VluchtelingenWerk Schiedam

non-profit organisatie
Hulpverlening
Advies
Vrijwilligerswerk

ONS KANTOOR IS GEOPEND 5 DAGEN PER WEEK van 9.00 tot 16.00 uur ALLEEN VIA AFSPRAAK . CLIENTEN KUNNEN ONS BELLEN (010-4700330) OF MAILEN (schiedam@vluchtelingenwerk.nl) EN DAN WORDT GEKEKEN OF DE HULPVRAAG PER MAIL OF TELEFOON KAN WORDEN OPGEPAKT, OF DAT ER EEN AFSPRAAK OP KANTOOR MOET WORDEN GEMAAKT.

Door het coronavirus is onze werkwijze iets aangepast en werken we volgens de laatste RIVM maatregelen.

VluchtelingenWerk Schiedam is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie die opkomt voor de belangen van vluchtelingen en asielzoekers. We begeleiden hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Schiedam door ondersteuning bij allerlei praktische zaken, huisvesting, integratie, taal, het zoeken naar (vrijwilligers)werk. Ook bieden we ondersteuning bij juridische, verblijfsrechtelijke zaken en bij gezinshereniging. Onze cliënten wonen door heel Schiedam. We zijn geopend maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur. We hebben een spreekuur op maandag, woensdag en vrijdag op afspraak.

Onze lessen voor alfabetisering en inburgering worden in een gebouw van de Bibliotheek aan de Singel 24 in Schiedam gegeven. Het taalcafé KOFFIE.NL start weer op dinsdagavond 7 september 2021 in de Bibliotheek in de Korenbeurs vanaf 19.00 uur, omdat onze kantoorruimte niet meer geschikt is voor de ontvangst van groepen i.v.m de 1,5 meter afstand. In het taalcafé Koffie.nl kunt samen met anderen de taal oefenen.

Daarnaast geven we graag voorlichting en gastlessen over vluchtelingen en vluchten.

We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ondersteuning kunnen bieden aan de vluchtelingen die in Schiedam wonen. Kijk op onze website voor meer informatie over de vacatures.

Wie

Jongeren
Volwassenen

Waar

Noordvest 20
Schiedam

Contact

Neem contact op met Maria:

Maria kluin
Contactpersoon
-3