Denk mee over laadpalen in Kruisland

Gemeente Steenbergen begint het nieuwe jaar duurzaam en plaatst nieuwe laadpalen voor elektrische auto's. In samenwerking met de provincie Noord-Brabant en de provincie Limburg komen er een aantal nieuwe laadpalen in de kernen Steenbergen, Dinteloord, Kruisland en Nieuw-Vossemeer. Inwoners kunnen meedenken over de definitieve locaties.

Steeds meer mensen rijden in een elektrische auto. Ook in de gemeente Steenbergen. Dit is goed voor het milieu en dus erg duurzaam. Deze auto's moeten ook worden opgeladen. Dit kan met de laadpalen die de komende jaren geplaatst worden in de gemeente Steenbergen.

Denk mee

Iedere inwoner van de gemeente Steenbergen mag meedenken over de definitieve plaatsing van de laadpalen. Dit kan door het invullen van een online enquête. In deze enquête is ook een kaart te vinden waarop alle laadpalen staan. Via deze kaart kan iedereen reageren op locaties en bestaat de mogelijkheid om alternatieve locaties aan te wijzen in de directe omgeving. Invullen van de enquête kan tot en met 8 februari. De enquête vindt u via 'zie ook' bij dit nieuwsbericht of ga direct naar de enquête!

Meerjarenplan

Het bedrijf Vattenfall heeft de gemeente geholpen met het bepalen van de locaties van de laadpalen. Er is onder andere gekeken naar de behoefte van inwoners en ondernemers, ligging van elektriciteitskabels, groenvoorziening, parkeervakken en parkeerdruk. Zij hebben er rekening mee gehouden dat er in alle kernen van de gemeente uiteindelijk een dekkend netwerk is waarbij binnen 250 meter loopafstand een laadpaal staat. Dit netwerk kan niet in zijn geheel het komende jaar worden gerealiseerd. Daarom is er een plan gemaakt om de komende jaren stap voor stap de palen te plaatsen. Voor 2025 moeten alle laadpalen er staan.

Mondkapjes en handgel voor minima

Persbericht gemeente Steenbergen: niet-medische mondkapjes en desinfecterende handgel gratis beschikbaar voor minima

De landelijke overheid adviseert momenteel dringend om in ‘publieke binnenruimtes’ mondkapjes te dragen en het gebruik van desinfecterende handgel wordt al sinds het begin van de coronacrisis aangemoedigd. Daarom deelt de gemeente Steenbergen mondkapjes en desinfecterende handgel uit voor gezinnen en alleenstaanden met een smalle beurs.

 Koos Krook, wethouder zorg: “Mensen op of rond het minimum kunnen het juist in deze tijd extra zwaar hebben en worden zo weer op extra kosten gejaagd. De zorg om deze materialen aan te kunnen schaffen, kan een belemmering vormen voor een veilige, gezonde leefsituatie. Het dragen van mondkapjes is een van de maatregelen die helpen om verdere besmettingen te voorkomen. Fantastisch dat zoveel vrijwilligers direct hebben aangegeven te willen helpen met het uitdelen van deze materialen via maar liefst 10 locaties in onze kernen.”

 Inkomensgrens

Om in aanmerking te komen voor deze materialen, zijn er inkomensgrenzen gesteld:

•     Alleenstaand (met of zonder kinderen), met een maximum netto inkomen van € 1.207 per maand.

•     Samenwonend/ gehuwd (met of zonder kinderen), met een maximum gezamenlijke netto inkomen van € 1.724 per maand. 

Inkomensgegevens hoeven bij de afhaalpunten echter niet overlegd te worden. Er worden per persoon twee mondkapjes en per huishouden 1 fles desinfecterende gel beschikbaar gesteld.

Locaties

In Kruisland zijn de volgende afhaalpunten.

•              Bianca Verbiest (Van Diepenbeekstraat 5, Kruisland)

•              Pamela Verlooij (Tuimelaar 17, Kruisland)

Zoom