Schiedam

Abonneer je op de Nieuwsbrief

Ontvang iedere vrijdagmiddag de Fief nieuwsbrief, direct in je mailbox.

Prijs

€0

Aanmelden

Redactie Fief - info@fief.nl
Schiedam Centrum

Paramedische zorg

Heeft u klachten of beperkingen door een ziekte of aandoening? Of kunt u zich door het ouder worden wat minder makkelijk zelfstandig redden? Dan staat het behandelcentrum van de Frankelandgroep klaar om u hierbij te helpen!

Een deskundig team van behandelaren biedt fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek. Doel van de behandeling is om, samen met u, te kijken hoe we uw klachten kunnen verminderen of verhelpen. Ook kunnen we u vaardigheden aanleren als beperkingen blijvend zijn.

Aanmelden

info@frankelandgroep.nl
Schiedam Centrum

Vakantievilla Rockanje & Spanje

Bent u op zoek naar een vakantiebestemming, waar u in een veilige en vertrouwde omgeving kunt genieten? Dan bent u van harte welkom bij onze vakantievilla's ‘de Pastorie’ in Rockanje en 'La Sorpresa' in het Spaanse dorp Benissa aan de Costa Blanca.

Aanmelden

info@frankelandgroep.nl
Schiedam Centrum

Welzijnsactiviteiten

Niet alleen voor bewoners en cliënten van de Frankelandgroep, maar ook voor senioren uit de wijk bieden wij een uitgebreid aanbod aan activiteiten en welzijnsvoorzieningen binnen onze locaties. Dagelijks organiseren we diverse activiteiten, afgestemd op de wensen van bewoners, cliënten én senioren uit de wijk.

Op frankelandgroep.nl/agenda vindt u een actueel overzicht.

Aanmelden

info@frankelandgroep.nl
Schiedam Centrum

Roze Salon

Is het voor u soms een drempel om openlijk over uw seksuele geaardheid of genderidentiteit te praten? Of komt u graag op een ontspannen manier in contact met bijvoorbeeld lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en/of interseksuele ouderen (LHBTI+-ouderen)? Dan bent u van harte welkom bij de Roze Salon in Frankeland!

De Roze Salon is een gezellige plek voor senioren met verschillende seksuele voorkeuren en gender identiteiten, zoals lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender en interseksuelen. Naast bewoners van de Frankelandgroep en onze cliënten in de thuissituatie zijn ook senioren uit Schiedam en Vlaardingen van harte welkom om naar de Roze Salon te komen.

Aanmelden

info@frankelandgroep.nl
Schiedam Centrum

Visiteclubs

Ouder worden kan met zich meebrengen dat fijne en belangrijke contacten en/of activiteiten wegvallen. Mogelijk doet deze situatie zich ook bij u voor en wilt u meer in contact komen met andere senioren en/of meedoen aan leuke activiteiten. Wellicht is een visiteclub van de Frankelandgroep dan iets voor u!

De Frankelandgroep heeft sinds jaren visiteclubs waar zelfstandig wonende senioren uit Schiedam en Vlaardingen elkaar kunnen ontmoeten. Visiteclubs bestaan uit vaste groepen van circa tien deelnemers die één keer per week bij elkaar komen.

Bij een visiteclub kunt u in contact komen met andere senioren, een gezamenlijke hobby uitoefenen en/of kennis maken met nieuwe vrijetijdsbestedingen. Ook is het mogelijk om - tegen gereduceerd tarief - in een sfeervolle ambiance met elkaar te eten, waarbij u een geruime keuze heeft in smakelijke maaltijden.

Aanmelden

info@frankelandgroep.nl
Schiedam Centrum

Dagbesteding

Kunt u wel wat ondersteuning gebruiken bij de invulling van uw dag? Of heeft u de behoefte om (weer) andere mensen te ontmoeten? Heeft uw partner of een andere mantelzorger af en toe behoefte aan wat tijd voor zichzelf? Dan is de dagbesteding van de Frankelandgroep wellicht iets voor u!

Activiteiten en sociale contacten
U kunt, afhankelijk van uw indicatie, één of meerdere dagen naar de dagbesteding komen voor een gezellige daginvulling, leuke activiteiten en sociale contacten. Daarbij sluiten we aan op wat u prettig en belangrijk vindt. U kiest uit een diversiteit aan activiteiten, zoals beweeg- en spelactiviteiten, muziekactiviteiten, creatieve activiteiten, bakactiviteiten en gespreksgroepen. Ook zijn er regelmatig uitstapjes waar deelnemers erg van genieten!

Smakelijke maaltijd
Op de dagen dat u naar de dagbesteding komt, kunt u gebruikmaken van een smakelijke (warme) maaltijd. De maaltijden worden vers bereid door onze keuken in Frankeland. U kiest wat u lekker vindt én u bent gegarandeerd van een gezonde en voedingsrijke maaltijd.

Aanmelden

info@frankelandgroep.nl
Schiedam Centrum

Brasserieën

Elke locatie van de Frankelandgroep beschikt over een gezellige brasserie, waar bewoners, gasten en ouderen uit de wijk in een sfeervolle ambiance een smakelijke maaltijd kunnen nuttigen. Bij mooi weer vaak ook op het buitenterras.

In de middag en in de avond bieden we warme maaltijden. De gehele dag kunt u in de brasserie terecht voor koffie, thee, taart/koeken, (fris)drank en snacks.

Onze horecamedewerkers zijn gastvrij en servicegericht. Zij maken het u graag naar de zin! We spelen snel in op nieuwe wensen en nodige aanpassingen voor zowel bewoners en gasten als medewerkers.

Kortom, gastvrijheidszorg staat bij ons hoog in het vaandel!

Aanmelden

info@frankelandgroep.nl
Schiedam Centrum

Sport- en Recreatieclub

Sporten en bewegen is gezond, zeker ook op oudere leeftijd. Daarom verwelkomen wij u graag bij onze Sport- en Recreatieclub, speciaal ingericht voor senioren. U kunt hier zwemmen, fitnessen of even ontspannen onder de zonnebank. Na afloop ontvangen onze medewerkers u graag voor een kopje koffie of thee in de gezellige bar!

De Sport- en Recreatieclub van de Frankelandgroep biedt u verschillende faciliteiten binnen onze locatie Frankeland:
- zwembad
- fitnessruimte
- zonnebank
- ontmoetingsruimte
- buitenrecreatie

Aanmelden

info@frankelandgroep.nl
Schiedam Centrum

Wonen met zorg

Kunt u door lichamelijke en/of geestelijke beperkingen niet langer zelfstandig thuis wonen? Dan bent u van harte welkom in een van de vijf locaties van de Frankelandgroep.

Onze locaties in Schiedam en Vlaardingen hebben elk een eigen identiteit en sfeer die voortkomt uit hun ontstaansgeschiedenis. Zo beogen we dat iedere bewoner zich, met zijn of haar eigen levensstijl, thuis voelt in een van deze culturen. De Frankelandgroep heeft vier locaties in Schiedam en een in Vlaardingen:

Frankeland
Sint Liduinastraat 10
3117 CS Schiedam

Harg-Spaland
Willem Andriessenlaan 2
3122 JT Schiedam

Jacobs Gasthuis
Burgemeester Knappertlaan 59
3116 BC Schiedam

Schiewaegh
Nieuwe Damlaan 759
3119 AT Schiedam

Vaartland
Dillenburgsingel 9
3136 EA Vlaardingen

Aanmelden

info@frankelandgroep.nl
Schiedam Centrum

Huur- en aanleunwoningen

Bent u op zoek naar een huurwoning waar u zelfstandig en comfortabel kunt wonen, met alle voorzieningen en nodige zorg binnen handbereik? Wij bieden een ruime keuze aan (sociale) huurwoningen voor ouderen in Schiedam en Vlaardingen.

Onze wooncomplexen zijn merendeels gevestigd in de buurt van onze zorglocaties of ontmoetingsruimten. De woningen zijn bestemd voor ouderen met een zorgvraag en/of de behoefte aan beschut wonen, die de zorg- en dienstverlening van de Frankelandgroep willen ontvangen.

Aanmelden

info@frankelandgroep.nl
Schiedam Centrum

Kortdurend verblijf

Bent u op zoek naar een plek om te herstellen van een operatie? Wilt u tijdelijk bij ons logeren omdat uw familie op vakantie gaat? Of heeft u acute zorg of palliatieve zorg nodig? Bij de Frankelandgroep kunt u terecht voor verschillende vormen van kortdurend verblijf:
- herstel na ziekenhuisopname
- ontlasting thuissituatie
- revalidatieverblijf
- crisisverblijf
- palliatief verblijf

De locatie waarbij u terecht kunt, is afhankelijk van uw zorgvraag, uw voorkeur en/of de plaatsingsmogelijkheden.

Aanmelden

info@frankelandgroep.nl
Zoom