IDEM Rotterdam

non-profit organisatie
Advies
Netwerken

IDEM Rotterdam is het stedelijk Expertisecentrum op het gebied van integratie, discriminatie en (lhbti-)emancipatie.

IDEM Rotterdam zet zich in voor een stedelijke samenleving waarin plaats is voor iedereen.
Een samenleving waaraan iedereen op een gelijke en volwaardige manier kan deelnemen is niet vanzelfsprekend. Dagelijks werken in Rotterdam tal van organisaties, professionals en vrijwilligers aan initiatieven op het gebied van integratie, discriminatie en (lhbti-)emancipatie.
Ons doel is om deze initiatieven te versterken door organisaties en mensen met elkaar te verbinden en ervoor te zorgen dat expertise en lokale kennis beschikbaar is en wordt gedeeld. Dat doen we met een gedreven team van onderzoekers, netwerkers en specialisten op het gebied van informatie en communicatie. IDEM heeft een signalerende en adviserende rol naar de gemeente Rotterdam.

De missie van IDEM is de kennis en kracht van organisaties, professionals en vrijwilligers te verbinden, met als doel dat iedereen op een eigen en gelijkwaardige manier Rotterdammer kan zijn.

De visie van IDEM is het toegankelijk maken van kennis en expertise op het gebied van integratie, discriminatie en (lhbt-) emancipatie en zorgen voor meer samenhang en samenwerking binnen het stedelijk netwerk.

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren

Waar

Grotekerkplein 5
Rotterdam

Contact

Neem contact op met Karin:

Karin Oppelland
Contactpersoon
9