Organisaties in Schiedam - Cultuur

Ontdek onze 17 organisaties en initiatieven

Schiedam Centrum
't Huis te Poort | Inloophuizen Schiedam
Op donderdagmorgen is de Oud-Katholieke Kerk van 10:15 tot 12:15 uur open voor bezoekers. Loop binnen en geniet van een moment van rust. Drink een kopje koffie of thee, en kijk rond en verwonder je over het gebouw. Bij pastoor Leen kun je terecht voor een luisterend oor of praktisch advies.
Schiedam Oost
Troubadours van Schiedam
Troubadours van Schiedam is een mix van 'oude' en 'nieuwe' Schiedammers met een grote verscheidenheid in muzikale en culturele achtergrond. Wat ons verbindt, is de stad Schiedam als thuisbasis én onze liefde voor muziek. Een liefde die we graag overbrengen op onze stadgenoten: in de wijken, op scholen of bij bijzondere evenementen waar bewoners samenkomen. Je bent welkom om te komen luisteren én om mee te doen!
Schiedam Centrum
Art Studio Voûte
Art Studio Voûte, gelegen aan de Lange Nieuwstraat 191, aan de Plantage (het oudste stadspark van Nederland) is een uitbreiding van Art Gallery Voûte aan de Grote Markt 39, op 10 minuten loopstand. Samen met Stichting Kunstwerkt en Stichting Tone & Image vormen wij het Art Centre Schiedam. Het is een ruimte met een industriële look in het voormalige postkantoor binnen het Blauwhuiskwartier, waar wij onder andere beginnende kunstenaars de ruimte bieden om te exposeren. Het biedt ook
Schiedam Centrum
OpenArtExchange - Hoogstraat 85
Over OpenArtExchangeOpenArtExchange is een internationaal kunstcentrum dat niet-westerse kunstenaars ondersteunt en verbindt met de westerse kunst- en cultuurwereld via exchange programma’s met lokale kunstenaars. Op Hoogstraat 85 kunnen kunstliefhebbers hun hart ophalen aan zo’n 500 m2 (inter)nationaal kunstaanbod met merendeels Afrikaanse hedendaagse kunst.OpenArtExchange is niet alleen een internationale galerie, waar hoogwaardige hedendaagse kunst te
Schiedam Centrum
I-punt en Schiedam Partners in de WAAG
Je bezoek aan Dutch Distillers District Schiedam begint bij het I-Punt in de WAAG! Voor alle toeristische informatie en tickets voor tours & rondvaarten.
Schiedam Centrum
Studio Poppies
Studio Poppies is een atelier gefocussed op het maken van (wand)tapijten. Deze werken worden gemaakt door middel van de tufttechniek, die altijd zorgt voor een uniek resultaat.
Doris Kolpa
Schilder in het glasfabriek
Schiedam Centrum
SodaFabriek Schiedam
De SodaFabriek is een organische duurzame ontwikkeling; wij zorgen voor een gezonde ondergrond waar jij in kan groeien. Niet in je eentje, alleen voor jezelf, maar in een Collectief en met iets wat dynamiek aan het gebouw geeft. Het gebouw is nog niet verwarmbaar, dus is er nog sprake van een "winterslaap". Wij geven ruimte aan jonge mensen die willen groeien, ontwikkelen en creatieve dingen willen doen die ze nergens anders kunnen realiseren.
Schiedam Centrum
Festival: BroersFEST
We willen voor dit evenement samen met jou op zoek naar eten, drinken, muziek en acts die passen bij de sfeer van BroersFEST. Wil jij jouw producten laten zien? Heb jij mensen in je netwerk die goed zouden passen bij dit festival, laat het ons weten. We k
Schiedam Nieuwland
Alevitisch Cultureel Centrum Rijnmond
Het Alevitisch Cultureel Centrum Rijnmond is een cultureel centrum waar mensen uit de Alevitische gemeenschap hun cultuur en geloof beleven. Hiernaast is het centrum actief bezig met bijlessen en huiswerkbegeleiding geven aan basis- en middelbare school leerlingen. Tevens, worden muzieklessen gegeven aan alle leeftijdscategorieën. In samenwerking met schrijvers, kunstenaars, gemeentes en andere stichtingen organiseert het centrum seminars en workshops op diverse maatschappelijke onderwerpen.
Schiedam Oost
Stedelijk Museum Schiedam
www.stedelijkmuseumschiedam.nl
Schiedam Centrum
Stedelijk Museum Schiedam
*Je vindt ons in een stad, in een straat, bij een gracht.* Een klein, gastvrij museum in Schiedam – waar je zelf mag bepalen wat je voor je lunch betaalt en waar je gewoon hardop mag lachen – helpt je daarbij. Want door te kijken en te praten over kunst