Buurt Bestuurt Randenbroek-Schuilenburg

Buurtbudgetten online organiseren in de wijk

In Amersfoort is er een stadsplatform gestart om welzijnsactiviteiten en initiatieven beter zichtbaar en vindbaar te maken. Bewoners in de wijken van Amersfoort kunnen zelf óók aan de slag met zo'n platform en dit naar eigen inzicht vorm geven. Die werkwijze spreekt ons aan en in de wijk Randenbroek-Schuilenburg zijn we gestart met een WijkConnect platform.

Vrij snel kwam het idee om meer participatie in de wijk digitaal te gaan ondersteunen. De Buurtbudgetten is daar een belangrijke in. Vanuit Buurtbudget Randenbroek-Schuilenburg kunnen we aanvragen ontvangen en beoordelen van bewoners met een goed idee. Buurtbudgetten stond al op de wensenlijst van WijkConnect en we kregen vrije hand om het op onze manier in te vullen. De deadline was strak en dat was wel even spannend, zeker omdat alles nieuw was. Het contact verliep echter heel soepel en alles was op tijd gerealiseerd. WijkConnect hield contact totdat zeker was dat alles naar tevredenheid online stond voor onze deadline.

We zijn nu met een redactieteam, daar komen ook weer nieuwe ideeën uit naar voren. Het is leuk om daar samen met WijkConnect steeds meer vorm aan te kunnen geven. Zo wordt het echt een platform voor en door de wijk.

Jos Gloudemans