Stichting Grubbenvorst Online

Als het in Grubbenvorst werkt, werkt het overal!

Zoals u misschien weet was vroeger dé plaats om dorpsgenoten te ontmoeten het meestal centraal gelegen dorpsplein. Tijden veranderen en ook Grubbenvorst is met zijn tijd meegegaan en heeft met haar website het dorpsplein gedigitaliseerd.

Een eigen uitstraling, dat is belangrijk voor Grubbenvorst-Online. We hebben jaren gebruik gemaakt van een platform van een Belgische producent. We wilden graag met een Nederlandse partij samenwerken die het lokale gevoel begrijpt en met ons mee denkt om het voor alle Grubbenvorst inwoners geschikt te maken.

Dat gaat de goede kant op. Content van ons eerste platform is omgezet zodat het toegankelijk blijft. We hebben eigen filmpjes gemaakt en evenementen om het te promoten. Er is een stichting opgericht 'Grubbenvorst-Online' speciaal voor het beheer en ontwikkeling van het platform.

Waar wij speciaal aandacht aan besteden, is de geschiktheid voor de oudere doelgroep. We testen intensief bij elke nieuwe ontwikkeling van WijkConnect en worden daarin ook serieus genomen. We zeggen wel eens 'als het in Grubbenvorst werkt, werkt het overal!'

Grubbenvorst-Online is er voor iedereen in het dorp, jong en oud, fitale en kwetsbare inwoners, verenigingen, ondernemers en zorgaanbieders. Het stimuleren van betrokkenheid op elkaar is ons doel. Door dit platform leert men elkaar kennen en indien nodig te vinden. Dat laatste kan makkelijk zijn als men hulp nodig heeft of de helpende hand kan bieden. Kortom net als vroeger ook nu weer dé plek om elkaar te ontmoeten en van alles in Grubbenvorst op de hoogte te blijven.

Kees Cligge