, alleen of samen, laag- of hoog opgeleid, met een groot of klein netwerk, werkzoekend of met een betaalde baan. Iedereen kan meedoen. Activiteiten organiseren we liever niet zelf. Niet omdat we lui zijn, maar omdat er vele enthousiaste en capabele bewoners en vrijwilligers zijn die dat graag doen. Die door te doen hun talenten kunnen ontwikkelen. En op die manier nieuwe kansen voor zichzelf en anderen creëren. En zich daar beter bij voelen.

Bewonersparticipatie Onze ambitie is nog meer mensen uit de buurt bereiken. En sterker zien worden. Om samen mooie nieuwe projecten te starten. Zodat niemand eenzaam hoeft te zijn, en iedereen zich van betekenis voelt. We laten ons verrassen door de talenten van mensen. En door hun lef, om iets te doen.

Ondersteunen bij hulpvragenOok voor praktische hulpvragen kunnen bewoners terecht bij DOCK. We luisteren goed en ondersteunen in het zoeken naar oplossingen.

Social makelaars DOCK Binnenstad: bekende gezichten

Sinds 1 januari 2019 voert DOCK de gemeentelijke opdracht voor sociaal makelaarschap uit. Weet u wie de sociaal makelaars zijn en hoe u met ze in contact kan komen?

Voor velen zal het vertrouwd klinken. De sociaal makelaars zijn Ivonne en Saskia. Sociaal makelaars met focus op jeugd zijn Angela en Liza. We hebben in de binnenstad geen eigen kantoor. Wilt u ons persoonlijk spreken, dan kunt u een afspraak met ons maken, maar u vindt ons ook bij de Stamtafel, bij de Tafel van Barthje, of in speeltuin De Kleine Dom. Op Wijkconnect volgt u ons ook op de pagina's van SAMEN Binnenstad en De Kleine Dom.

Ivonne Landaal: ilandaal@dock.nl – 06 18242747

Saskia Boesveldt: sboesveldt@dock.nl – 06 18242682

Angela Manneh: amanneh@dock.nl - 06 52403459

Liza Krudde: lkrudde@dock.nl - 06 18242752

Tafel van Barthje (Binnenstad)

Iedere 2e dinsdagochtend van de maand in het Bartholomeus Gasthuis, van 10u – 11.30u

Een geanimeerd gesprek, onderwerpen die boeien, tips en informatie over activiteiten en voorzieningen voor bewoners. Iedere 2e dinsdag van de maand komt een groep bewoners van de binnenstad bijeen om in ontspannen sfeer elkaar te ontmoeten en met elkaar uit te wisselen.

Speeltuin De Kleine Dom

Lange Nieuwstraat 79. Dagelijks geopend, ook in het weekend. Zie ook https://www.facebook.com/pg/dekleinedom/

Voor kinderen in de binnenstad die lekker met elkaar buiten willen spelen, binnen willen knutselen, of mee willen doen aan een leuke activiteit. Zoals knutselen met Marjan op woensdag.

DOCK Utrecht

Website: https://www.dock.nl/buurten/utrecht/ Mail: utrecht@dock.nl

Wie

Kinderen
Volwassenen
Senioren

Contact

Neem contact op met Rhea:

Rhea Wilhelm
Contactpersoon
11