Wij zijn Nieuwland

Direct online in verbinding met je doelgroep en meer bereik met je aanbod. Ik ben er blij mee!

Via de Wijkboerderij van Nieuwland (Amersfoort) ben ik in contact gekomen met de wijk website Wij Zijn Nieuwland.Omdat ik een achtergrond heb in websites en online marketing en er een plek vrij kwam voor het coördineren van de website, besloot ik de uitdaging aan te gaan. Op technisch en gebruikersvriendelijkheid niveau bleek de website een uitdaging te zijn.

Omdat ik was uitgenodigd door de communicatie werkgroep om aan te sluiten vanuit mijn rol als coördinator van Wij Zijn Nieuwland, zijn zij met mij mee gaan kijken naar nieuwe mogelijkheden om dit punt op te gaan lossen. Zo is de zoektocht naar een nieuw wijkplatform geboren en kwamen we na een aantal vergelijkingen uit bij WijkConnect vanwege het moderne uiterlijk, de gebruikersvriendelijkheid en omdat er al wat connectie waren in het gebruik met Amersfoort.

Het balletje is toen gaan rollen en het overleg starten met wat er allemaal nodig was om het platform klaar te stomen voor Wij Zijn Nieuwland. Daarnaast kwam ik ook direct in contact met de beheerder van Vathetveen omdat ik in Vathorst woon en deze mogelijkheid graag verder wilde uitrollen. (Inmiddels ben ik mede-beheerder vanwege mijn platform kennis). Zo hebben we gekeken naar de functies die belangrijk zijn voor onze wijk platforms. Dit is onder andere de agenda, nieuwsbrief en een goede filtering (zoekfunctie).

Omdat ik zelf meerdere organisaties beheer (Lady’s Linked & Dansstudio Inspired) ben ik de mogelijkheden verder gaan uitzoeken zoals het hosten op een eigen domeinnaam en een chat. Dit is inmiddels rond en functioneert zeer prettig onder 1 account. Daarnaast verschijnt de agenda, het prikbord en de diensten nu ook op het wijkplatform waardoor je direct online in verbinding bent met je doelgroep en dus meer bereik hebt met je aanbod. Dit geeft ook de motivatie om te blijven updaten en te vernieuwen. De chat van Lady’s Linked wordt veel gebruikt wat een enorme winst is. Op deze manier kwamen er dus meerdere werelden bij elkaar wat een enorme Win-Win situatie geeft voor zowel de beheerder als de bezoeker.

Ik ben er blij mee!

Nikita Lumet