Mindfulness & Omgaan met verlies

Platform van lokale organisaties

Mindfulness & Omgaan met verlies

Door:
Rian Tange
Ons leven kent veel mooie momenten waarbij we lachen, intens geluk ervaren en genieten. Wie wil dit nou niet: altijd gelukkig zijn? We streven er allemaal naar, terwijl we heel goed weten dat dit niet realistisch is. Vroeg of laat krijg je te maken met minder zonnige momenten. We voelen weerstand tegen pijn, verdriet en zorgen, want we willen alleen maar geluk, liefde en vrijheid.

Is het misschien niet zo dat we de mooie momenten in het leven zo intens kunnen ervaren doordat die donkere tijden er zijn? In het Boeddhisme zeggen ze: ”No mud, no lotus”. Vrij vertaald betekent dit: Alleen uit modder kan iets moois ontstaan. Oftewel, doordat je moeilijke, donkere periodes meemaakt, weet je de mooie, lichte en gelukkige momenten op hun waarde te schatten.

Toch hebben we het vaak moeilijk in die periodes dat het leven verdriet, angst, ziekte en pijn brengt. Onze afkeer en weerstand ertegen helpt niet mee. Met mijn collega Mindfulness trainer Marianne de Ranitz ontwikkel ik momenteel een cursus Mindfulness & Omgaan met Verlies, waarbij je handvatten krijgt om op een Mindful manier door een donkere periode heen te komen. Omdat wij allebei heel goed weten hoe het voelt om iets te verliezen wat ons dierbaar is en hoe het voelt om in een donkere periode van je leven te zijn.

Planning: zomer/najaar 2018

Belangstelling: Wanneer je belangstelling hebt om deel te nemen aan deze cursus, kan je een mail sturen naar: rian[at]dewereldvannu.nl. Je ontvangt een bericht zodra bekend is wanneer de cursus gegeven wordt en hoe je je kan aanmelden.
Prijs op aanvraag

Deel via sociale media Reageer