Organisaties in Schiedam - Schiedam-oost - Kunst~cultuur

Ontdek onze 6 organisaties en initiatieven

Schiedam Oost
Troubadours van Schiedam
Troubadours van Schiedam is een mix van 'oude' en 'nieuwe' Schiedammers met een grote verscheidenheid in muzikale en culturele achtergrond. Wat ons verbindt, is de stad Schiedam als thuisbasis én onze liefde voor muziek. Een liefde die we graag overbrengen op onze stadgenoten: in de wijken, op scholen of bij bijzondere evenementen waar bewoners samenkomen. Je bent welkom om te komen luisteren én om mee te doen!
Schiedam Oost
Atelier Albert de Bruin
Kom genieten van kunst en muziek bij deze blueszanger/gitarist en kunstenaar Albert de Bruin
Schiedam Oost
Mozaïekatelier Stukje bij Beetje
In dit mozaiekatelier werk ik aan allerlei projecten. Opzetten en uitwerken van opdrachten zowel particulier als van bedrijven of gemeente. Ik geef workshops mozaïek voor verschillende doelgroepen in het atelier of op locatie. Ook gebruik ik de mozaiektechniek in mijn werk als aktiviteitenbegeleidster op individueel nivo met o.a. jongeren met een autistische stoornis. Verder geef ik 2 avonden les op het open atelier van mozaiekvereniging "Stukjes"
Schiedam Oost
Stichting NPC Quo Vadis
Stichting Nederlands-Pools Centrum voor Cultuur en Educatie organiseert verschillende educatieve en culturele activiteiten.Hieronder vallen bijvoorbeeld:zaterdagse Poolse school,Poolse les voor anderstalige volwassenen,taalactiviteiten ter verbetering van het Nederlands bij Poolse kinderen,'Project Mentor', ondersteuning van Poolse ouders inzake het Nederlands onderwijs,traditionele Poolse feesten en sociale activiteiten.
Schiedam Oost
De Stokerij
De Stokerij Schiedam brengt geëngageerd, vernieuwend, inclusief, rauw en toegankelijk stadstheater in Schiedam, met een uitgestoken hand naar iedereen in de stad. Onze inclusieve werkwijze heeft een uitgesproken Schiedams karakter en landelijke allure. Het aanbod van deze nieuwe en ambitieuze theatergroep is divers, eigenzinnig en open-minded. Van de intens gespeelde solo's van Yorick Zwart en Koen Wouterse tot de fantasierijke kerstvoorstellingen in coproductie met Theater aan de Schie en