Organisaties in Hillegersberg-Schiebroek

Ontdek onze 34 organisaties en initiatieven

Moment van Hoop
Iedere donderdagavond van 19.30 tot 20.00 uur klinken er teksten van hoop, prachtige muziek en zoeken we samen naar hoop in deze moeilijke tijden.
Twinkeltje Opvoedondersteuning
Twinkeltje Opvoedondersteuning biedt een laagdrempelig aanbod van cursussen om de opvoedvaardigheden van ouders te versterken. Wij willen de opvoedvaardigheden van ouders versterken. Vragen over opvoeden zijn heel normaal, iedereen is hier wel eens onzeker over. Samen met ouders zoeken wij naar antwoorden.
Twinkeltje Opvoedondersteuning
Twinkeltje Opvoedondersteuning biedt een laagdrempelig aanbod van cursussen om de opvoedvaardigheden van ouders te versterken. Wij willen de opvoedvaardigheden van ouders versterken. Vragen over opvoeden zijn heel normaal, iedereen is hier wel eens onzeker over. Samen met ouders zoeken wij naar antwoorden.
Speeltuin de Torteltuin
Kom spelen in onze groene speeltuin in het Melachthonpark. 6 dagen in de week geopend, maandag rusten we uit.
Opzoomer Mee
Opzoomer Mee helpt Rotterdammers bij het #opzoomeren: met je buren zorgen voor een prettige straat!
Ateliers Koraalstraat
Ateliers Koraalstraat kenmerkt zich door de diversiteit aan vooral autonoom kunstenaars die er werken. Er zijn schilders, tekenaars, een fotograaf, beeldhouwers en meer conceptueel/onderzoekende kunstenaars in het gebouw.
Een hond voor beweging en gezelligheid
Bij Stichting OOPOEH (Opa's en Oma's passen op een Hond) kunnen 55+ers zich aanbieden als maatje voor een (oppas)hond. Veel ouderen zijn graag in het gezelschap van een hond maar willen of kunnen de volledige zorg niet meer dragen, Stichting OOPOEH biedt voor hen uitkomst:- Als OOPOEH kunt u genieten van een hond waar en wanneer het u uitkomt.- U bepaalt zelf welke hond u gezelschap wilt houden en hoe vaak.- Het is gratis: de inschrijving bij Stichting OOPOEH kost niets
Zorgzaam010
Wij zijn hét vrijwilligersplatform van Rotterdam.Zorgzaam010 is een platform van, door en voor alle inwoners van Rotterdam. Samen maken we onze stad! Sinds 2016 verbinden we met dit platform tienduizenden Rotterdammers. Want iedereen heeft wel eens iets nodig, en iedereen kan iets goeds doen voor een ander of onze stad. Zo worden we samen nog sterker, en Rotterdam nog mooier. Zowel inwoners als (vrijwilligers)organisaties kunnen op Zorgzaam010 hun vraag of aanbod plaatsen.
Atelier Hella De Boo
Hella De Boo geeft teken- en schilderlessen voor volwassenen, van beginners tot gevorderden.De lessen starten op 26 september 2023 op: Di. 19.30-22.00 u            Vr.  9-11.30 u en 13.30-16 u   Vanaf 23 oktober 2023 tot 26 april 2024 zijn er ook lessen op: Di. 13.30-16 u            Wo.19.30-22.00 u Wil je kennismaken? Meld je dan aan voor een proefles.-
Fitness-Volleybal
Voor de actieve 55-plusser (man) een fitness- volleybal groep die eens per week op de donderdagavond van 20u tot 21u30 in beweging komt voor fitness gevolgd door een drie kwartier volleybal met een aangepaste bal en dat alles onder ervaren leiding!
Actief Fysiotherapie
Seniorenfitdinsdag & donderdag 11.30-12.30 in de Parkflat in Schiebroek (Berberisweg) Seniorfit onder leiding van fysiotherapeutwoensdag 11.30-13.30 seniorfit Plaswijck tennis (tennis(oefeningen) + oefeningen en lunch) onder leiding van tennistrainer en fysiotherapeutdonderdag 8.30-9.30 oefengroep in medisch centrum Hillegersberg onder leiding van fysiotherapeut