OpenArtExchange - Hoogstraat 85

onderneming
Kunst
Cultuur
Galerieën

Over OpenArtExchange

OpenArtExchange is een internationaal kunstcentrum dat niet-westerse kunstenaars ondersteunt en verbindt met de westerse kunst- en cultuurwereld via exchange programma’s met lokale kunstenaars. Op Hoogstraat 85 kunnen kunstliefhebbers hun hart ophalen aan zo’n 500 m2 (inter)nationaal kunstaanbod met merendeels Afrikaanse hedendaagse kunst.

OpenArtExchange is niet alleen een internationale galerie, waar hoogwaardige hedendaagse kunst te vinden is van inmiddels zo’n 20-30 opkomende kunstenaars uit diverse culturen, die al enige bekendheid genieten. Het is ook een kunstruimte waar ontmoetingen plaatsvinden. Waar je regelmatig kunstenaars aan het werk ziet en in gesprek kunt gaan over de thema’s van de tentoonstellingen. Waar openingen worden opgeluisterd door performances, recitals, muziek of filmbeelden en waar regelmatig experimenten plaatsvinden en samenwerkingen worden aangegaan met andere instellingen. Zo is Thó Simões 11-19 juni op uitnodiging te zien geweest op het kunstfestival De Kunstschouw in Zeeland, zijn van1-3 juli diverse kunstenaars te zien op het Nachtbrötchen kunstfestival in de NDSM-loods in Amsterdam en is vanaf 1 september Kingsley Ogwara een half jaar lang te zien in het Catharijne Convent museum in Utrecht.

Residenties, tentoonstellingen, Europese kunstbeurzen en online kunstplatformen

Zo’n 2-4 keer per jaar worden residenties georganiseerd met kunstenaars uit verschillende landen, die meestal samen met lokale kunstenaars zichtbaar voor publiek aan het werk zijn. Zij maken gedurende een maand, ieder vanuit hun eigen achtergrond, kunstwerken over een bepaald thema. Die thema’s zijn universeel en stellen de mens centraal en hoe deze zich verhoudt tot zijn omgeving. Elk jaar worden 6 tentoonstellingen getoond. Na afloop van elke tentoonstelling worden de kunstenaars en hun werken gepresenteerd op zo’n 6-8 (inter)nationale kunstbeurzen in Europa, waar 10-duizenden kunstliefhebbers de kunstwerken, deels gemaakt in Schiedam, kunnen bewonderen en aankopen. Daarnaast participeert OpenArtExchange ook in lokale festivals en tentoonstellingen in lokale of regionale musea. Tevens wordt een selectie van onze werken online gepresenteerd op onze website en op de internationale galerie platformen www.Artsy.net/openartexchange en www.ArtNet.com/openartexchange.

Voor meer informatie over ons programma of onze kunstenaars en hun werken, zie onze website www.openartexchange.com of social media @OpenArtExchange.

Ben je geïnteresseerd in een uitnodiging voor één van onze exposities, kunstbeurzen of evenementen, of wil je een privé of groepsrondleiding reserveren, neem dan contact op met info@openartexchange.com.

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk

Waar

Hoogstraat 85
Schiedam

Contact

Heb je een vraag?
Stuur ons een bericht via het onderstaande contactformulier:

Joke Bakker
-8