Vrijwilligerswerk

Vrijwilligersplatform Zorgzaam010

Zorgzaam010, het grootste vrijwilligerswerkplatform van Rotterdam. Wil jij ook het verschil maken op een manier die bij jou past? Of kun je wel een extra handje gebruiken? Je bent op de goede plek! Op Zorgzaam010 vind je een overzicht van alle vraag en aanbod op het gebied van vrijwilligerswerk en vrijwillige inzet. Vraag, vind en help elkaar. 

Klik op de link hieronder om naar het platform te gaan en het actuele vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in Rotterdam te zien!

Real Estate bedrijven

Interveste

Antikraak en leegstandbeheer. Dat zijn de termen waar wij zelf mee werken. Interveste helpt vastgoedeigenaren, woningcorporaties, zorginstellingen of vastgoedbeheerders (en vele andere partijen) hun panden of woningen te beschermen. Dat realiseren we door onze andere doelgroep, bestaande uit woningzoekenden en ondernemers, in deze panden te laten wonen of werken.

Aanmelden

Jim Stiller - werving@interveste.nl
Educatie

SURVIVALLAB

Het eerste Rotterdamse Survivallab is een Open lab dat de overlevingsvaardigheden van jonge Rotterdammers onderzoekt, ontwikkelt, doorgeeft en behoudt voor toekomstige generaties. Het Survivallab is een open leer & werkplek voor en door betrokken kids, jongeren en ouderen.

Vanuit het Survivallab focussen wij op het versterken van mentale, sociale en emotionele vaardigheden.

kijk in de etalage welke programma’s wij organiseren.

WIE ZIJN WIJ

Wij zijn FYNDER. Een betrokken sociale onderneming uit Rotterdam, professionals, trainers, ervaringsdeskundigen en mentale versterkers. Samen leren wij (kwetsbare) wereldburgers om beter te reageren op crisis en tegenslag. Zowel mentaal, fysiek, als materieel. Hierdoor ontstaat een krachtige individu, die zich in het moment kan aanpassen en met succes weet te groeien. Vanuit de eigen levenservaring weten wij dat jezelf aanpassen en goed voor jezelf zorgen niet vanzelfsprekend is.

Ook geloven wij met onze expertise en ervaring (vallen en opstaan, oorlog en vrede, welvaart en crisis) dat wij samen het verschil kunnen maken. Praktischer, eenvoudiger en veerkrachtiger. FYNDER levert een bijdrage aan onze buurt, wijk, stad en wereld waarin we samen over leven. 

Afgelopen jaren mochten wij een groot verschil maken in de levens van jongeren in regio Rijnmond beginnende in Schiemond, stadsdeel Delfshaven, onze thuisbasis. Juist nu gaan wij door met het aanreiken van mentale, sociale en emotionele vaardigheden zodat onze jongeren veerkrachtig(er) kunnen blijven reageren op crisis en verandering. Juist nu in tijden van Corona, onzekerheid en grote veranderingen!

Waar

Schiemond 20 Rotterdam

Aanmelden

johan Hoogendijk - johan@fynder.nl
Kinderopvang

BSO Kleurenpret

BSO Kleurenpret is de BSO waar educatie en plezier centraal staan.

Ons team bestaat uit enthousiaste medewerkers die er alles aan doen, binnen hun mogelijkheid, om uw kind zich thuis te laten voelen in de BSO. In onze werkwijze staat het kind en de ontwikkeling centraal.  

Ons doel is om opvang aan te bieden waar kinderen graag met plezier naar toe gaan. Dit betekent dat wij ons verplaatsen in de wensen, behoeften en uitdagingen waar kinderen van 4 tot 13 jaar mee te maken hebben. Wij proberen kinderen te stimuleren om nieuwe gebieden te verkennen en activiteiten uit te proberen. De kinderen kunnen zelf kiezen aan welke activiteiten ze deel willen nemen of dat zij zich juist even rustig willen terugtrekken.

BSO Kleurenpret biedt opvang aan met structuur en ritme waarin momenten van spanning en rust elkaar afwisselen.

Kinderen ontwikkelen zich het best in een omgeving waarin warmte, liefde, aandacht en veiligheid aanwezig zijn. BSO Kleurenpret ziet zich als medeopvoeder naast de hoofdopvoeder, de ouders. Vanuit deze gedachten begeleiden wij de kinderen in hun groei en stimuleren onze pedagogische medewerkers de kinderen in hun ontwikkeling. Maar ook bieden wij een klimaat waar kinderen zich bewust worden van maatschappelijke gangbare normen en waarden, waarbij de eigenheid van ieders (culturele) achtergrond gerespecteerd wordt, zolang dit niet in strijd is met de uitgangspunten van het pedagogisch beleid.  

Waar

Mathenesserdijk 421 Rotterdam

Aanmelden

Lucy de Pina Monteiro - info@bsokleurenpret.nl
Inloop

stichting je goed recht

Wij zijn Stichting Je Goed Recht en we helpen je bij je vragen over jouw rechten.

Waar

Rösener Manzstraat 57 Rotterdam

Aanmelden

Kim Hoesenie - botu@stichtingjegoedrecht.nl
Zorginstellingen

Humanitas, locatie de Leeuwenhoek

Een multicultureel verpleeghuis

Waar

West-Kruiskade 54 Rotterdam

Aanmelden

Annemieke Ouwerkerk - aouwerkerk@stichtinghumanitas.nl - 633665470
Activiteitencentrum

Stichting Aelbrecht

Stichting Aelbrecht staat voor diversiteit, laagdrempeligheid, integriteit en betrokkenheid. Wij zijn er voor mensen van diverse achtergronden en zien een grote kans in een multiculturele maatschappij. Onze kracht zit in de inzetbaarheid van hulpverleners die de taal en cultuur kennen van onze cliënten. Hierdoor maken we sneller verbinding en boeken we sneller het gewenste resultaat.

Waar

Aelbrechtskade 122 Rotterdam

Aanmelden

Sarah Haddouty - info@stichtingaelbrecht.nl - 010 742 0404
Inloop

Stichting Rechtshulp Rotterdam

Stichting Rechtshulp Rotterdam geeft gratis juridisch advies op alle gebieden.

Aanmelden

Stichting Rechtshulp - info@stichtingrechtshulp.nl - 621860619
Moskeeën

Ayasofya Moskee Rotterdam

Ayasofya Moskee Rotterdam

Waar

Mathenesserdijk 357 Rotterdam

Aanmelden

Volkan Duz - vduz@outlook.com - 06-24270814
Entertainment

Poppentheater de Fighter

De Fighter, de historische zeesleper die is afgemeerd aan de Delfshavense Schiehaven, wordt onderhouden door arbeidsbeperkten en asielzoekers. Sinds 2007 worden er op de Fighter culturele evenementen georganiseerd, waaronder de jaarlijkse opera. Ook is het schip thuisbasis van het Rotterdams Jongenskoor.

Nieuw is het Poppentheater op de Fighter. ’s Zomers buiten en ’s winters binnen. Voorstellingen op spannende locaties van de boot, zoals de stuurhut, de messroom en het trossenruim.

 Het poppentheater is in te huren voor voorstellingen op uw locatie en bij evenementen, maar ook met het tafeltheater voor kleine ruimten zowel binnen als buiten. Voorstellingen bestaan uit poppen-, marionetten- en schimmentheater. Marco Kalkman is de vaste bespeler van het theater.

Waar

Schiehaven 14 Rotterdam

Aanmelden

Marco Kalkman - poppentheater@defighter.nl - 644190068
Ontwikkeling

Team Toekomst

Team Toekomst is een initiatief van een aantal zeer ervaren activiteitenaanbieders en moeders in Delfshaven. Wij zien dat er nog te veel kinderen tussen wal en schip vallen. Ondanks het aanbod aan onderwijs, zorg en activiteiten lukt het hun -samen met de scholen en hun ouders- niet om alle kansen te benutten. Team Toekomst ondersteunt deze kinderen langdurig en helpt ze zo om hun talenten te ontwikkelen. 

Waar

Rösener Manzstraat 45 Rotterdam

Aanmelden

Mirjam van Rijn - mirjam@teamtoekomst.nl - 06 27 17 98 84
Buurtinitiatief

Yess!

Yess! is een nieuw, veelzijdig initiatief in Bospolder-Tussendijken. We zijn een weggeefwinkel en plek voor ontmoeting en ontwikkeling van wijkbewoners.

Aanmelden

Nico van splunter - yess.botu@gmail.com - 06 24121408
Zoom