Videoafspraak fysiotherapiebehandeling op afstand

U kunt bij Fysio-Fit Utrecht terecht voor een videoconsult (fysiotherapiebehandeling op afstand).
Wilt u meer weten hierover klik dan op de bovenste link bij 'Meer informatie' op deze pagina....

Tentoonstelling De Zeven Steegjes

De tentoonstelling De Zeven Steegjes, een leven lang buurten laat een uniek stukje Utrecht zien, beroemd door zijn bewoners en monumentale karakter.

De Zeven Steegjes
Verscholen achter de statige panden van de Oudegracht liggen ‘De Zeven Steegjes’, één van de laatste ‘volksbuurten’ van Utrecht. Een wijk met circa 125 woningen en een buurthuis verdeeld over zeven autovrije steegjes. Gebouwd door het Rooms-Katholiek Parochiaal Armbestuur achter de toenmalige brouwerij De Boog in de periode 1842-1867. De woningen waren bedoeld voor katholieke gezinnen en veel bewoners werkten in de brouwerij of in de sigarenfabriek van Peletier aan de Oudegracht.

Saamhorige bewoners
Het leven van de bewoners speelde zich door de kleine behuizing grotendeels af op straat, bewoners kenden elkaar allemaal en de sociale controle was groot. Er bestond een groot saamhorigheidsgevoel, dieptepunten werden met elkaar gedeelden hoogtepunten zeker gevierd!

Renovatie
Na een grootschalige renovatie in 1992 gingen de huren omhoog en veranderde langzaam de samenstelling van de wijk. Dit heeft gevolgen gehad voor de sociale cohesie in de wijk en op hoe bewoners hun leefomgeving ervaren. De tentoonstelling De Zeven Steegjes laat niet alleen de feitelijke geschiedenis en de manier van samenleven zien, maar ook de ontwikkeling op sociaal geografisch gebied.

De tentoonstelling is gecombineerd te bezoeken inclusief een lunch bij stadsbrasserie de Utrechter en een rondleiding door De Zeven Steegjes, verzorgd door Gilde Utrecht....

Nieuw bij Fysio-Fit Utrecht Taekwon-Do Harmony speciaal ontwikkeld voor senioren 60

Bij het ouder worden van de mens nemen spiermassa en botdichtheid af. Dit zorgt voor minder spierkracht en balans en mogelijk zelfs een verhoogt risico op vallen.
Bij Fysio-Fit Utrecht kunnen wij u daar al goed bij begeleiden door bijvoorbeeld valpreventie of fysiotherapie maar nieuw bij ons zijn de Harmony lessen.
Harmony is een Taekwon-Do programma voor ouderen ontwikkeld in samenwerking met geriatrisch artsen en psychologen.
Tijdens de Taekwon-Do lessen ligt het accent op balans-, concentratie- en coördinatie oefeningen, krachtsontwikkeling en geheugentraining.
Het gaat er tijdens de lessen niet om de oefeningen zo krachtig mogelijk uit te voeren, zoals bij regulier Taekwon-Do maar om de totale gezondheid te onderhouden en waar mogelijk te verbeteren.
Iedereen kan gezellig meedoen binnen zijn/haar mogelijkheden.
Neem voor meer informatie contact op met James 06 54 277 369...

EHBO bij uw evenement

Wat als een bezoeker onwel wordt of gewond raakt? Hoe snel reageert je team bij een plotselinge heftige onweersbui? Een dansende bezoeker valt op de grond. Is er een professional aanwezig die snel met een AED in actie komt?

Het Rode Kruis Utrecht heeft een team van evenementenhulpverleners voor u klaar staan. Kijk voor informatie op www.rodekruis.nl/ehbo/ehbo-op-evenementen/...

Zalen te huur

Voor organisaties met een sociaal-medische of sociaal-culturele doelstelling bestaat de mogelijkheid om tegen vergoeding gebruik te maken van onze zalen en lokalen. Kijk hieronder voor de mogelijkheden en tarieven.

Zaalhuur is inclusief beamer, flipover en optioneel een whiteboard. Wilt u reserveren of heeft u vragen, neemt u dan even telefonisch contact op met de receptie van Rode Kruis Utrecht via 030 – 2520134. Voor een reservering kunt u ook mailen naar receptie.utrecht@rodekruis.nl.

Huurprijzen per 1 augustus 2018
Zaal ​C2 (Dr. Herschelzaal)
25 personen aan tafels in basisopstelling of 30 personen in theateropstelling (zie extra stoelen) : ​€93,- per dagdeel

Zaal ​C4 (De Blauwe kamer)
15 personen aan tafels in basisopstelling​ ​ ​€83,- per dagdeel

Zaal C5 (Cursuslokaal)
20 personen aan tafels in basisopstelling €83,- per dagdeel

Zaal C8 (alleen na 18 uur en zaterdag)
10 personen. Alleen na 18 uur te huren en op zaterdag €70,– per dagdeel

​Ontmoetingsruimte
Te huren in overleg met facilitair coördinator. ​50 personen aan tafels of 90 personen in theateropstelling
NB in de laatste situatie dient huurder zelf de extra stoelen neer te zetten (zie extra stoelen)​​ €115,– per dagdeel

Vergaderkamer
(alleen op maandag en vrijdag)​ Maximaal 5 personen
Extra stoelen : Er staat in de gang naar C2 een kar met daarop extra stoelen. Wel na gebruik weer terugzetten. €30,–​​ per dagdeel

Opties en annulering
Opties voor reserveringen komen uiterlijk 10 werkdagen voor het moment van huur te vervallen, tenzij de optie vóór die tijd omgezet is in een definitieve reservering.
Reserveringen kunt u kosteloos annuleren tot uiterlijk 10 werkdagen vóór de dag van de huur.
​Catering en extra apparatuur kunt u kosteloos annuleren tot uiterlijk 2 werkdagen vóór de dag van huur.
Bij annulering van de zaalreservering na 10 werkdagen vóór de dag van zaalhuur of bij ‘no show‘ brengen wij kosten in rekening:
​bij annulering tussen de 9 en 8 werkdagen brengen wij 20% van de zaalhuur in rekening;
bij annulering 7 – 6 werkdagen van tevoren 35% van de zaalhuur;
bij annulering 4 – 5 werkdagen van tevoren 50% van de zaalhuur;
bij annulering 3 – 2 werkdagen van tevoren 70% van de zaalhuur;
bij annulering 1 werkdag van tevoren of ‘no show’ 100% van de zaalhuur.

Bij annulering van de catering en/of extra apparatuur na 2 werkdagen vóór de dag van zaalhuur of bij ‘no show’ brengen wij de volledige kosten van de catering en extra apparatuur in rekening.

Tot slot
Heeft u aanvullende of andere wensen? Maatwerk afspraken zijn altijd mogelijk in overleg. Neem hiervoor contact op met Johan Steen, Facilitair Coördinator van Rode K​ruis Utrecht. Johan is te bereiken op 030 – 252 01 34 en facilitair.utrecht@rodekruis.nl.

Voor meer informatie :
NB: voor de Ontmoetingsruimte geldt dat deze zaal alleen in optie is te nemen en dat de boeking definitief wordt na overleg met de Facilitair Coördinator van Rode Kruis Utrecht.
Zaalhuur is inclusief twee kannen koffie en een kan thee per dagdeel. Alle gebruik daarna wordt in rekening gebracht. Catering kunnen wij ook voor u regelen. ​Voor luxe broodjes (2pp) en een krentenbol is de prijs €9,50 per persoon inclusief melk, karnemelk en jus d’orange en 1 stuk fruit. Ook is het mogelijk diner te boeken, dit kost €13,75 per persoon.
In verband met de benodigde inkopen, verzoeken wij u bestellingen voor een lunch uiterlijk 48 uur vooraf aan ons door te geven....

Echografie binnen de fysiotherapie

Echografie wordt al jaren ingezet bij aandoeningen aan het menselijk lichaam. In eerste instantie werden echo’s gemaakt en beoordeeld door een radioloog. Tegenwoordig worden echo’s steeds vaker gemaakt door fysiotherapeuten.
Waarom ook niet? Fysiotherapeuten zien vaak de patiënten als eerste als het gaat om klachten aan het bewegingsapparaat.

Wat is echografie?
Een echo is een soort filmpje van onderhuidse structuren die in beeld worden gebracht door middel van ultra-geluidsgolven. Een echo laat dus dingen zien die wij met het blote oog niet kunnen waarnemen. Dit kan een fysiotherapeut in het diagnostisch proces helpen met het bevestigen of ontkennen van een lichamelijke klacht, waardoor de juiste therapie kan worden ingezet.
Een fysiotherapeutische echo is te vergelijken met een zwangerschapsecho, alleen kan het echoapparaat welke gebruikt wordt bij zwangere vrouwen nog dieper gelegen structuren in het lichaam waarnemen. Dit heeft voor de fysiotherapie echter geen meerwaarde.

Met echografie kan je veel in kaart brengen, zoals:
Peesirritatie, bandletsel, calcificaties, spierrupturen, geïrriteerde of gevulde bursa en bepaalde fracturen.
Naast dat echografie in de diagnosevorming een positieve werking heeft, wordt het ook ingezet om de voortgang van een behandeltraject te evalueren om na te gaan of de juiste behandelinterventie is ingezet.
...

Dry Needling bij spierklachten

Heb je al langer last van zware en vermoeide spieren? Wellicht is Dry Needling iets voor jou!

Wat is Dry Needling?
Dry Needling wordt vaak ingezet bij spierklachten. De fysiotherapeut maakt gebruik van een dunne naald in de spier om de spier te laten ontspannen en effectiever te laten bewegen.

Iets Dry Needling iets voor mij?
Als je al langer last hebt van spierklachten is Dry Needling geschikt. Ook bij hoofdpijn, een schouderprobleem of een tenniselleboog wordt de methode gebruikt. Deze klachten worden vaak veroorzaakt door zogenaamde ‘trigger points’: pijnlijke verhardingen in de spier die ook kunnen uitstralen naar andere plekken in het lichaam. Door de spier met Dry Needling te behandelen is pijnvrij bewegen weer een stap dichterbij.

Wat is het verschil met acupunctuur?
De naaldjes bij Dry Needling zijn dezelfde als bij acupunctuur. Een belangrijk verschil is dat er bij acupunctuur gebruik wordt gemaakt van energiebanen. Bij Dry Needling kunnen de effecten vanuit de spier zelf worden verklaard. Een ander verschil is dat er bij acupunctuur meerdere naalden voor langere tijd worden geplaatst, terwijl de fysiotherapeut gebruik maakt van één naald en de behandeling vaak wat korter is.

Wat zijn de effecten van Dry Needling?
Het inbrengen van het naaldje voel je nauwelijks. Tijdens en na de behandeling kan de spier zwaar en vermoeid aanvoelen. Dit verdwijnt vaak na een dag. Na de behandelingen is er vaak sprake van ontspanning van de spieren en een grotere bewegingsvrijheid. Dry Needling wordt over het algemeen gebruikt in combinatie met oefentherapie. Door gerichte oefeningen naast de Dry Needling kan de ontspanning en bewegingsvrijheid op lange termijn worden behouden....

Shockwave therapie bij hielspoor

Heb je ’s ochtends een stekende pijn onder je hak die voelt alsof je op een punaise stapt? Dan kan dit goed een vorm van hielspoor zijn.

Hielspoor is een peesontsteking of verkalking van de peesplaat onder de voet. Deze loopt van de voorvoet naar de hak en zorgt mede voor het omhoog houden van de voetboog. Vaak bevindt een hielspoor zich op de hak aan de binnenzijde van de voet. Door de grote krachten die op deze pees komen te staan tijdens lopen en sporten kan deze overbelast raken. Het is een vervelende klacht die zich voornamelijk uit bij de eerste paar stappen uit bed, na een nacht slapen of weer lopen na even gezeten te hebben.

Hoe kom ik ervan af?
Wanneer oefentherapie niet voldoende is kan shockwave therapie ingezet worden om deze klacht te behandelen. Shockwave werkt met akoestische drukgolven welke op de aanhechting van de pees worden toegepast. Met als gevolg het aanzetten van het peesweefsel tot herstel (regeneratie) of de kalk te laten absorberen. Gemiddeld heeft de therapie 3-7 sessies nodig om weer volledig te herstellen en gaat het altijd in combinatie met oefeningen om de pees sterker en belastbaarder te maken....

A.s. vrijdag is het Nationale Pannenkoekendag - geniet mee tijdens de lunch in het Bartholomeus Gasthuis

Oerhollandse pannenkoeken zoals oma ze bakte! Na één hap van de heerlijke pannenkoeken uit brasserie Zunte in het Bartholomeus Gasthuis komen de smaken vrij die u herkent uit uw kindertijd. Schuif op 22 maart tussen 12.00 en 14.00 uur aan onze extra lange tafel en geniet van een heerlijke en gezellige lunch.

Speciale actie: een pannenkoek voor € 1,-!...

JazzItUp Winkel van Sinkel

JazzItUp! is een avond waar heerlijk dineren in de sfeervolle ambiance van
de Winkel van Sinkel wordt gecombineerd met een jazzconcert onder leiding van Vincent Houdijk. Hij stelt een maandelijks wisselende formatie samen die een geweldig concert zullen verzorgen tussen de diner-gangen door. De gerechten en het programma zullen maandelijks aangepast worden aan bijvoorbeeld het seizoen en het thema van de avond.

Iedere 3de zondag van de maand wordt u vanaf 18:00u ontvangen met een welkomstdrankje, waarna u kunt aanschuiven voor het diner.
De diner-gangen en de muziek wisselen elkaar af gedurende de avond. JazzItUp! is een ontspannen afsluiter van de week met goede muziek en lekker eten in een informele sfeer....