Organisaties in Schiedam - Schiedam-centrum - Kunst~cultuur

Ontdek onze 20 organisaties en initiatieven

Schiedam Centrum
't Huis te Poort | Inloophuizen Schiedam
Op donderdagmorgen is de Oud-Katholieke Kerk van 10:15 tot 12:15 uur open voor bezoekers. Loop binnen en geniet van een moment van rust, drink een kopje koffie of thee of kijk rond en verwonder je over het gebouw. Bij pastoor Leen kun je terecht voor een luisterend oor of praktisch advies.
Schiedam Centrum
Art Studio Voûte
Art Studio Voûte, gelegen aan de Lange Nieuwstraat 191, aan de Plantage (het oudste stadspark van Nederland) is een uitbreiding van Art Gallery Voûte aan de Grote Markt 39, op 10 minuten loopstand. Samen met Stichting Kunstwerkt en Stichting Tone & Image vormen wij het Art Centre Schiedam. Het is een ruimte met een industriële look in het voormalige postkantoor binnen het Blauwhuiskwartier, waar wij onder andere beginnende kunstenaars de ruimte bieden om te exposeren. Het biedt ook
Schiedam Centrum
Art Gallery Voûte
Art Gallery Voûte opende haar deuren in 1994 in Rotterdam. Sinds 2001 bevindt de galerie zich in het historische centrum van Schiedam, dicht bij het Stedelijk Museum Schiedam en andere musea. De galerie wordt gerund door Edwin en Annemarie Voûte.De galerie is open op afspraak (ook 's avonds en in het weekend mogelijk) en tijdens de openingen die de galerie ongeveer 6 keer per jaar organiseert.COLLECTIEDe collectie hedendaagse kunst van
Schiedam Centrum
Milan Tilder
Ik maak schilderijen, objecten, installaties, muurschilderingen en muziek. Daarnaast biedt ik creatieve workhops aan diverse doelgroepen en ben part time werkzaam als sociaal-maatschappelijk begeleider.
Schiedam Centrum
Turquoise Gallery
We believe Art is important, a space where logic and imagination meet. A means to express that which is inexpressible through words.We exhibit Contemporary Visual art. For the time being we host the work of one artist, Abeer El Khateb whose artwork is well executed in it's craft as well as conceptual research and theory. We host Life Model drawing classes every Thursday from 18.00 to 20.00 for artists and art lovers. All levels and experience welcome.
Schiedam Centrum
OpenArtExchange - Hoogstraat 85
Over OpenArtExchangeOpenArtExchange is een internationaal kunstcentrum dat niet-westerse kunstenaars ondersteunt en verbindt met de westerse kunst- en cultuurwereld via exchange programma’s met lokale kunstenaars. Op Hoogstraat 85 kunnen kunstliefhebbers hun hart ophalen aan zo’n 500 m2 (inter)nationaal kunstaanbod met merendeels Afrikaanse hedendaagse kunst.OpenArtExchange is niet alleen een internationale galerie, waar hoogwaardige hedendaagse kunst te
Schiedam Centrum
I-punt en Schiedam Partners in de WAAG
Je bezoek aan Dutch Distillers District Schiedam begint bij het I-Punt in de WAAG! Voor alle toeristische informatie en tickets voor tours & rondvaarten.
Schiedam Centrum
Studio Poppies
Studio Poppies is een atelier gefocussed op het maken van (wand)tapijten. Deze werken worden gemaakt door middel van de tufttechniek, die altijd zorgt voor een uniek resultaat.
Schiedam Centrum
Papierenbloemen.nl
Bij papierenbloemen.nl kun je terecht voor workshops en materialen voor het maken van papieren bloemen van crêpepapier. Je kunt alle materialen online shoppen in de webshop, ophalen (op afspraak) is mogelijk net als winkelen op afspraak.Ik geef openbare workshops in het maken van papieren bloemen, maar kan ook voor groepen van 8 - 12 personen een workshop geven. Neem contact op voor de mogelijkheden!
Galerie & Art Studio Jacques Tange
We gaan verhuizen! Galerie & Art Studio Jacques Tange verhuist binnenkort naar de Lange Haven. Daarom willen wij u tijdens de Open Ateliers in Schiedam verwelkomen in onze vernieuwde galerie.Jacques Tange maakt kleurrijke figuratieve kunst, die u tijdens de Open Ateliers kunt komen bezichtigen!
Schiedam Centrum
SodaFabriek Schiedam
De SodaFabriek is een organische duurzame ontwikkeling; wij zorgen voor een gezonde ondergrond waar jij in kan groeien. Niet in je eentje, alleen voor jezelf, maar in een Collectief en met iets wat dynamiek aan het gebouw geeft. Het gebouw is nog niet verwarmbaar, dus is er nog sprake van een "winterslaap". Wij geven ruimte aan jonge mensen die willen groeien, ontwikkelen en creatieve dingen willen doen die ze nergens anders kunnen realiseren.
Inge van Haastert kunstenaar
beeldende kunst