Vier kampioenen bij onze club!

Sport
13 april 2022

De grootste Tilburgse badmintonvereniging SC BC Reeshof heeft aan het einde van het seizoen vier kampioenen afgeleverd. In de competities zijn twee seniorenteams en twee jeugdteams als beste uit de bus gekomen.

In het verleden heeft de vereniging vaker kampioenen gehad, maar nog nooit vier kampioensteams tegelijkertijd. In de landelijk georganiseerde Bondscompetitie hebben Reeshof 1 en Reeshof 2 de eerste plaats veroverd. Dat betekent dat het eerste team promoveert naar de derde divisie en dat het tweede team promoveert naar de vierde divisie. Het is SC BC Reeshof in 2018 ook gelukt om te promoveren naar de derde divisie, maar helaas konden ze de plaats toen niet behouden.

In de regiocompetitie, de jeugdcompetitie voor spelers uit regio Noord-Brabant, zijn twee teams in de categorie U17 kampioen geworden. U17 betekent dat je uitkomt in een leeftijdscategorie waar je niet ouder dan 17 jaar mag zijn. U17-1 laat de andere teams ver achter zich met een verschil van 17 punten. U17-2 is koploper met een verschil van 12 punten met de nummer twee. Dat verschil kan nog groter worden omdat het team van SC BC Reeshof nog een extra wedstrijd te spelen heeft. We willen al onze kampioenen van harte feliciteren met het knappe behaalde resultaat.

Voorzitter Joost Maes: “We zijn geweldig trots op de prestaties van deze teams. Bijna al deze spelers zijn al jarenlang lid van de vereniging, en komen uit onze eigen opleiding. Ik wil dus niet alleen een compliment maken aan de spelers zelf, maar ook aan onze trainers en coaches.”

SC BC Reeshof heeft rond de tweehonderd leden. Naast jeugdleden en competitiespelers, heeft de vereniging ook een groot aantal recreatieve badmintonners. Die komen niet alleen uit de Reeshof, maar ook uit de rest van de stad, en uit omliggende gemeenten.

Als klap op de vuurpijl bestaat onze vereniging volgend jaar al 40 jaar, een fantastische mijlpaal!

Wil jij ook badmintonnen bij onze club? Stuur een mail naar ledenadministratie@scbcreeshof.nl en vraag naar de mogelijkheden voor gratis proeflessen.

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk

Contact

Joost Maes
Contactpersoon

Neem contact op met Joost:

-7