De Wereld van Nu

onderneming
Gezondheid
Advies

'De adem is altijd bij je zolang je leeft. Waarom besteden we er dan zo weinig aandacht aan? Misschien omdat ademen zo automatisch gaat.

Toch is de adem een bron van informatie van hoe het met ons gaat. We ademen diep en langzaam als we gelukkig zijn, snel en oppervlakkig als we gespannen of gehaast zijn en de adem verdwijnt bijna als we ons bang voelen.Het loont om wat vaker stil te staan bij onze adem en weer letterlijk even op adem te komen.'

Een Mindfulness cursus (MBSR) bestaat uit 8 bijeenkomsten van elk 2,5 uur. Bij de cursus horen oefeningen om thuis te doen.

MBSR staat voor Mindfulness Based Stress Reduction en geeft aan dat binnen deze cursus de focus ligt op het verminderen van stress.

In elke bijeenkomst staat een ander thema centraal, bijvoorbeeld ”De automatische piloot”, ”Zijn met wat er is” en ”Gedachten zijn geen feiten”.

De eerste bijeenkomsten staat vooral in het teken van hoe de automatische piloot werkt, het herkennen van de automatische piloot, omgaan met hindernissen, leren kennen van de ademhaling en het richten van je aandacht. In het kort gezegd: om uit je hoofd en meer in je lichaam te leren zijn. Hierbij speelt je lichaam en de ademhaling een belangrijke rol.

Na bijeenkomst 4, wordt er steeds meer geoefend met het observeren van je gedachten, je emoties en je gevoelens en het vasthouden van je aandacht, ook bij de minder prettige gevoelens en gedachten. In het kort gezegd: je oefent met het accepteren en loslaten en met het minder identificeren met gedachten, emoties en gevoelens die je hebt. Ook hier speelt de adem een belangrijke rol bij, maar ook je gedachten en emoties worden onderdeel van de oefeningen.

Gecertificeerd trainer door:

VVM (Vereniging voor Mindfulness) : lidnummer 2015-63

VMBN (Vereniging voor Mindfulness Belgie en Nederland): lidnummer 2017923 | Categorie 2 Trainer

Ga naar de website www.dewereldvannu.nl voor data van trainingen en workshops.

Waar

Contact

Rian Tange
Contactpersoon

Neem contact op met Rian: