De Stad Uit

non-profit organisatie
Evenement
Vrije tijd

DE STAD UIT is het Rotterdams natuurreisburo. We kennen de avontuurlijke natuurplekken en kunnen daar onvergetelijke uitjes naart toe organiseren.

De Stad Uit is de vertaling van het Groen Doet Goed. Dat is een programma van IVN, Provincie Zuid-Holland en tien steden. DE STAD UIT wil kinderen en hun ouders uit de stenige stadswijken laten ervaren dat het Rotterdamse platteland ook voor hen binnen bereik ligt.

“Er is al heel veel, laten we dat nou eens verbinden!” Waar andere steden voor nieuwe speelnatuur kiezen werken we in Rotterdam juist aan het verbinden en versterken van de bestaande groene structuren. In Rotterdam heeft elk kind wel eens geschooltuinierd, trekken de kinderboerderijen meer publiek dan dierentuin Blijdorp en beschouwd men de Kralingse Plas als verlengde woonkamer. Wat de stad niet kan bieden zijn unieke natuur en plattelandservaringen. Wilde dieren, weidevogels, koeien en schapen, moerasplanten en rietkragen, die kom je allen in de polders rondom de stad tegen.

De natuur en de boerderijen net buiten de stad zijn veelbelovend: er zijn publieksvoorzieningen, lespakketten voor de jeugd, boswachters willen rondleiden en in de winkeltjes staan huisgemaakte landbouwproducten en op stal knuffelkoeien. In tegenstelling tot de stedelijke voorzieningen zijn de natuurgebieden en boerderijen rondom de stad echter weinig bekend en amper bezocht door stedelingen.

Met De Stad Uit betrekken we gezinnen met kinderen die bijna nooit DE STAD UIT komen bij natuur en landbouw rondom Rotterdam. We werken daarbij samen met partners in de stad en daarbuiten.
Tijdpad
Tussen 25 november 2013 en 14 februari 2014 is in Rotterdam en negen andere steden van Zuid Holland verkend hoe we meer kinderen en hun ouders DE STAD UIT en in aanraking met natuur en platteland kunnen brengen. Na afronding van de verkenning hebben we een Plan van Aanpak geschreven. De partners binnen en buiten de stad zijn hierin geïntegreerd en er zijn doelstellingen benoemd. Dit plan is op 14 februari gepresenteerd op de Bestuurlijke Conferentie met Alexandra van Huffelen.

De uitvoering is vanaf 1 april 2014 gaan spelen. In eerste instantie worden afspraken gemaakt met de grote partners en financiers. Er wordt aan de structuur en de organisatie van het programma gewerkt.
Vanaf juni krijgen scholen informatie over de mogelijkheden zodat ze excursies in het volgende schooljaar kunnen selecteren scholen aanmelden. Met de partners maken we de afspraken voor uitvoering en cofinanciering.

Wie

Kinderen

Waar

2e Pijnackerstraat 13
Rotterdam

Contact

Neem contact op met MelO:

MelO Feldkamp
Contactpersoon
12