Organisaties in Schiedam - Bibliotheek

Ontdek onze 7 organisaties en initiatieven

Schiedam Nieuwland
Kansenfabriek (voorheen bibliotheek)
In de kansenfabriek was er een uitleenpunt van de Bibliotheek Schiedam. Inmiddels is de uitleen service gesloten, maar blijven we activiteiten organiseren in het verzamelgebouw.Zo is er op vrijdag een taalcafé.
Schiedam Groenoord
De Bibliotheek in de Nieuwe Harg
Een professionele dienstverlening op maat, gebaseerd op het bieden van advies, begeleiding en collectie, die aansluit bij de wensen van de doelgroep volwassenen. Er is een compacte uitleencollectie grootletterboeken, streekromans, thrillers en actuele romans geplaatst. Tevens is het een afhaal- en brengpunt van gereserveerde materialen voor alle doelgroepen.
Bibliotheek Schiedam - vestiging centrum
Wij zijn het maatschappelijke hart van de stad. Een plek waar je mensen kan ontmoeten, van elkaar kan leren en jezelf kan ontwikkelen. We zijn te vinden op verschillende bibliotheeklocaties, op de scholen en online. Onze organisatie bestaat uit een team van deskundige medewerkers en enthousiaste vrijwilligers. En natuurlijk werken we nauw samen met andere organisaties en partners in de stad.
Schiedam Noordrand
Jeugdbibliotheek De Klinker
Een professionele dienstverlening op maat, gebaseerd op het bieden van advies, begeleiding en collectie, die aansluit bij de wensen van de doelgroep jeugd vanaf 0 jaar en hun ouders en opvoeders. Tevens is het een afhaal- en brengpunt van gereserveerde materialen voor alle doelgroepen.
Schiedam Zuid
De Bibliotheek in Hof in Zuid
Een afhaal- en brengpunt van gereserveerde materialen voor alle doelgroepen. Er is een compacte uitleencollectie jeugdboeken, grootletterboeken en romans geplaatst voor de doelgroep jeugd en volwassenen.Hof in Zuid is een wijkservicepunt met een breed aanbod aan activiteiten en ondersteunende functies voor alle mensen uit de wijk en daarbuiten.
Schiedam Centrum
Bibliotheek Schiedam in de Korenbeurs
In de prachtige monumentale Korenbeurs is de hoofdvestiging van de Bibliotheek Schiedam gevestigd. De voormalige koopmansbeurs uit 1792 werd gebouwd onder leiding van Jan Giudici, een Italiaanse architect die in Nederland woonde. Vooral het schitterende atrium met binnentuin is een bezoekje waard. De horeca in de Korenbeurs wordt verzorgd door Césant. Kom genieten van rust, een goed boek, een heerlijke bak koffie en natuurlijk wat lekkers!
Schiedam Oost
Life Lab
Mediatheek in Lentiz LIFE College, toegankelijk voor leerlingen en docenten.