Organisaties in Schiedam

Ontdek onze 33 organisaties en initiatieven

Optreden

Troubadours van Schiedam

Troubadours van Schiedam is een mix van 'oude' en 'nieuwe' Schiedammers met een grote verscheidenheid in muzikale en culturele achtergrond. Wat ons verbindt, is de stad Schiedam als thuisbasis én onze liefde voor muziek. Een liefde die we graag overbrengen op onze stadgenoten: in de wijken, op scholen of bij bijzondere evenementen waar bewoners samenkomen. Je bent welkom om te komen luisteren én om mee te doen!

Aanmelden

Annemarie Tel - info@troubadoursvanschiedam.nl
Kunst

Milan Tilder

Ik maak schilderijen, objecten, installaties, muurschilderingen en muziek. Daarnaast biedt ik creatieve workhops aan diverse doelgroepen en ben part time werkzaam als sociaal-maatschappelijk begeleider.

Waar

Hoogstraat 107
Schiedam

Aanmelden

Milan Tilder - milantilder@gmail.com - 0617640640
Kunst

Turquoise Gallery

We believe Art is important, a space where logic and imagination meet. A means to express that which is inexpressible through words.

We exhibit Contemporary Visual art. For the time being we host the work of one artist, Abeer El Khateb whose artwork is well executed in it's craft as well as conceptual research and theory.

We host Life Model drawing classes every Thursday from 18.00 to 20.00 for artists and art lovers. All levels and experience welcome.

We welcome visitors to the gallery with appointment.

The Wonder in between.

Waar

Lange Achterweg 44
Schiedam

Aanmelden

Turquoise Gallery - contact@turquoise.gallery
Cultuur

I-punt en Schiedam Partners in de WAAG

Je bezoek aan Dutch Distillers District Schiedam begint bij het I-Punt in de WAAG! Voor alle toeristische informatie en tickets voor tours & rondvaarten.

Waar

Lange Kerkstraat 39
Schiedam
Cultuur

Studio Poppies

Studio Poppies is een atelier gefocussed op het maken van (wand)tapijten. Deze werken worden gemaakt door middel van de tufttechniek, die altijd zorgt voor een uniek resultaat.

Waar

Buitenhavenweg 146
Schiedam

Aanmelden

Poppy van Gijzen - poppyvangijzen@gmail.com
Kunst

OpenArtExchange - Hoogstraat 85

Over OpenArtExchange

OpenArtExchange is een internationaal kunstcentrum dat niet-westerse kunstenaars ondersteunt en verbindt met de westerse kunst- en cultuurwereld via exchange programma’s met lokale kunstenaars. Op Hoogstraat 85 kunnen kunstliefhebbers hun hart ophalen aan zo’n 500 m2 (inter)nationaal kunstaanbod met merendeels Afrikaanse hedendaagse kunst.

OpenArtExchange is niet alleen een internationale galerie, waar hoogwaardige hedendaagse kunst te vinden is van inmiddels zo’n 20-30 opkomende kunstenaars uit diverse culturen, die al enige bekendheid genieten. Het is ook een kunstruimte waar ontmoetingen plaatsvinden. Waar je regelmatig kunstenaars aan het werk ziet en in gesprek kunt gaan over de thema’s van de tentoonstellingen. Waar openingen worden opgeluisterd door performances, recitals, muziek of filmbeelden en waar regelmatig experimenten plaatsvinden en samenwerkingen worden aangegaan met andere instellingen. Zo is Thó Simões 11-19 juni op uitnodiging te zien geweest op het kunstfestival De Kunstschouw in Zeeland, zijn van1-3 juli diverse kunstenaars te zien op het Nachtbrötchen kunstfestival in de NDSM-loods in Amsterdam en is vanaf 1 september Kingsley Ogwara een half jaar lang te zien in het Catharijne Convent museum in Utrecht.

Residenties, tentoonstellingen, Europese kunstbeurzen en online kunstplatformen

Zo’n 2-4 keer per jaar worden residenties georganiseerd met kunstenaars uit verschillende landen, die meestal samen met lokale kunstenaars zichtbaar voor publiek aan het werk zijn. Zij maken gedurende een maand, ieder vanuit hun eigen achtergrond, kunstwerken over een bepaald thema. Die thema’s zijn universeel en stellen de mens centraal en hoe deze zich verhoudt tot zijn omgeving. Elk jaar worden 6 tentoonstellingen getoond. Na afloop van elke tentoonstelling worden de kunstenaars en hun werken gepresenteerd op zo’n 6-8 (inter)nationale kunstbeurzen in Europa, waar 10-duizenden kunstliefhebbers de kunstwerken, deels gemaakt in Schiedam, kunnen bewonderen en aankopen. Daarnaast participeert OpenArtExchange ook in lokale festivals en tentoonstellingen in lokale of regionale musea. Tevens wordt een selectie van onze werken online gepresenteerd op onze website en op de internationale galerie platformen www.Artsy.net/openartexchange en www.ArtNet.com/openartexchange.

Voor meer informatie over ons programma of onze kunstenaars en hun werken, zie onze website www.openartexchange.com of social media @OpenArtExchange.

Ben je geïnteresseerd in een uitnodiging voor één van onze exposities, kunstbeurzen of evenementen, of wil je een privé of groepsrondleiding reserveren, neem dan contact op met info@openartexchange.com.

Waar

Hoogstraat 85
Schiedam

Aanmelden

Joke Bakker - joke.bakker@openartexchange.com - +31613528118
Kunstenaars

Atelier Albert de Bruin

Kom genieten van kunst en muziek bij deze blueszanger/gitarist en kunstenaar Albert de Bruin

Waar

Edisonplein 40
Schiedam

Aanmelden

Albert de Bruin
Hobbywinkels

papierenbloemen.nl

Bij papierenbloemen.nl kun je terecht voor workshops en materialen voor het maken van papieren bloemen van crêpepapier. Je kunt alle materialen online shoppen in de webshop, ophalen (op afspraak) is mogelijk net als winkelen op afspraak.

Ik geef openbare workshops in het maken van papieren bloemen, maar kan ook voor groepen van 8 - 12 personen een workshop geven. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Waar

Nieuwe Haven 107A
Schiedam

Aanmelden

Emily de Bruijn - Harmsen - contact@papierenbloemen.nl
Galerieën

Art Studio Voûte

Art Studio Voûte, gelegen aan de Lange Nieuwstraat 191, aan de Plantage (het oudste stadspark van Nederland) is een uitbreiding van Art Gallery Voûte aan de Grote Markt 39, op 10 minuten loopstand. Samen met Stichting Kunstwerkt en Stichting Tone & Image vormen wij het Art Centre Schiedam. Het is een ruimte met een industriële look in het voormalige postkantoor binnen het Blauwhuiskwartier, waar wij onder andere beginnende kunstenaars de ruimte bieden om te exposeren. Het biedt ook genoeg plaats voor zakelijke evenementen en borrels. Zoek je een bijzondere ruimte voor een evenement, dan bespreken we graag de mogelijkheden.

Wij tonen in de studio onder andere het nieuwste werk van Isaac Monté (lichtsculpturen), Lolo Loren (schilderijen), (licht-)objecten van Adinda de Kousemaeker, nieuwe objecten van René Jacobs en een nieuwe serie fotografie van Seulement Femmes.

https://www.artgalleryvoute.com/artstudiovoute

Waar

Lange Nieuwstraat 191
Schiedam

Aanmelden

Edwin Voûte - edwin@artgalleryvoute.com - 0651922582
Galerieën

Art Gallery Voûte

Art Gallery Voûte opende haar deuren in 1994 in Rotterdam. Sinds 2001 bevindt de galerie zich in het historische centrum van Schiedam, dicht bij het Stedelijk Museum Schiedam en andere musea. De galerie wordt gerund door Edwin en Annemarie Voûte.

De galerie is open op afspraak (ook 's avonds en in het weekend mogelijk) en tijdens de openingen die de galerie ongeveer 6 keer per jaar organiseert.

COLLECTIE

De collectie hedendaagse kunst van de galerie bestaat uit schilderijen, sculpturen, fotografie en glaskunst en is gespecialiseerd in bronzen beelden van hoge kwaliteit. 

Het beleid van de galerie is onafhankelijk (soms tegendraads), ambitieus, innovatief en internationaal. De stijl van de galerie is eclectisch te noemen. Er wordt bewust gekozen voor een samensmelting van kunststromingen. Er worden hoge eisen en een strikt beleid gehanteerd met betrekking tot de kunst die in de collectie wordt aangeboden. De kunstwerken moeten zoveel mogelijk vernieuwend, kleurrijk, levendig en uitdagend zijn.

KUNSTENAARS EN TENTOONSTELLINGEN

De galerie vertegenwoordigt momenteel zo’n 25 kunstenaars, uit binnen- en buitenland en variërend van opkomend talent tot gerenommeerde kunstenaars. Enkele kunstenaars zijn Herman van VeenDiet WiegmanJoop PolderWalter van Oel, Anthon Hoornweg. Kijk hier en hier voor het complete overzicht. 

Een aantal keer per jaar organiseert de kunstgalerie een groepstentoonstelling en wordt werk getoond op kunstbeurzen. Art Gallery Voûte heeft een internationaal netwerk van samenwerking met galeries van over de hele wereld.

De galerie organiseert zelf de ‘Holland Art Expo’. Hier worden Nederlandse kunstenaars in het buitenland gepromoot, vaak in samenwerking met Nederlandse bedrijven en Nederlandse Ambassades. Er zijn reeds expo's georganiseerd in Dubai/Verenigde Arabische Emiraten, Doha/Qatar, Mandelieu-la-Napoule/Frankrijk, Ibiza/Spanje en Londen/Engeland.

JURIDISCH EN FISCAAL ADVIES

Art Gallery Voûte volgt de kunstmarkt en de economie op de voet. Ze zijn specialist in het adviseren van klanten inzake de aanschaf van kunst en/of het opbouwen van een kunstcollectie en de juridische en fiscale aspecten van kunst. Daartoe werkt jurist Edwin Voûte samen met gespecialiseerde juristen en fiscalisten. Ook voor de verkoop van uw kunstwerk kunt u bij de galerie terecht.

PARTNERS

 De galerie heeft in de loop der jaren diverse samenwerkingsverbanden gesloten. Enkele van onze partners zijn Restaurant Fred (twee Michelin sterren), Brasserie StadhuisSdam (Stichting Promotie Schiedam), Ouwehands DierenparkSwinckels Superior Pilsner en Dick Renses Fotografie

ONTVANG PERSOONLIJKE UITNODIGINGEN

Wilt u op de hoogte blijven van onze evenementen en graag een persoonlijke uitnodiging ontvangen? Mail ons dan via Edwin@artgalleryvoute.com of schrijf u in ons bestand in op onze pagina Join the mailing list

Facebookwww.facebook.com/artgalleryvoute

Instagramwww.instagram.com/artgalleryvoute

Waar

grote markt 39a
schiedam

Aanmelden

edwin@artgalleryvoute.com - +31651922582
Kunst

Doris Kolpa

Schilder in het glasfabriek

Waar

Buitenhavenweg 146
Schiedam

Aanmelden

Doris Kolpa - doriskolpa@hotmail.com - 0621593448
Kunst

Galerie & Art Studio Jacques Tange

We gaan verhuizen! Galerie & Art Studio Jacques Tange verhuist binnenkort naar de Lange Haven. Daarom willen wij u tijdens de Open Ateliers in Schiedam verwelkomen in onze vernieuwde galerie.

Jacques Tange maakt kleurrijke figuratieve kunst, die u tijdens de Open Ateliers kunt komen bezichtigen!

Waar

Lange Haven 70
Schiedam

Aanmelden

Jacques Tange - info@jacquestange.com - +31624675197
Kunst

Diet Wiegman kunstenaar

kunstenaar

Waar

Zalmstraat 27
Schiedam
Ateliers

Stichting AKCS

tekenen en schilderen voor iedereen

Waar

Nieuwe Haven 107-2
Schiedam

Aanmelden

Han Elskamp - hanelskamp@stichtingakcs.nl - 0655195083
Kunst

Ljiljana Art Work

Ljiljana Art Work is een spirituele en creatieve organisatie.

Waar

Heinsiusstraat 61
Schiedam

Aanmelden

Ljiljana Radonic - ljiljanaartwork@gmail.com - 0624248065
Kunst-en cultuurcentra

SodaFabriek Schiedam

De SodaFabriek is een organische duurzame ontwikkeling; wij zorgen voor een gezonde ondergrond waar jij in kan groeien. Niet in je eentje, alleen voor jezelf, maar in een Collectief en met iets wat dynamiek aan het gebouw geeft. Het gebouw is nog niet verwarmbaar, dus is er nog sprake van een "winterslaap". Wij geven ruimte aan jonge mensen die willen groeien, ontwikkelen en creatieve dingen willen doen die ze nergens anders kunnen realiseren.

Waar

Makkersstraat 5
Schiedam

Aanmelden

Peter van Velzen - mail@sodafabriek.nl - 0639680759
Kunst

Schreiershuisje

Het Schreiershuisje wordt beheerd door Sjef van Duin en Esther Zitman, kunstenaars uit Zuid. Zij organiseren er regelmatig tijdelijke tentoonstellingen in samenwerking met lokaal- en nationaal bekende kunstenaars.

De naam 'Schrei(ers)huisje' komt van de de vissersvrouwen, die hier huilend afscheid namen van hun mannen en zonen, die wekenlang voor de visserij naar zee vertrokken.

Het voormalige wachthuisje, waar vroeger werklieden schuilden terwijl ze wachtten op hun boot, verandert telkens van aanzicht. Uiteenlopende kunstvormen zijn hier te bewonderen, van installaties tot figuratieve kunst, van beelden tot graffiti.

Waar

Schreihuisje
Schiedam

Aanmelden

Evenement

festival: BroersFEST

Een intiem festival op zaterdag 2 juli tussen 15.00-21.00 uur vol wereldse smaken. Op zoek naar de activiteiten-, versiering- en artiesten opvulling voor een cultureel divers festival. Ben of ken jij iemand die iets te bieden heeft op het gebied van een act, spullen of het aanbieden van een workshop laat het ons weten!

Waar

Broersveld 0
Schiedam

Aanmelden

Sascha Holl - saschaholl@hotmail.com - 0615327965
Kunst

Sjef van Duin

Fotografie in alle verschijningsvormen

Waar

Zalmstraat 27
Schiedam

Aanmelden

Sjef van Duin - sjefvanduin@kpnmail.nl
Ateliers

Esther Zitman

Mijn atelier is open tijdens de Open Atelierdagen

Waar

Zalmstraat 27
Schiedam

Aanmelden

Esther Zitman - zitman@live.nl
Galerieën

The DIRT

Een design galerie aan de Lange Haven die zich specialiseert in jong Europees design.

Waar

Lange Haven 106
Schiedam

Aanmelden

The Dirt - info@jeroendijkstra.com
Ateliers

Inge van Haastert kunstenaar

kunst in voormalig schoolgebouw Zalmstraat 27 (foto Copyrights, Frank Hanswijk©)

Waar

Zalmstraat 27
schiedam

Aanmelden

Inge van Haastert - ingevanhaastert@hotmail.com
Kunst

frieda mellema fotograaf

frieda mellema 

 

like a poet plays with words, I play with imagery.combined found materials, flowers, old objects and textiles, telling a new story together.a fairy tale, that offers you a new perspective on trash in the street or that old plastic coffee pot. all my photos are taken with daylight. with an almost philosophical take I guide you along all the imaginations inside my head and create new life for things often forgotten. my signature is clearly present in everything I make : soft colours, a lot of light, dreamy settings, minimalism and great texture, structure and textiles.for a collaboration with a gallery or for information please send an email to info@friedamellema.nl 

follow frieda mellema on : instagram  

Waar

Klaas Katerstraat
Schiedam

Aanmelden

frieda mellema - info@friedamellema.nl - 0647113447
Kunst

Annemarie van Ulden beeldend kunstenaar

Ik maak voornamelijk portretten in opdracht en houd ik me bezig met educatieve projecten.

Waar

Westvest 38
Schiedam

Aanmelden

Annemarie van Ulden - annemarievanulden@gmail.com - 0614814022
Cultuur

Stedelijk Museum Schiedam

www.stedelijkmuseumschiedam.nl

Aanmelden

Dorien Theuns - dorien@stedelijkmuseumschiedam.nl
Ontmoeten

Stichting Niemand Buiten Spel

Stichting Niemand Buiten Spel gunt mede-Schiedammers dat ze met sporten en cultuur ‘even alles kunnen vergeten’ en weer wat ‘lekkerder in hun vel’ komen.

Gezamenlijk sporten heeft een preventieve en positieve werking op lichaam en geest. Het verkleint (de kans op) een sociaal isolement, depressieve klachten en obesitas.

Voor mede-Schiedammers die (tijdelijk) in een kwetsbare situatie terecht zijn gekomen bieden wij de mogelijkheid om met sport en kunst en cultuur hun netwerk te verbreden. Door hen de gelegenheid te bieden te bewegen en te sporten, wordt ook de drempel verlaagd om meer in de samenleving deel te kunnen nemen.

Waar

Gerstakker 16
Schiedam

Aanmelden

Rob Bonneur - 0634484014
Cultuur

Alevitisch Cultureel Centrum Rijnmond

Het Alevitisch Cultureel Centrum Rijnmond is een cultureel centrum waar mensen uit de Alevitische gemeenschap hun cultuur en geloof beleven. Hiernaast is het centrum actief bezig met bijlessen en huiswerkbegeleiding geven aan basis- en middelbare school leerlingen. Tevens, worden muzieklessen gegeven aan alle leeftijdscategorieën. In samenwerking met schrijvers, kunstenaars, gemeentes en andere stichtingen organiseert het centrum seminars en workshops op diverse maatschappelijke onderwerpen. Naast deze activiteiten hecht het centrum aandacht aan sport en beweging.

Sport - onderwijs - cultuur zijn de drie pijlers van het Alevitisch Cultureel Centrum Rijnmond.

Waar

Albardastraat 67
Schiedam

Aanmelden

info@alevi.nl
Cultuur

Beethoven koor

Koor Beethoven bestaat drie jaar, waarvan Tessa de laatste anderhalf jaar lesgeeft. Het koor was eigenlijk een project van de stichting Mooi Werk.

Nu staat het koor op eigen benen en is het een vaste groep geworden. Het koor is niet groot, maar ondanks dat beleven de mensen er veel plezier aan.

Waar

Van Beethovenplein 161
Schiedam

Aanmelden

Judith Grootfaam - jgrootfaam@dock.nl
Koken

Cookeloere Kookavonturen

Heb jij een mooi (familie)recept of keukengeheim dat je graag met andere Schiedammers zou willen delen? Ben je benieuwd naar wat andere Schiedammers thuis bekokstoven in hun keuken? Of ben je lekker aan het blunderen in de keuken en wil je bij Schiedamse keukenprins(ess)en om raad? Sluit je dan aan bij de nieuwe Facebookgroep van Cookeloere: Cookeloere in de keuken van Schiedam. Er valt inmiddels al heel veel te smullen in deze groep!

Cookeloere in de keuken van Schiedam is een initiatief van Cookeloere Kookavonturen. Met Cookeloere ga je op een écht Schiedams kookavontuur. Tijdens een kookavontuur duiken we met elkaar de keuken in en wordt er onder leiding van een Schiedamse keukenprins(es) een stevig potje gekookt! Al kokend ontdekken we de multi-culturele thuiskeuken van Schiedam en leren we de keukengeheimen en persoonlijke verhalen achter deze gerechten kennen.

Nieuwsgierig naar hoe zo'n kookavontuur er uit ziet? Ga naar de website of Facebookpagina van Cookeloere.

Cookeloere werkt op projectbasis. Met Cookeloere een kookproject starten of samen een kookavontuur organiseren? Neem contact op!

Aanmelden

Anne - anne@cookeloere.nl
Musea

Stedelijk Museum Schiedam

*Je vindt ons in een stad, in een straat, bij een gracht.

We leven in een tijd van individualisering en globalisering. Waarin je moeite moet doen om de mensen om je heen te leren kennen en begrijpen.

Een klein, gastvrij museum in Schiedam – waar je zelf mag bepalen wat je voor je lunch betaalt en waar je gewoon hardop mag lachen – helpt je daarbij. Want door te kijken en te praten over kunst en geschiedenis, leer je niet alleen veel over jezelf, maar ook hoe je om kan gaan met dingen die je niet begrijpt.

Programma

Met tentoonstellingen en activiteiten laten we je naar de wereld kijken door de ogen van kunstenaars, specialisten en mensen uit de stad. We programmeren tentoonstellingen met kunst van de jaren 60, CoBrA-kunst en kunstenaars van nu. En we besteden aandacht aan geschiedenis en maatschappelijke thema’s; onderwerpen die iedereen bezighouden.

Gemeenschap

Met Schiedammers samen proberen we mensen van verschillende generaties en achtergronden met elkaar te verbinden. Wij geloven namelijk dat kunst en geschiedenis voor iedereen zijn en dat tentoonstellingen, activiteiten en projecten die de stad en het museum gezamenlijk maken, kunnen bijdragen aan een sterke gemeenschap.

Waar

Hoogstraat 112
Schiedam

Aanmelden

Dorien Theuns - dorien@stedelijkmuseumschiedam.nl
Ateliers

Mozaïekatelier Stukje bij Beetje

In dit mozaiekatelier werk ik aan allerlei projecten. Opzetten en uitwerken van opdrachten zowel particulier als van bedrijven of gemeente. Ik geef workshops mozaïek voor verschillende doelgroepen in het atelier of op locatie. Ook gebruik ik de mozaiektechniek in mijn werk als aktiviteitenbegeleidster op individueel nivo met o.a. jongeren met een autistische stoornis. Verder geef ik 2 avonden les op het open atelier van mozaiekvereniging "Stukjes"

Waar

Singel 65
Schiedam

Aanmelden

Marian weeda - marian@stukjebijbeetje.nl - 650593325
Theater

De Stokerij

De Stokerij Schiedam brengt geëngageerd, vernieuwend, inclusief, rauw en toegankelijk stadstheater in Schiedam, met een uitgestoken hand naar iedereen in de stad. Onze inclusieve werkwijze heeft een uitgesproken Schiedams karakter en landelijke allure. Het aanbod van deze nieuwe en ambitieuze theatergroep is divers, eigenzinnig en open-minded. Van de intens gespeelde solo's van Yorick Zwart en Koen Wouterse tot de fantasierijke kerstvoorstellingen in coproductie met Theater aan de Schie en in co-creatie met de stad, tot de kleurrijke en muzikale jeugdvoorstellingen van Anne Rats en stadsvoorstellingen zoals Oh Ja Joh Hoezo Dan. Ook heeft De Stokerij aanbod voor Schiedammers die niet alleen willen kijken, maar ook mee willen doen. De Stokerij ziet het als haar taak om volwassenen met een passie voor toneel en kinderen die niet als vanzelfsprekend deelnemen in het jeugdtheateraanbod toch in aanraking te laten komen met toneelbeoefening op hoog niveau. De artistiek leiders van De Stokerij vinden elkaar in hun maatschappelijke betrokkenheid, het zoeken naar nieuwe theatervormen, nieuwe manieren van presenteren, een directe manier van communiceren met echte mensen en het niet schuwen van echte onderwerpen. Het vertellen van het verhaal van deze tijd, van deze stad en deze wereld voor een zo breed mogelijk publiek, dat is de missie van De Stokerij Schiedam.

Aanmelden

Anne Rats - info@destokerijschiedam.nl
Educatie

Stichting NPC Quo Vadis

Stichting Nederlands-Pools Centrum voor Cultuur en Educatie organiseert verschillende educatieve en culturele activiteiten.

Hieronder vallen bijvoorbeeld:

 • zaterdagse Poolse school,
 • Poolse les voor anderstalige volwassenen,
 • taalactiviteiten ter verbetering van het Nederlands bij Poolse kinderen,
 • 'Project Mentor', ondersteuning van Poolse ouders inzake het Nederlands onderwijs,
 • traditionele Poolse feesten en sociale activiteiten.

Naast de activiteiten die met name gericht zijn op Poolse Schiedammers proberen wij ook alle andere wijkbewoners te bereiken en op die manier de integratie te bevorderen.

Dit doen wij door:

 • deel te nemen aan verschillende activiteiten in Schiedam, zoals wijkfeesten, de Kunstroute en tentoonstellingen,
 • kleine evenementen te organiseren voor buurtbewoners,
 • informatie te verspreiden over de Poolse cultuur,
 • als aanspreekpunt te dienen voor gemeentelijke en lokale organisaties inzake Poolse onderwerpen.

Daarnaast zetten wij ons in voor mensen die het minder hebben door middel van:

 • de jaarlijkse Poolse actie voor het goede doel 'WOSP',
 • voedsel- en kledinginzameling voor lokale organisaties zoals de Zusters van Moeder Theresa.

Aanmelden

Magdalena Domanska - vandijk.delft@tiscali.nl
Zoom