Organisaties in Hillegersberg-Schiebroek

Ontdek onze 7 organisaties en initiatieven

Goede Herderkerk Schiebroek
De Goede Herderkerk is een protestantse kerk (PKN) in het hart van Schiebroek. Een open kerkgemeenschap van en voor de wijk. Hier is ook het brede initiatief Hart & Ziel Schiebroek gestart.
Buurtbedrijf Schiebroek
Het Buurtbedrijf Schiebroek, onderdeel van Stichting Vrijwilligerswerk, zet zich in voor 65-plussers in de wijk. Met onze enthousiaste en gezellige groep vrijwilligers bieden wij hulp bij o.a. boodschapjes doen, kleine klusjes in huis en tuin, bij digitale vragen, we bieden een vervoersdienst, een telefoondienst en we koppelen mensen die interesses en hobby's delen. Fijne verbinding met en tussen wijkbewoners is ons doel.
Time to dance SKVR
Time to dance biedt laagdrempelige beweegactiviteiten aan voor oudere Rotterdammers die aansluiten bij de mogelijkheden van de 65 plusser. De conditie verbetert en er wordt gewerkt aan souplesse, kracht en balans. Een deel van de oefeningen is zittend. De wekelijkse les in Arcadia Plaza op dinsdagochtend is goed voor lichaam en geest! Locatie: Huis van de Wijk Arcadia, Apollostraat 207-213. Tijd: 10.30-11.30 uur. Prijs lessen: strippenkaart van 5 lessen voor 11 euro. Gratis proefles!
Motto - Samen 010
Motto is een project van de stichting Samen 010 en staat voor Meelevende Ondersteuning Ten behoeve van Thuiswonende Ouderen. Het project koppelt vrijwilligers aan ouderen die behoefte hebben aan een goed gesprek op zijn tijd. Gewoon over alledaagse dingen, maar ook over zorgen, juist fijne gevoelens of de diepere dingen van het leven, zoals zingeving en betekenis.
Natuurtalent
Natuurtalent is een ontmoetingsplek voor wijkbewoners. Het is een plek waar kansen worden gecreëerd voor mensen die moeite hebben zelf een netwerk op te bouwen. Waar ze zich kunnen aansluiten en op hun eigen tempo kunnen ontwikkelen. In samenwerking met haar partners organiseert Natuurtalent activiteiten en evenementen om inkomsten te genereren waarmee zij haar maatschappelijke doelstelling kan realiseren.Je kunt er terecht als je even wilt onthaasten, een (vergader)ruimte wilt huren o Lees meer...
Gro-up buurtwerk en DOCK
gro-up buurtwerk ondersteunt bewoners, ondernemers en de omgeving om samen het mooiste uit de eigen buurt te halenMet buurtwerk willen we samen met jou het welzijn van bewoners en de sociale kwaliteit van de buurt verbeteren. We verbinden en inspireren buurtgenoten en bieden hulp, ruimte en middelen. Onze jeugdwerkers ondersteunen en begeleiden jeugdigen in hun persoonlijke en sociale ontwikkeling naar volwassenheid.
Home Instead Thuisservice
Home Instead Thuisservice is thuiszorg, maar dan anders. Bij ons ligt het accent op persoonlijke aandacht en betekenisvolle ondersteuning, zowel praktisch als emotioneel. Met aandacht én tijd voor senioren die zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen.