EFFICHRONIC project

non-profit organisatie
Gezondheid
Samenkomst

In het Europese project EFFICHRONIC doet de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg onderzoek naar een toepassing van het Chronic Disease Self-Management Programme (CDSMP) in settings zoals buurthuizen (http://effichronic.eu/). Deze werkwijze is oorspronkelijk ontwikkeld door de Stanford University. Het wordt sinds de jaren ’90 ingezet als zelfmanagement programma voor mensen met een chronische aandoening en voor mantelzorgers. Het programma wordt internationaal aanbevolen voor het verbeteren van zelfmanagementvaardigheden. Het kan leiden tot meer fysieke activiteit, minder stress rondom de gezondheid, betere zelfzorg en meer vertrouwen in eigen kunnen*.

De zelfmanagement cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van 2.5 uur, met uiteenlopende thema’s en activiteiten. Per groep zijn er vijftien deelnemers en twee trainers. Dankzij de Europese subsidie* die wij voor het onderzoek hebben ontvangen kunnen er in Nederland 400 mensen deelnemen aan de cursus. Hiervoor zijn wij op zoek naar deelnemers en trainers. Door het principe van ‘peer-to-peer’ educatie kan de cursus zowel gegeven worden door mensen met een achtergrond in sociaal werk of de gezondheidszorg als door vrijwilligers en ervaringsdeskundigen.

Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar voor de gratis opleiding tot trainer voor dit zelfmanagement programma. De vierdaagse opleiding vindt plaats op 22, 29 januari, 5 en 12 februari 2019 van 09.00-17.00 uur in het Erasmus MC. Na het volgen van de opleiding en het geven van de cursus ontvangt u een certificaat. Wilt u deelnemen aan de cursus of trainer worden? Neem dan contact met ons op!

*EFFICHRONIC has received funding from the European Union’s Health Programme (2014-2020) under Grant Agreement 738127.

Waar

Contact

Irene Fierloos
Contactpersoon

Neem contact op met Irene: