Bibliotheek Neude

non-profit organisatie
Bibliotheek
Educatie
Cultuur

Bij de Bibliotheek Utrecht is iedereen welkom. Leden én niet-leden. Er zijn 12 vestigingen, dus er is er altijd een bij je in de buurt. Je kunt er lenen, lezen, werken, leren en je talenten ontwikkelen. De bibliotheek inspireert je met fijne ruimtes, boeken, online bronnen en Labs voor mediawijsheid, programmeren en maken. Je kunt er ook terecht voor vragen over taal en computers, activiteiten en cursussen. We werken samen met partners uit de stad.  

Nog geen lid van de Bibliotheek Utrecht? Word nu lid, een abonnement is zo online geregeld. Kijk hier voor een van onze vestigingen bij jou in de buurt.

Bibliotheek Neude zit in het voormalige postkantoor aan de Neude. Vroeger kwam je alleen in de imposante hal, nu is het hele gebouw toegankelijk. De collectie bevat 163.000 boeken en dvd’s en 3.000 tijdschriften, te vinden in bijna 1.000 boekenkasten op alle verdiepingen. Er is een Theater, Filmzaal, Collegezaal, Podium, Tribune, Laboratorium, Voorleeskamer en Atelier met een uitgebreid programma aan activiteiten. Je kunt deze zalen ook huren, klik hier voor meer informatie.

En er zijn ruim 800 lees-, studie- en werkplekken, in het Stadsstudiehuis, studiecabines en verspreid door het hele pand. Eten en drinken kun je bij Meneer Potter op de begane grond en Noda op de 2e etage.

Klik hier voor de openingstijden, faciliteiten, programma en overige informatie van Bibliotheek Neude.

Je bent van harte welkom in Bibliotheek Neude!

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren

Contact

Neem contact op met :

Contactpersoon
6